reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

I dzidzia ponad 2kg ż tego co pamiętam więc chyba nie jest najgorzej. Nie stresuj się na zapas... nawet jeśli jest źle to już 34tc i 2kg wagi więc będzie dobrze...
A nawet bez wody jeszcze ż tydzień czy 2 wytrzumacie by podać sterydy chociażby.
Tak dokładnie 2300 wazy. Eh mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy

reklama
Ja na USG w 34t6d mialam podane ze AFI wynosi 6 i lekarka nie mówiła ze to mało a malutka wtedy miała 2270g. Moze nie jest tak źle i sie wszystko ulozy jak należy. Ale skoro jest wstanie skierować Cie gdzieś zeby sprawdzić dokładniej to pewnie, dla świętego spokoju napewno warto.
Niby jeszcze w normie. Ale wolę sprawdzić. A czulasbwtedy bardziej dziecko? Bo ja bardzo czuje ruchy i widać przez skórę

Niby jeszcze w normie. Ale wolę sprawdzić. A czulasbwtedy bardziej dziecko? Bo ja bardzo czuje ruchy i widać przez skórę
Tak, czuje bardzo mocno małą, brzuch jak polozny mierzył tez jest półtorej tygodnia do tylu ale cała reszta w porządku, rośnie w swoim tempie, ani sie nie zatrzymuje ani nie zwalnia wiec u mnie nie widzą problemu, tym bardziej ze pierwsze dziecko tez urodziłam dosyć małe. Lepiej po sprawdzać niz sie zamartwiac. Jak w pierwszej ciąży w 34t powiedzieli mi ze synek jest zbyt mały to plakalam do kolejnego USG, a sie okazało ze taka nasza uroda wiec nie ma co sie męczyć z własnymi myślami.

Tak, czuje bardzo mocno małą, brzuch jak polozny mierzył tez jest półtorej tygodnia do tylu ale cała reszta w porządku, rośnie w swoim tempie, ani sie nie zatrzymuje ani nie zwalnia wiec u mnie nie widzą problemu, tym bardziej ze pierwsze dziecko tez urodziłam dosyć małe. Lepiej po sprawdzać niz sie zamartwiac. Jak w pierwszej ciąży w 34t powiedzieli mi ze synek jest zbyt mały to plakalam do kolejnego USG, a sie okazało ze taka nasza uroda wiec nie ma co sie męczyć z własnymi myślami.
Bo ja właśnie też tak mam k wydaje mi się że to dlatego że mniej tych wód jest. O brzuchu nikt nic nie mówił. A z usg jest kilka dni do przodu, główka to nawet chyba 2/3 tyg

hej kochane
27 lutego przez CC przyszedł na szwiat nasz synek <3

musieliśmy kończyć ciąże w 34 tygodniu bo synkowi zanikało tętno
okazało sie ze byl owiniety 3 razy pępowina na szyjce

urodził sie zdrowy
10 pkt , 1970g i 41 cm

nie byl w inkubatorze
nie potrzebował nawet tlenu

teraz z racji wczesniactwa jest tylko ogrzewany i monitorowany

buziaki Asia
Gratulacje kochana !!! Dużo zdrówka dla Was !!

Jestem właśnie po wizycie i Kuba waży 2,5kg bez kilku gramów, no i oczywiście tak się ułożył, że nie było mowy o zrobieniu zdjęcia, zakrył twarz obiema dłońmi i pępowiną uparciuch jeden :p
Ile ważyły Wasze maluchy w 34tc? Też tak nie chcą współpracować podczas badania?

Ostatnia edycja:
Jestem właśnie po wizycie i Kuba waży 2,5kg bez kilku gramów, no i oczywiście tak się ułożył, że nie było mowy o zrobieniu zdjęcia, zakrył twarz obiema dłońmi i pepowiną uparciuch jeden :p
Ile ważyły Wasze maluchy w 34tc? Też tak nie chcą współpracować podczas badania?
Laura w 32tc + 3 dni 2kg bez paru gram.

Jestem właśnie po wizycie i Kuba waży 2,5kg bez kilku gramów, no i oczywiście tak się ułożył, że nie było mowy o zrobieniu zdjęcia, zakrył twarz obiema dłońmi i pepowiną uparciuch jeden :p
Ja idę jutro na usg i się na pewno pochwalę ;) a pierwszy syn w 35 tc urodził się z wagą 3400 g. A co do współpracy przy badaniu to do tej pory wolał się przytulać z pepowina :D

reklama
Do góry