Lenka, Staś, Szymcio, Julek i Michałek jesteście przeuroczymi bobaskami! Ach te czarne fryzurki, jestem pod wrażeniem.
Wiolka trzymam kciuki za szybkie rozdwojenie!
Ja to się w nocy nieźle zrobiłam, bo karmiłam małego i usnęłam przy tym, pierwszy raz, Kubuś też usnął, na szczęście wypluł cycka, ale usnął z kupą i po godzinie isę wybudził i trzeba było przebrać, dokarmić i na nowo usypiać i tak przez kolejną godzinę. Potem pospał tylko 2h. i potem też 2h, ale jakoś do 7.30 dotrwaliśmy. A wieczorem po kąpieli i karmieniu jak usnął o 20 to obudził się po północy.
Gosiu ja też od kilku dni zasypiam przy karmieniu, nie przebieram przy każdym przebudzeniu, zazwyczaj co kilka godzin robię podgląd, czy nie ma kupki.
A dzisiaj w nocy to dalam czadu, bo jak mała się co jakis czas budziła, to z automatu na półśpiąco dawałam jej cyca, poduldała, przytuliła się i zasypiała... do czasu, bo w pewnym momencie się zbuntowała. Ale nie dziwię się, była już godzina 5 a mama cały czas dawała jej pustego cyca
Ech te moje piersi, robie co mogę, a ostatnio ma takie flaki... Idę zrobić kolejną herbatkę laktacyjną.
Gosiu co do rozmiarów, to dzieci naprawdę różnie rosną. Kolezanka ma córkę z lipca, a jej siostra bliźniaczka córeczke ze stycznia, no i ta po kilku miesiącach dogoniła, a nawet przegoniła wagowo swoja starszą kuzynkę, zresztą mojego syna, który jest z maja również. Mój synek był ideałem amerykańskiej/angielskiej rozmiarówki (cartets, place, gap itp) - jak na metce pisało 3-6 miesięcy, to dokładnie w tym czasie nosił, więc długo nosił jeden rozmiar, ale jego starszy kuzyn z wszystkiego momentalnie wyrastał. Nie wiem jak będzie z córcią, na razie nosi 56 i pampersy 1 ale za tydzień pewnie przejdziemy już na 2.
Gosiu a nie myslałaś o kurteczce polarkowej na wiosne dla synka? Jest wygodny, bo mieciutki, no i ciepły. Ja mam po synku taki komplet polarkowy koala Baby spodnie z kurteczką i mam zamiar teraz wykorzystać.
Dziewczyny 2 miesięczniaków (mysza, ola kaira itp), jaki numer pieluszek teraz używacie? Już nr 3? Bo wybieram się do Reala po pampersy promocyjne i zastanawiam się, czy nie kupić już jednego opakowania nr 3, bo 2 to jeszcze mam dwie paczki.