reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

6-8 pieluch? Żeby on tylko pieluchy przesikiwal ;) Ale on potrafi calenubraniensobienprzesikac i potem poprawić fontanna przy przewijaniu ;) A niespokojny jest od połowy nicy aż do rana. Znowu miałam armageddon. Zjada a potem się wierci, denerwuje, pcha łapki i kciuki do pyszczka, jakby był głodny, ale cyca nie chce. Mietoli go troche, wypluwa, nie pasuje mu i dalej mi grymasi. Juz jak musiałam do toalety to dałam mu smoka w akcie desperacji, smok podziałał. A rano? Aniolek. Przyssal się pięknie, zjadł, śpi. I bądź tu mądry...

reklama
Kat, na pewno Stas sie najada :) Hania tez bardzo krotko je, teraz to jest nawet 5 minut na jedną pierś. Ciesz sie, ze np nie wisi Ci na cycu. :)

Hania 4 dobe kupy nie zrobila :/ meczą ją baczki baardzo. Pije z cyca, nawet nie konczy, a juz prezy sie, pierdzi i placze
Pierdy smrodkawe, ale nic nadzwyczajnego..
Ciekawe, czy i kiedy zrobi kupke.

A dzis mielismy cudna noc. Polizylismy sie spac przed pierwszą i Hania spala 7 godzin :) potem zjadła i spalysmy jeszcze 1,5godzinki. Ale i tak nie zmienia to faktu, ze ja kolejny dzien jestem nieprzytomna :/ moze to na te zmiane pogody? Nie wiem.

hej,
Kwiatuszku dużo zdrówka dla Malutkiej. My też zakatarzeni tzn ja i Filip.
Pati to rzeczywiście nieciekawie u Ciebie. Może Michał jest zazdrosny o siostre? Od kiedy zaczął się tak zachowywać? Albo może próbuje na ile może sobie pozwolić? jak jest z każdym to tak smao się zachowuje? Moja Ala jak jest z moimi rodzicami to pyskuje, brzydko się do nich odnosi. Jest rozwydrzona, ale Oni jej na to pozwalają poprostu. Nie mówie że i u Was jest taki powód, poprostu pytam. A wizyta u psychologa to świetny pomysł.
Ola próbuje dopajać Filipa, ale on nie zawsze chce pić. I pije jedynie herbatke na trawienie z hippa, rumianku, wody niechce pić. Z Hani to duża dziewczynka, mój Filipcio waży 5,5 kg. Gdyby Hani dokuczał brzuszek lub niemoc w zrobieniu kupki to by tak łądnie nie spała więc czekaj cierpliwie na kupe. A jak zrobi to zoaczysz, że po pachy:D
Pleni pomysł z folia malarską to niezły pomysł:-D Może się przydać:p A czas leci strasznie szybko i u mnie. Co dopiero zaszłam w ciąży z Filipem, a ten już niedługo 3 miesiące kończy, a Ala za 1,5 roku do szkoły. Szok:szok:

Ostatnia edycja:
I my po wizycie. Osłuchowo czysto. Gardełko w porządku. Dostałyśmy inhalacje na 3 dni i syrop. Ale martwi mnie coś innego. A mianowicie Oliwka ma powiększone gruczoły piersiowe. Wszyscy w domu mi mówili że to normalne. Ale zapytałam dr i dala nam skierowanie do poradni endokrynologicznej. Sram w gacie ze strachu... Poczytałam na necie troszkę i dużo jest o wpływie hormonów itp itd. Że rzadko jest to coś groźnego. Ale w ogóle mnie to nie uspokoiło. Do tego najbliższa poradnia jest w Prokocimiu. Nie mogę się dodzwonić. Nie wiem jak z terminami. Ale pewnie nie będę czekać na NFZ tylko pojadę prywatnie. Bo jak bym czekała to bym szybciej osiwiała.
Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki żeby to nie było nic poważnego...

Loi, ja tak zataczam koła wokół snickersika, tyle juz sobie odmawiam a on tak smakowicie wygląda... Ale czekolada i orzechy w pierwszym tygodniu to byłaby kompletna głupota z mojej strony. Starczy, ze zanim pomyślałam, zjadłam dwankawalkinpirczarki, a grzyby przecież niewskazane, mam nadzieje, ze nic się nie stanie. A Hania biedna.. Mam nadzieję, ze niedługo zrobi kupkę.

Pati, wizyta u psychologa to bardzo rozsądną i odpowiedzialna decyzja. Oni od tego wlasnie są, zeby pomoc.

A ja mam pytanie z serii dziwnych, no, ale piątek w końcu jest. Kiedy dać mezowi zielone światło na jedno piwko?

dla zainteresowanych tematem :
poszlam po receptę na mleko (Bebilon pepti 2 ) , od stycznia są zmiany i znizka jest tylko wtedy gdy na zaswiadczeniu jest dopisek Dha , tak więc narazie dostalam recepte na 100% , czeka mnie kolejna wędrówka do gastrologa po nowe zaśw. żeby lekarka mogla nam wypisać mleko ze zniżką ,,,, oto nasza prorodzinna polska . Wizyta po swistek 70zł

reklama
Kat, o rany! Snikers! Mniam... zjadlabym...
Piwnko niech sobie mąż wypije, Stas juz urodzony, zdrowy, Ty tez masz sie dobrze :) wiec niech se chlop wypije :)

Ja juz nie wiem, co jesc, a czego nie, Hanie wietrzy, mnie wietrzy ...:eek: i badz tu madry czlowieku :/

Do góry