reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

A to Staś :)

2wfnx4z.jpg

657hx5.jpg

reklama
A mój niunio dopiero zasnął nie spał od 13 do teraz a ja nie wiem co mu dolega:confused2: tera śpi na rękach. dziś zrobił tylko trzy kupki w szpitalu robił więcej.

Gosiu gratuluje wagi u Kubusia u mnie Tomuś przy wypisie ważył 3540 ciekawe ile teraz waży? W szpitalu przezywały się na niego pielęgniarki Sz obżartuch:-D

Angela śliczny Staś i jakie usteczka ma śliczne!

Angelka Staś śliczny

Martusionek mój jak śpi tylko na rękach to znaczy że go meczą gazy i wzdęcia. No oby to nie było u Tomusia.

Mojego Kubusia to dzisiaj pochwalę. Śpi ładnie, co prawda budzi sie co 2h, ale jest spokojny w miarę, troszkę się pręży przy cycaniu ale później mu przechodzi.

ciągle ma tylko te zielonkowate kupki. Wcześniej były mocniejsze, teraz są już mieszane z żółtym.

i chcę kupić kurteczkę na wiosne, rozmiar 62. Znalazłam coś takiego na allegro:
WIOSNA!!! KURTECZKA MEXX DLA CHŁOPCA NA 62 CM (1474497095) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Cudna kurtka BABALUNO roz 56/62 - OKAZJA!!! (1471054369) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
KUTECZKA - BLUZA MORO Z KAPTUREM OCIEPLANA 0-3 m (1473156214) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnia edycja:
Lenka piękna Królewna!
Stasiulek cudny - taki słodziutki!

Jejku kiedy mój Szymek był taki maleńki...lada moment skończy 4msc i chłop już z niego wielki.

GosiaLew fajne te kurteczki, ale zastanów się nad rozmiarem...bo 62 to nie jest duże i może lepiej wziąść większy coby pochodził faktycznie wiosną, a nie już w połowie była za mała...jak będzie dłuższa to nawet lepiej. I ja jakoś na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie Szymka w takiej kurtce, bo on się tak wierci że zaraz by ją miał pod pachami a plecki gołe.

Przekazuje pozdrowienia od LucyF

wiolka a Ty jutro rodzisz ! Przecież to 24.

Dziekuje w imieniu Stasia za komplementy :zawstydzona/y::-)

Martusionek moj tez nie chce spac, choc odpukac ta noc byla nawet w miare przespana...

Gosia
super te kurteczki, ta moro najfajniejsza :)

Założyłam dzisiaj Szymusiowi ochranicz...i gada do tych literek jak najęty.

s3g8bp.jpg

Bo non stop ostatnio tak go znajdowałam w łóżeczku

2mwhvr5.jpg

Ale nie założyłam od frontu bo jak leżę na łóżku to bym go nie widziała. Na razie zawsze główka idzie w jedną stronę...mam nadzieje że mu się nie odwidzi i nie będzie się przekręcał w drugą stronę.

Mysza mój póki co to na ochraniaczu patrzy się na misie (tak mi się wydaje przynajmniej, bo je może już widzieć, bo są tak z 30 cm od niego)
Co do kurtek to ja na 68 cm mam, ale ona jest taka wielka póki co a na pewno za miesiąc, dwa nie dorośnie do takiego rozmiaru. Twój Szymek też podobny do mojego po urodzeniu, kiedy zaczął nosić rozmiar 68? A 30 zł za kurteczkę to jeszcze nie dużo.

hejka!

Kaira, Lenka śliczniutka :-)
Owieczkę udającą serduszko z tego co pamiętam to Asia-She miała, ale nie pamiętam, czy im się sprawdziło.
Jak tak się zastanawiam to u nas większość zabawek to leży i się kurzy.
Najbardziej eksploatowane to:
- na początku mieliśmy taką pozytywkę z Lidla pluszowy kwiatuszek - Sz uspokajał się przy tym,
- mata Fisher Price Rainforest - ta mała prostokątna - motylki i tukan zostały wysmoktane i oślimaczone na maksa
- żyrafa TinyLove, taka do przyczepiana na przykład do fotelika - przydawałą i przydaje się w podróży, na zakupach
- teraz takie zabawki gumowe do kąpieli robią za gryzaki :-)

GosiaLew, mi przez całą jesień na spacerach super się spisywał kombinezon polarowy z podszewką. Kurteczkę miałam - założona dosłownie parę razy.

Angelka, Mysza
- słodkie te Wasze chłopaki :-)

reklama
B]mysza[/B] ja bez ochraniacza nie wyobrazam sobie spania malego bo on wędruje na bok łóżeczka i śpi jakos na skos z glową w ochraniaczu:) a reka miedzy szczebelkami.nauczyl się i zawsze się przemieszcza.juz dlatego nie spi w śpiworku tylko pod kołdrą bo glowa mu się chowala w śpiworek:( szymuś cud miód ale już duży:)

gosia moro fajna.ja tez muszę kupic kurteczke.my nosimy teraz 68 ale Juluś chudy.moro najfajniejsza
angelka śliczności! ale słodko śpi

Julek śpi na rękach w ciągu dnia jka go brzusze boli np dziś:(
ważymy juz 5150:p grubas:p i zaczynamy kumać że rączki mogą być pomocne.jak leży na macie szturcha krowe np która wisi nad nim :) i wygląda to na dzialanie celowe a nie jak dotychczas majtanie rączkami i się dotknęła.
Rotation of DSCN5228.jpg[

Do góry