reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

A to Staś :)

2wfnx4z.jpg

657hx5.jpg

reklama
A mój niunio dopiero zasnął nie spał od 13 do teraz a ja nie wiem co mu dolega:confused2: tera śpi na rękach. dziś zrobił tylko trzy kupki w szpitalu robił więcej.

Gosiu gratuluje wagi u Kubusia u mnie Tomuś przy wypisie ważył 3540 ciekawe ile teraz waży? W szpitalu przezywały się na niego pielęgniarki Sz obżartuch:-D

Angela śliczny Staś i jakie usteczka ma śliczne!

Angelka Staś śliczny

Martusionek mój jak śpi tylko na rękach to znaczy że go meczą gazy i wzdęcia. No oby to nie było u Tomusia.

Mojego Kubusia to dzisiaj pochwalę. Śpi ładnie, co prawda budzi sie co 2h, ale jest spokojny w miarę, troszkę się pręży przy cycaniu ale później mu przechodzi.

ciągle ma tylko te zielonkowate kupki. Wcześniej były mocniejsze, teraz są już mieszane z żółtym.

i chcę kupić kurteczkę na wiosne, rozmiar 62. Znalazłam coś takiego na allegro:
WIOSNA!!! KURTECZKA MEXX DLA CHŁOPCA NA 62 CM (1474497095) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Cudna kurtka BABALUNO roz 56/62 - OKAZJA!!! (1471054369) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
KUTECZKA - BLUZA MORO Z KAPTUREM OCIEPLANA 0-3 m (1473156214) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnia edycja:
Lenka piękna Królewna!
Stasiulek cudny - taki słodziutki!

Jejku kiedy mój Szymek był taki maleńki...lada moment skończy 4msc i chłop już z niego wielki.

GosiaLew fajne te kurteczki, ale zastanów się nad rozmiarem...bo 62 to nie jest duże i może lepiej wziąść większy coby pochodził faktycznie wiosną, a nie już w połowie była za mała...jak będzie dłuższa to nawet lepiej. I ja jakoś na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie Szymka w takiej kurtce, bo on się tak wierci że zaraz by ją miał pod pachami a plecki gołe.

Przekazuje pozdrowienia od LucyF

wiolka a Ty jutro rodzisz ! Przecież to 24.

Dziekuje w imieniu Stasia za komplementy :zawstydzona/y::-)

Martusionek moj tez nie chce spac, choc odpukac ta noc byla nawet w miare przespana...

Gosia
super te kurteczki, ta moro najfajniejsza :)

Założyłam dzisiaj Szymusiowi ochranicz...i gada do tych literek jak najęty.

s3g8bp.jpg

Bo non stop ostatnio tak go znajdowałam w łóżeczku

2mwhvr5.jpg

Ale nie założyłam od frontu bo jak leżę na łóżku to bym go nie widziała. Na razie zawsze główka idzie w jedną stronę...mam nadzieje że mu się nie odwidzi i nie będzie się przekręcał w drugą stronę.

Mysza mój póki co to na ochraniaczu patrzy się na misie (tak mi się wydaje przynajmniej, bo je może już widzieć, bo są tak z 30 cm od niego)
Co do kurtek to ja na 68 cm mam, ale ona jest taka wielka póki co a na pewno za miesiąc, dwa nie dorośnie do takiego rozmiaru. Twój Szymek też podobny do mojego po urodzeniu, kiedy zaczął nosić rozmiar 68? A 30 zł za kurteczkę to jeszcze nie dużo.

hejka!

Kaira, Lenka śliczniutka :-)
Owieczkę udającą serduszko z tego co pamiętam to Asia-She miała, ale nie pamiętam, czy im się sprawdziło.
Jak tak się zastanawiam to u nas większość zabawek to leży i się kurzy.
Najbardziej eksploatowane to:
- na początku mieliśmy taką pozytywkę z Lidla pluszowy kwiatuszek - Sz uspokajał się przy tym,
- mata Fisher Price Rainforest - ta mała prostokątna - motylki i tukan zostały wysmoktane i oślimaczone na maksa
- żyrafa TinyLove, taka do przyczepiana na przykład do fotelika - przydawałą i przydaje się w podróży, na zakupach
- teraz takie zabawki gumowe do kąpieli robią za gryzaki :-)

GosiaLew, mi przez całą jesień na spacerach super się spisywał kombinezon polarowy z podszewką. Kurteczkę miałam - założona dosłownie parę razy.

Angelka, Mysza
- słodkie te Wasze chłopaki :-)

reklama
B]mysza[/B] ja bez ochraniacza nie wyobrazam sobie spania malego bo on wędruje na bok łóżeczka i śpi jakos na skos z glową w ochraniaczu:) a reka miedzy szczebelkami.nauczyl się i zawsze się przemieszcza.juz dlatego nie spi w śpiworku tylko pod kołdrą bo glowa mu się chowala w śpiworek:( szymuś cud miód ale już duży:)

gosia moro fajna.ja tez muszę kupic kurteczke.my nosimy teraz 68 ale Juluś chudy.moro najfajniejsza
angelka śliczności! ale słodko śpi

Julek śpi na rękach w ciągu dnia jka go brzusze boli np dziś:(
ważymy juz 5150:p grubas:p i zaczynamy kumać że rączki mogą być pomocne.jak leży na macie szturcha krowe np która wisi nad nim :) i wygląda to na dzialanie celowe a nie jak dotychczas majtanie rączkami i się dotknęła.
Rotation of DSCN5228.jpg[

Do góry