Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Kat wit K od 8 doby a wid D od pierwszych dni, czyli już możesz podawać. Wit K podaje się bodajże do ukończenia 3 mc. A D jeszcze nie wiem bo dalej podaje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No zdecydowanie susz lepszy od granulek. Jak pije Ci wodę również to bardzo fajnie.Jak byla mlodsza, to kilka razy napila sie bez glukozy, a teraz nie :/
Nie podaje granulatow, tylko parze rumianek z torebki, rozcienczam woda i podaje. To raz dziennie, a tak to woda.
Myśl intensywnie, zrób biznes plan i uderz najpierw o dotacje, na to się czeka, ostatnio rozdawali dotację w październiku, warto pogłówkować. Zawsze to parę groszy na start można mieć, kwestia tego pod jaki urząd podlegasz, czy pod gminny czy już pod ten w dużym mieście, my np. podlegamy pod nowotomyski i tutaj jest łatwiej, bo mniej ludzi.Dziewczyny nie wiem co robić...chciałabym otworzyc jakiś swój mały biznesik,ale zupełnie nie mam pojęcia w co uderzyć...
Smoczek nie jest złem i nie można do niego tak zupełnie podchodzić, moje dziewczyny akurat nie smoczkowe, ale z wyboru, 10 różnych smoczków Adriannie nie podeszło, Weronika jak jeden odrzuciła, nawet nie podejmowałam próby z kolejnymi z szafy. Jeden ma większą potrzebę ssania niż drugi i trzeba próbować, jeśli to pozwala mu się uspokoić i poleżeć w samotni to znaczy, że tędy droga.Myślę, że u mnie bedzie smok do zadań specjalnych, tj.na sytuacje awaryjne. A bliskości to dopilnuje, zeby mu nie brakowało.
Ja się czuje dobrze. Zastanawiam się jedynie, jak z tymi odchodami po porodziie, ile tego ma być, jak długo, w jakim kolorze itp., czy na pewno wszystko ok, bo w szpitalu żadnej instrukcji nie dali.
Od kiedy i jak często kąpiecie maluchy? A jak z witaminami? Mam napisane w wypisie, ze mam podawać Wit d3 i K i ze od 8 doby, ale jest tak niejasno napisane, ze nie wiem, czy tylko d3 od 8 doby a K od razu czy obie od 8 doby.
Witamina D teoretycznie do roku, ale ja podaję cały czas, dziewczyny rosną, więc kości i zęby potrzebują witaminy D, do tego nie ma teraz słońca, więc tez trzeba braki uzupełniać. Zawsze można zrobić badanie pod tym kątem.Kat wit K od 8 doby a wid D od pierwszych dni, czyli już możesz podawać. Wit K podaje się bodajże do ukończenia 3 mc. A D jeszcze nie wiem bo dalej podaje
Nie spotkałam się z taką teorią nigdzie, w moim odczucie nie sądzę, ale organizmy są tak różne, że wszystko możliwe.Myslicie, ze Hania baczkami mogla zareagowac na szczepienie? Dzis solidnie ja wietrzy i bączki zaczely miec zapach :/
Dokładnie, mnie ściąganie bolało, szczególnie jednego, który mnie właśnie bardzo mocno ściągał, po zejściu z krzesła czułam ulgę i ból. Również mam bardzo niski poziom bólu, żeby nie powiedzieć zerowy.Zaczynam rozumieć, po co mi te szwy maja ściągnąć. Zaczynają mnie ciągnąć, teraz to juz w zasadzie w każdej pozycji je czuje.