reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Pchełka ogromne kciuki trzymam za Was oboje, byście jak najdłużej byli w dwupaku. Cuda się zdarzają i ja w nie mocno wierzę. Przytulam mocno i czekamy na kolejne wieści .

reklama
dziewczyny co robić ??
dopadły mnie zaparcia , dieta nie działa
czopki nie działają a po syropie Lactulosum boli mnie brzuch

kurczę zawsze cos , boje sie czy przez te zaparcia pessara nie wypchnie :(

wyprozniam sie codziennie bądź co 2 dzien ale jest to tak zbite ze mam problem i boli

pije prawie 3 litry wody , jem tylko lekkostrawne rzeczy
ale wiadomo nie mam ruchu bo lezę plackiem

boje sie tych zaparc :(

dziewczyny co robić ??

wyprozniam sie codziennie bądź co 2 dzien ale jest to tak zbite ze mam problem i boli

Pchełka, codziennie jeden lub dwa kefiry, u mnie danony zdziałały cuda.
Na pewno tez ma na to wpływ ze musisz leżeć, ale spróbuj, a nuż i tobie pomogą.
Trzymamy kciuki!

Na czczo jabłko. Sok z buraka, sok z marchwi. Niech ktoś Ci kupi jakiegoś litrowego kubusia i pij. Oczywiście sok ze śliwki. Też można kupić. Mnie on potrafi przeczyścić w chwilę. Kawa i sporo mleka. Jak łykasz żelazo to odstaw na trochę. Pij siemie lniane.

Wszystkie przedmowczyni popieram że sposobami na zaparcia. Mi pomaga jeszcze kiwi (jem codziennie jedno) albo ciasteczka musli, mają bardzo dużo błonnika :)
Edit: nie lacz wszystkich sposobów na raz bo rozbili Cię żołądek i będziesz mieć mega napuchnięte jelita gazami, albo zwymiotujesz.

dziewczyny co robić ??

Parcie w Twoim przypadku faktycznie jest nie wskazane. Jesli z naturalnych metod nic nie ruszy to jestes w szpitalu, popros o czopek.

Ostatnia edycja:
Na mnie dziala kapusta kiszona. Ale jak przesadze to mam ganianko co chwile i az brzuch boli wiec nie wiem czy to dobry pomysł w Twojej sytuacji

reklama
dziewczyny co robić ??

Mi pomogły śliwki suszone w słoiczku z gerbera. A zaparcia miałam mega. Jeden słoiczek co 2 dni i jest dobrze. Spróbuj może na Ciebie też podziała.

Do góry