reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

reklama
Czyli następny wielkolud :D Jesteście z mężem tacy wysocy? ;)
Tak. Jesteśmy :) mąż 193 cm a ja 176 cm :D
Ogólnie w rodzinie rodzice czy dziadkowie też się zaliczają do wyższych. Ale pierwszy syn przez pierwszy rok życia był pulpet. Butów nie mogłam mu kupić bo nic nie wchodzilo na serdelki :D

U nas w dalszym ciągu szpital. Zapowiada się już do porodu. Mała w 33+2 2025g. Trochę zwolniła w przybieraniu na wadze. Szpitalne jedzenie kompletnie jej nie służy. Czy u was tez były takie skoki wagowe, moja w jednym tyg przybrała 300g, aby przez następne dwa tyg przybrać jedynie 230?

U nas w dalszym ciągu szpital. Zapowiada się już do porodu. Mała w 33+2 2025g. Trochę zwolniła w przybieraniu na wadze. Szpitalne jedzenie kompletnie jej nie służy. Czy u was tez były takie skoki wagowe, moja w jednym tyg przybrała 300g, aby przez następne dwa tyg przybrać jedynie 230?
Ja tak slyszalam ze dzieci rosną skokowo i u mnie w sumie by się to potwierdziło. Młody w miesiąc przybrał ok 1500 g i dzisiaj mi lekarz mówił że to normalne i tak może być. Bo u mnie to 1,5 kg to duży przyrost.

U mnie synek w 34t miał 1900, teraz córeczka w 34+6 miała 2270. USG tez często się myli wiec nie ma co patrzeć tylko i wyłącznie na wagę, jak reszta jest ok to się nie trzeba martwić.

reklama
Do góry