reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

reklama
A to to jeszcze tyle czasu... Ale myślę że jakby coś było nie tak to może by kazała przyjść wczasy już za 4 bo wczesy chodziłam co 2 tyg. Byłam w 5,6 i 8.
Nie ma sensu chodzić co chwile jeśli nie ma zagrożenia jakiegoś i innych problemow. To tylko nam nerwy przysparza te doszukiwanie sie idealnych wymiarów itd itd. Jeszcze zatesknisz za tym czasem kiedy te 9 miesięcy nosisz maleństwo, później to aż za szybko leci.

Hej dziewczynki
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Z Malenstwen wszytko Ok. Z OM 10+0 z usg Maleństwo o równy tydzień jest młodsze, ale ja mam policystycznosc jajników i cylke też nie są regularne wiec na 100%owulacja była późno i dlatego takie rozbieżności. Maleństwo ma 23 mm a serduszko bije wzorowo. Następna wizyta za 3 tyg (3.10 godz 14:30). Mogę zacząć brac witaminy dla ciężarnych,ale tu nie naciskają, bo twierdzą, że to rynek farmaceutyczny dyktuje nam taką modę na branie różnych witamin....
Nie do końca jednak jestem zadowol a z tych wizyt u ginekologa.... Niby miły, bardzo kulturalny,na wszytkie pytania opowie,wytłumaczy, wszytko spokojnie,bez stresu,bez pośpiechu..... ale to nie jest to samo co wizyta u ginekologa w Pl.... Pytaliśmy się o badania prenatalne....No i podobno tu w NO nie robia ich wszytkim kobietom (jedynie tym ,które są po 38.roku życia i maja w rodzinach osoby obciążone chorobą genetyczną)....
Za tydzień mam wizytę w klinice dla kobiet wiec zapytam jeszcze raz o te badania,może w szpitalu mi takie wykonają....

Hej dziewczynki
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Z Malenstwen wszytko Ok. Z OM 10+0 z usg Maleństwo o równy tydzień jest młodsze, ale ja mam policystycznosc jajników i cylke też nie są regularne wiec na 100%owulacja była późno i dlatego takie rozbieżności. Maleństwo ma 23 mm a serduszko bije wzorowo. Następna wizyta za 3 tyg (3.10 godz 14:30). Mogę zacząć brac witaminy dla ciężarnych,ale tu nie naciskają, bo twierdzą, że to rynek farmaceutyczny dyktuje nam taką modę na branie różnych witamin....
Nie do końca jednak jestem zadowol a z tych wizyt u ginekologa.... Niby miły, bardzo kulturalny,na wszytkie pytania opowie,wytłumaczy, wszytko spokojnie,bez stresu,bez pośpiechu..... ale to nie jest to samo co wizyta u ginekologa w Pl.... Pytaliśmy się o badania prenatalne....No i podobno tu w NO nie robia ich wszytkim kobietom (jedynie tym ,które są po 38.roku życia i maja w rodzinach osoby obciążone chorobą genetyczną)....
Za tydzień mam wizytę w klinice dla kobiet wiec zapytam jeszcze raz o te badania,może w szpitalu mi takie wykonają....
Ciesze sie ze z dzidzia ok:) o badanie prenatalne pytaj, draz temat, bo kazda kobieta powinna miec je wykonane

U nas prawie 2 cm człowieka, serduszko bije, nawet ruszał rączkami :) coś tam mi się podobno odkleja, ale nie przy kosmowce wiec nie ma żadnego zagrożenia dla dziecka i powinno się przykleić z powrotem. Termin porodu z usg w sama niedziele wielkanocna :) 21.04.

I jeszcze zdjęcie :)
IMG_5784.JPG

Załączniki

• IMG_5784.JPG
    IMG_5784.JPG
    320,4 KB · Wyświetleń: 312
U nas prawie 2 cm człowieka, serduszko bije, nawet ruszał rączkami :) coś tam mi się podobno odkleja, ale nie przy kosmowce wiec nie ma żadnego zagrożenia dla dziecka i powinno się przykleić z powrotem. Termin porodu z usg w sama niedziele wielkanocna :) 21.04.

I jeszcze zdjęcie :)
Zobacz załącznik 897251
Gratulacje !!! Śliczne Maleństwo. U nas dziś bez zdj, bo lekarz zapomniał zrobić.... ale mąż nagrał filmik więc Córcia zobaczyła Maleństwo.

reklama
Do góry