reklama
A ja myślałam, że moja 18-letnia siostra wydziwia, jak tak mówiA ja nie potrafię połknąć tabletki, taki ze mnie ćwok
To jak te ciule mierza...Kwestia mierzenia. Nie zmalało
Magdalenams
Fanka BB :)
Kochana oni się pomylili w mm. Wystarczy że dzidziek się ruszy albo inaczej ułoży i już jest różnica. Tym się nie martw z resztą usg było robione dwiema drogami.Dziewczyny ja już po USG.
Kość nosowa jest. Przezierność 1 mnie. Żołądek, pęcherz widoczne. Kończyny i kregoslup w porzadku. Kosmówka ściana tylnia.
USG nie było robione prywatnie tylko lekarz na ostatniej wizycie skierował mnie bo musi takie być zrobione do 14 TC a dziecko było źle ułożone. Byłam u innego lekarza ale w tej samej przychodni. I teraz nie wiem czy iść jeszcze prywatnie do top medicalu bo mam termin na piątek czy jeszcze coś tam mogą sprawdzić .
Najbardziej martwi mnie crl. W czwartek było 6,49 a dziś 6,34 to zmalało i nie rośnie? USG było dziś przez brzuch a w czwartek dopochwowo i robił inny lekarz. Aktualnie 12 TC 5d
Najważniejsze że reszta pomiarów jest w normie.
Jak dla mnie wszystko ok i nie musisz robić teraz następnego usg ale decyzja należy do Ciebie
Ja też po prenatalnych. I wszystko ok ! Bąbelek ma 72mm, kość nosowa jest, przezierność 2,4, wg CRL dzisiaj 13+2, wg OM 12+5. Wszytko inne też na miejscu i działa prawidłowo. Wzięli krew na test PAPPA. Wyniki za tygodnie, ale dzisiejsze badanie trochę mnie uspokoiło .
Jedyny minus, to to, że nie poznałam płci .
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Oby tak dalej!
@Karuska nic się nie martw. Każdy ultrasonograf jest inny, każdym razem Dzidziolek może się inaczej ułożyć itd. ważne, że wielkość mieści się w siatce . A mieści się. Gratuluję !
@Karuska nic się nie martw. Każdy ultrasonograf jest inny, każdym razem Dzidziolek może się inaczej ułożyć itd. ważne, że wielkość mieści się w siatce . A mieści się. Gratuluję !
patuśka
I ja również już po usg genetycznym wszystko w jak najlepszym porządku, chwile to trwalo zanim dzidzius sie ladnie ustawil do zmierzenia przeziernosci. Nt 1.2 mm kosc nosowa obecna. Plec na razie pozostaje zagadką wynik pappa za tydzien.
Sprzęt ten sam tylko lekarz inny i droga inna i trochę gorszy obraz. Niestety też nie poznałam płci kolejna wizyta 05.11Ja też po prenatalnych. I wszystko ok ! Bąbelek ma 72mm, kość nosowa jest, przezierność 2,4, wg CRL dzisiaj 13+2, wg OM 12+5. Wszytko inne też na miejscu i działa prawidłowo. Wzięli krew na test PAPPA. Wyniki za tygodnie, ale dzisiejsze badanie trochę mnie uspokoiło .
Graruluje dziewczyny udanych wizyt
Heda
Wielkością dzidzi się nie przejmuj. Kwestia precyzji lekarza. Mi w ostatniej ciąży w ciągu 3 dni dzieci się pokurczyły o dobre 20% miałam 27usg i ważyły po 156 i 158 a 31 wylądowałam w szpitalu i dzieci miały po 120 pare[emoji53] [emoji57] [emoji23] [emoji12]Dziewczyny ja już po USG.
Kość nosowa jest. Przezierność 1 mnie. Żołądek, pęcherz widoczne. Kończyny i kregoslup w porzadku. Kosmówka ściana tylnia.
USG nie było robione prywatnie tylko lekarz na ostatniej wizycie skierował mnie bo musi takie być zrobione do 14 TC a dziecko było źle ułożone. Byłam u innego lekarza ale w tej samej przychodni. I teraz nie wiem czy iść jeszcze prywatnie do top medicalu bo mam termin na piątek czy jeszcze coś tam mogą sprawdzić .
Najbardziej martwi mnie crl. W czwartek było 6,49 a dziś 6,34 to zmalało i nie rośnie? USG było dziś przez brzuch a w czwartek dopochwowo i robił inny lekarz. Aktualnie 12 TC 5d
Heda
Witaj w klubie... Ja mam problem nawet ż nospa...A ja nie potrafię połknąć tabletki, taki ze mnie ćwok
reklama
Raz w życiu wzięłam nospe i to nawet z 2-3 tabletki jak miałam okropne bóle menstruacyjne. I mało się nie przekręciłam. Potem przeczytałam, że nie powinno się stosować przy niskim ciśnieniu.Witaj w klubie... Ja mam problem nawet ż nospa...