reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wieści z wizyt

reklama
Wizyta udana. [emoji4] USG chyba ze 20 min, ale wszystko sprawdzone i jest dobrze. Torbiel powoli się wchłania, jajo się przykleiło, a dzidzia ma już 5,5cm prawie! No i jest starsza około tygodnia więc teraz mi termin na 24 marca wyszedł. Taka ze mnie kwietniówka. [emoji38]
USG miałam dopochwowo, bo chcieliśmy wstępnie określić płeć i... Cytując lekarza "jakbym się miał zakładać przy grillu, to bym powiedział, że chłopiec." Także póki co moje przeczucie się sprawdza. [emoji3]

Wizyta udana. [emoji4] USG chyba ze 20 min, ale wszystko sprawdzone i jest dobrze. Torbiel powoli się wchłania, jajo się przykleiło, a dzidzia ma już 5,5cm prawie! No i jest starsza około tygodnia więc teraz mi termin na 24 marca wyszedł. Taka ze mnie kwietniówka. [emoji38]
USG miałam dopochwowo, bo chcieliśmy wstępnie określić płeć i... Cytując lekarza "jakbym się miał zakładać przy grillu, to bym powiedział, że chłopiec." Także póki co moje przeczucie się sprawdza. [emoji3]
Jeeejku super pięknie i wogole:) najważniejsze ze dzidzia zdrowa a jeśli to faktycznie chłopczyk to na pewno doda Ci mnóstwo urody w tej ciąży:) i kto wie, moze jeszcze bedzie sz Kwietniowa, przenosisz tydzien i wyjdzie w prima aprilis, taki psikus:) gratuluje serdecznie

Piękne wiescie, jaka dzidzia juz duza! A do plci masz preferencje czy jest Ci obojętne?

Cudowne wieści! Gratuluję udanej wizyty! Chyba wysunelas się na prowadzenie i twoje maleństwo jest największe :D masz jakąś fotkę? :)

Już po. Wybralam sie do innego lekarza i po rozmowie wstepnej na temat przebytych chorob, ciąż i problemach rozmawialismy. Wytlumaczyl mi skad bole pleców, mam macice pochylona do tylu, macica rosnie i naciska mi na nerw. Stad bole promieniuja az na posladki. Rada to lezenie na brzuchu aby pomoc grawitacji zeby szybciej macica ulozyla sie w dobrej pozycji. Na wymioty i zgage moge brac Rennie ale lepiej wybrac sie na oddzial po kroplowke. Po usg zobaczylam duza dzidzie! Ma 4 cm wg OM 10t, a wg CRL 10+6 :) serduszko biło, nie słuchaliśmy. Jak się ubrałam to Ryczalam jak głupia chyba emocje Wkoncu opadły. Na bóle brzucha, pleców mam brać doraznie nospe trochę mięśnie mi się zluzuja, zwiększono mi dawkę magnezu na 3x 2 tabl. ;)

reklama
1.47 cm aż :) serduszko bije :) ciesze sie bardzo :)

Załączniki

• 20180914_125207.jpg
    20180914_125207.jpg
    666,3 KB · Wyświetleń: 106
Do góry