reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Gratuluję! Podobno nie bierze się innych usg pod uwagę jeśli chodzi o termin porodu, tylko to prenatalne 11-14 tydzień. Pisałam kiedyś, że u mnie wychodził na każdym usg inny TP i tak do końca, to tak mi dziewczyny napisały, że termin z prenatalnego jest najabardziej wiarygodny.. Ale fachowcem nie jestem, więc...

moze coś w tym być bo mi lekarz mówił że z 12 przesunął się na 8.04 i tego terminu MAM się trzymać. zaakcentował :D

reklama
To u nas młody urodził się w pierwsza rocznicę ślubu, a teraz termin na prenatalnych przesunął mi się z 24 na 23.04 a to z kolei jest dzień rocznicy naszego związku [emoji23] byłoby fajnie [emoji38]

Termin bierze się zwykle z om. Albo pierwszego usg, tego właśnie do 14tc. Potem dzieci naprawdę różnie rosną. Jedne rodzą się z wagą 2kg, inne 5kg :)

Gratuluję! Dużo tych chłopaków. Dziewczyny będą miały branie :D

Dziewczyny ja już po wizycie wszystko w porządku no i będzie chłopak [emoji173] bardzo urósł od ostatniej wizyty termin z om 3.04, z poprzedniego usg wychodziło 1.04 z dziś 25.03 [emoji39] waga 210g z tego co pamiętam
Mnie tez na usg wyszla dzidzia wieksza o tydzien. Mam termin na 4 kwoetnia a w piątek 2 tyg temu wyszlo 190g. Córka przez całą ciąże wychodzila duza. Na USG w dniu porodu 4700g, a urodzona z masą 3900g

Gratuluję udanych wizyt! Wrr już wytrzymać nie mogę haha. Do 16.45 tyle czasu... Zdjelam pazurki, opilowalam i się zmęczyłam :p niewygodna pochylona pozycja nie sprzyja brzuszkowi... poleze chwilke i zacznę znow dziubac :p

U nas wszystko w jak najlepszym porządku, dzidzia podskakiwala wkladala sobie rączki do buzi i ciągle machala nóżkami. Ma już 20 cm, serduszko pięknie biło, polowkowe mam 23.11 chociaż moja dr już dzisiaj powiedziała że nie musiała by robić za miesiąc bo już teraz widać że wszystko jest w jak największym porządku :)

A oto nasza księżniczka [emoji7]
received_354032028698927.jpeg
received_877307959138610.jpeg

Załączniki

• received_354032028698927.jpeg
    received_354032028698927.jpeg
    49,1 KB · Wyświetleń: 399
  • received_877307959138610.jpeg
    received_877307959138610.jpeg
    35,8 KB · Wyświetleń: 404
@kitty89 a który tydzień u Ciebie? nie wiem czy masz suwaczek jestem na telefonie.
termin polowkowych identyczny jak ja, u mnie termin na 8.04,a dziś 16t3d dokładnie :) ciekawa jestem, bo u mnie już nie mierzył crl i wiem że ciężko uchwycić ogólnie całego dzidzia :) gratuluję!

reklama
Do góry