reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Gosia, jak coś się dowiesz jak to działa to daj znać - chodzi mi o te babcie-nianie i ich składki
No to ja już doczytałam :)

Od czego zacząć, jadę w punktach:
- wynagrodzenie musi być na umowie brutto minimum minimalne krajowe, opłaca ZUS
- jak jest więcej, różnicę dopłacam ja
- ubezpieczenie chorobowe jest dobrowolne, opłaca niania (czytaj opiekunowie zwracają pod stołem)
- podatek dochodowy od umowy płaci niania (czytaj jw.)
- ustawa wchodzi w życie od 1.10.2011

reklama
dziewczynki wiadomość od Daaa dziś jest Jej kolejny dzień na 5:) została dyplomowaną dziennikarką:p nei ma netu więc ją chwalę :)

my po szczepieniu(nei zaszczepili tak jak sądziłam) dostał syropki,gardziołko też podrażnione.wirusowe paskudstwo.ale jak na moje oko już lepiej,katarek mniejszy,odkasłuje coś tam ale to rano i wieczorem.oczka mniej ropieją.

Daa wielkie gratulacje :-D
Annas zazdorszcze meza moj na poczatku tezporzewijal malego a teraz to tylko kapie malego ale jak wroc to z powrotem mam go zamiar zatrudnic do pomocy :-)
moj Maly ma alergie na trawy i dostaje zyrtec bidulektak go katar meczy ze szok dobrze ze po tym zyrtecu przestaje :-)
Ola zdrowka dla Julinka :-)

Daa, gratki ponownie.ochy i achy:)
Annas, to takiego męża trzeba chwalić głośno, bo jak widać nawet w bb gronie niewielu takich
Lili, mój T to bliźniak i uważam, że ten "lepszy".a przy Igorze baardzo pomaga z własnej woli z reguły;)
Gosia, większość moich koleżanek chwali sobie bardziej drewniane krzesełka właśnie dlatego, że jak maluch jest większy, to masz i krzesełko i stoliczek nie tylko do karmienia
Oleńko, całuj Juleczka!!!zdróweczka

a my wczoraj na szczepieniu byliśmy.Igor dostał naklejkę zuch nad zuchy, bo praktycznie nie płakał.
no i waży 9100 przy "wzroście"71cm, także goni goni:)

WITAM!
A my uziemieni bo kładą na asfalt na ulicy i smród jak nie wiem wiec siedzimy w domy chociaż byliśmy na ogrodzie troszkę. Tomaszkowi dziś zebrało się na rozmowy nocne które trwały od 1 do 3 w nocy:-D apotem pobudka o 4,30 na mleko i obudził się o 6.20.
Moja niereformowalna bratowa była na wizycie u neontologa i mały musi jeździć na rehabilitacje, ma bardzo złe wyniki krwi i przez półtora miesiąca przybrał tylko 500 g:szok: a ona twierdzi ,że to temu bo jest gorąco i on mniej je, kurde w tym wszystkim to szkoda tylko małego. Za dwa tygodnie na szczepienie ma i wtedy zobaczą ile przybiera i chyba będzie trzeba przejść na mm ale on nadal ma swoje głupie przekonania.

julitka a twój Igor jest wielki no i zuch nad zuchy!!!!!!

A my na szczepienie 28 czerwca...

Daa gratulacje!!!!!

Pozdrawiamy

znalazłam coś takiego na komary:
http://allegro.pl/sio-preparat-przeciw-insektom-dla-dzieci-od-1-m-i1659420017.html

Ostatnia edycja:
Daa wielkie gratulacje :-D
Annas zazdorszcze meza moj na poczatku tezporzewijal malego a teraz to tylko kapie malego ale jak wroc to z powrotem mam go zamiar zatrudnic do pomocy :-)
moj Maly ma alergie na trawy i dostaje zyrtec bidulektak go katar meczy ze szok dobrze ze po tym zyrtecu przestaje :-)
Ola zdrowka dla Julinka :-)

z tego co wiem to zyrtec podaje się po skończonym roku, no ale jeśli lekarz zdecydował to chyba wie co robi.

Daa
gratulacje

A mnie dziś zastrzelił telefon od koleżanki z pracy, zwalnia się i powiedziała mi żebym kandydowała na jej stanowisko, konkurs otwarty gdyż jest duże poparcie dla mnie, z tym, że wiąże się to z powrotem do pracy we wrześniu, miałabym nad sobą wtedy na szczeblu lokalnym tylko dyrektora placówki no i potem centralę. Miło, że ktoś o mnie myśli, chociaż od prawie roku nie ma mnie w firmie.

Witam sie kochane meldujemy żyjemy
JUst miliony buziaków i duzo zdrowia oraz szczęścia na dalsze lata łoł to już roczek:)Dla Szymcia
Daa Gratuluje kochanie
Lili ja sie też przyłączam do diety dobrze załatwiłaś z tą sobotą:) ja używam tez dady i jestem bardzo pozytywnie zadowolona
Ja jutro egzamin wiec zakuwam jestem mega wykończona Lenka u babci grzeczna więc jestem spokojniejsza, jak wracam przytula sie stęskniona ale mi tego w życiu brakowało- a nie tylko praca i kasa. Zmykam CAauje wszystkie

reklama
z tego co wiem to zyrtec podaje się po skończonym roku, no ale jeśli lekarz zdecydował to chyba wie co robi.
Lekarz wie co robi, Adrianna też bierze, dostała już w szpitalu, a później sprawdzałam u kilku jeszcze, bo ma rozpisane branie na 3 m-ce co najmniej od wyjścia ze szpitala.

Daaa - gratki :tak:
Kaira - trzymam kciuki :tak:
GosiaLew - jak jest możliwość to bierz, tym bardziej, że kilka postów wyżej liczyłaś kiedy mama może się zająć Kubą :tak:
Ola - zdrówka :tak:
Alicja - witaj wśród alergików :sorry:
Martusionek - może pediatra przemówi do bratowej :confused2:
Julitko - duuuuży Igor ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry