reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Karuska myśle ze niepewność tego pomiaru długości jest taka, ze spokojnie się mieścisz w normie :)
A na prywatne usg ja bym osobiście poszła, ale nie musisz się mną sugerować bo ja jestem nadpobudliwa jeśli chodzi o lekarzy ;)

reklama
Dziewczyny ja już po USG.
Kość nosowa jest. Przezierność 1 mnie. Żołądek, pęcherz widoczne. Kończyny i kregoslup w porzadku. Kosmówka ściana tylnia.
USG nie było robione prywatnie tylko lekarz na ostatniej wizycie skierował mnie bo musi takie być zrobione do 14 TC a dziecko było źle ułożone. Byłam u innego lekarza ale w tej samej przychodni. I teraz nie wiem czy iść jeszcze prywatnie do top medicalu bo mam termin na piątek czy jeszcze coś tam mogą sprawdzić .
Najbardziej martwi mnie crl. W czwartek było 6,49 a dziś 6,34 to zmalało i nie rośnie? USG było dziś przez brzuch a w czwartek dopochwowo i robił inny lekarz. Aktualnie 12 TC 5d
Kochana oni się pomylili w mm. Wystarczy że dzidziek się ruszy albo inaczej ułoży i już jest różnica. Tym się nie martw ;) z resztą usg było robione dwiema drogami.
Najważniejsze że reszta pomiarów jest w normie.
Jak dla mnie wszystko ok i nie musisz robić teraz następnego usg ale decyzja należy do Ciebie :)

Ja też po prenatalnych. I wszystko ok :)! Bąbelek ma 72mm, kość nosowa jest, przezierność 2,4, wg CRL dzisiaj 13+2, wg OM 12+5. Wszytko inne też na miejscu i działa prawidłowo. Wzięli krew na test PAPPA. Wyniki za tygodnie, ale dzisiejsze badanie trochę mnie uspokoiło :).
Jedyny minus, to to, że nie poznałam płci :(.

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Oby tak dalej!

@Karuska nic się nie martw. Każdy ultrasonograf jest inny, każdym razem Dzidziolek może się inaczej ułożyć itd. ważne, że wielkość mieści się w siatce :). A mieści się. Gratuluję :)!

Ja też po prenatalnych. I wszystko ok :)! Bąbelek ma 72mm, kość nosowa jest, przezierność 2,4, wg CRL dzisiaj 13+2, wg OM 12+5. Wszytko inne też na miejscu i działa prawidłowo. Wzięli krew na test PAPPA. Wyniki za tygodnie, ale dzisiejsze badanie trochę mnie uspokoiło :).
Jedyny minus, to to, że nie poznałam płci :(.

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Oby tak dalej!

@Karuska nic się nie martw. Każdy ultrasonograf jest inny, każdym razem Dzidziolek może się inaczej ułożyć itd. ważne, że wielkość mieści się w siatce :). A mieści się. Gratuluję :)!
Sprzęt ten sam tylko lekarz inny i droga inna i trochę gorszy obraz. Niestety też nie poznałam płci :( kolejna wizyta 05.11
Graruluje dziewczyny udanych wizyt

Dziewczyny ja już po USG.
Kość nosowa jest. Przezierność 1 mnie. Żołądek, pęcherz widoczne. Kończyny i kregoslup w porzadku. Kosmówka ściana tylnia.
USG nie było robione prywatnie tylko lekarz na ostatniej wizycie skierował mnie bo musi takie być zrobione do 14 TC a dziecko było źle ułożone. Byłam u innego lekarza ale w tej samej przychodni. I teraz nie wiem czy iść jeszcze prywatnie do top medicalu bo mam termin na piątek czy jeszcze coś tam mogą sprawdzić .
Najbardziej martwi mnie crl. W czwartek było 6,49 a dziś 6,34 to zmalało i nie rośnie? USG było dziś przez brzuch a w czwartek dopochwowo i robił inny lekarz. Aktualnie 12 TC 5d
Wielkością dzidzi się nie przejmuj. Kwestia precyzji lekarza. Mi w ostatniej ciąży w ciągu 3 dni dzieci się pokurczyły o dobre 20% miałam 27usg i ważyły po 156 i 158 a 31 wylądowałam w szpitalu i dzieci miały po 120 pare[emoji53] [emoji57] [emoji23] [emoji12]

reklama
Do góry