Hej dziewczynki
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Z Malenstwen wszytko Ok. Z OM 10+0 z usg Maleństwo o równy tydzień jest młodsze, ale ja mam policystycznosc jajników i cylke też nie są regularne wiec na 100%owulacja była późno i dlatego takie rozbieżności. Maleństwo ma 23 mm a serduszko bije wzorowo. Następna wizyta za 3 tyg (3.10 godz 14:30). Mogę zacząć brac witaminy dla ciężarnych,ale tu nie naciskają, bo twierdzą, że to rynek farmaceutyczny dyktuje nam taką modę na branie różnych witamin....
Nie do końca jednak jestem zadowol a z tych wizyt u ginekologa.... Niby miły, bardzo kulturalny,na wszytkie pytania opowie,wytłumaczy, wszytko spokojnie,bez stresu,bez pośpiechu..... ale to nie jest to samo co wizyta u ginekologa w Pl.... Pytaliśmy się o badania prenatalne....No i podobno tu w NO nie robia ich wszytkim kobietom (jedynie tym ,które są po 38.roku życia i maja w rodzinach osoby obciążone chorobą genetyczną)....
Za tydzień mam wizytę w klinice dla kobiet wiec zapytam jeszcze raz o te badania,może w szpitalu mi takie wykonają....