reklama
Lili - coś tam zamajaczyło na horyzoncie , ale młode jeszcze to dziewczę i na razie wszystko się rozwija. Młody mówi, że sobie wychowa . On coś nie ma szczęścia, bo nie jest typem macho. A teraz dziewczynom na mózg coś chyba padło i jak w łeb nie dasz to jesteś za dobry, a to moje chłopię uczuciowe jak cholera i z sercem na dłoni. Mam nadzieję, że teraz mu się powiedzie. Co do wesela jednak, to jeszcze długa droga.
emka01
Szczęśliwa mama:)
Hej dziewczyny.Lili,prija to temp.mamy podobne,ubieramy juniorki podobnie a tylko moja ma zatkany nosek,albo potrafi chrapać w nocy jak leży na wznak,buźką posto,bo jak ma głowę na boku to cisza jest...Nosek jej czyszcze. Mam też wrażenie ,że nawet w dzień dziwnie oddycha,jakby ciężej...Kur..jak mam znowu iść na jakieś osłuchanie i powiedzą,ze jest ok to już na samą myśl jest mi słabo...dziwi mnie to,bo wczesniej miałam w domu nawet do 25st i mi tak nie rzęziła,więc wątpię,zeby była to kwestia ciepła...Może też ma na to wpływ ślinienie się,większa produkcja śliny,gdzieś mi się obiło o uszy,ze przy zabkowaniu jest tego więcej i może jej to gdzies tam stoi w gardle...W dzień za to czasami po jedzeniu gra jej w gardle...tego też wczesniej nie miała,a tak dzieje się u dzieci ulewających z wiotką krtanią...
Dzisiaj przestawiamy godziny...jestem ciekawa jak mała to odczuje,mam nadzieje,ze nie bede musiała wstawac o 6 ranoTeraz mi tu leży obok w leżaczku i marudzi.Musze ja troszke przetrzymac i położyć po 20.
Dzisiaj przestawiamy godziny...jestem ciekawa jak mała to odczuje,mam nadzieje,ze nie bede musiała wstawac o 6 ranoTeraz mi tu leży obok w leżaczku i marudzi.Musze ja troszke przetrzymac i położyć po 20.
Emka: No właśnie, dobrze że ktoś mi dziś powiedział, bo bym nie przestawiła. Mojej też czasem charczy po jedzeniu, zwłaszcza jak się zakrztusi. A może to faktycznie ślina?
A co to znaczy jak dziecko łapie się za ucho i drapie po twarzy? Też słyszałam że to od ząbkowania. Julka robi tak po jednej stronie, ale naciskałam i ucho ją nie boli, więc co to? I wydaje mi się że ma troszkę inaczej dziąsła, nie wiem jak wyglądają rozpulchnione, ale takie mi się wydają.
Dziś jadła jabłko z marchewką i ewidentnie jej nie smakowała czemu dała wyraz plując nas i dosłownie artykułując głośno : "błeeee" :-)
A co to znaczy jak dziecko łapie się za ucho i drapie po twarzy? Też słyszałam że to od ząbkowania. Julka robi tak po jednej stronie, ale naciskałam i ucho ją nie boli, więc co to? I wydaje mi się że ma troszkę inaczej dziąsła, nie wiem jak wyglądają rozpulchnione, ale takie mi się wydają.
Dziś jadła jabłko z marchewką i ewidentnie jej nie smakowała czemu dała wyraz plując nas i dosłownie artykułując głośno : "błeeee" :-)
emka01
prija mi lekarka mówiła,ze jak dziecko łapie się za ucho to ma zapalenie ucha...ale skoro małej Twoje chwytanie nie boli to nie wiem co jest grane. Moja dzisiaj tez dwa razy się chwyciła. Teraz eM ma urlop,mam tydzień,zeby przeanalizowac przeniesienie małej do innej poradni,z tym chrapaniem nadal bede ją nasłuchiwac w nocy,jak nic się nie zmieni to czeka mnie szukanie lekarza prywatnie.Niby chrapanie u dziecka to znak,ze coś się dzieje i trzeba to sprawdzić,tym bardziej jeśli ewidentnie kataru nie ma. Teraz tez własnie patrzyłam na higrometr-wilgotnośc 70%,czyli sucho nie ma...Choć cholera nie wiem czy jak nawilżacz u niej nie chodził to czy nie było lepiej...Wszystko to jakieś powalone jest.
Co do jedzenia to moja ni cholery nie chce ani warzyw,ani owoców((Jutro znowu spróbuje jej wcisnąc jabłko. Soki olewa totalnie,pluje dalej niz widzi Wczoraj mnie zaskoczyła w nocy,poszła spac o 20,pobudka po 1,póxniej o 5 i spała do 8!Normalnie budzi się częściej i o 7 już fika wariatka mała.
zjolka,anulka a Wy co piczki?Chyba jednak za nami troszke tęsknicie ,ze tu wpadacie
Co do jedzenia to moja ni cholery nie chce ani warzyw,ani owoców((Jutro znowu spróbuje jej wcisnąc jabłko. Soki olewa totalnie,pluje dalej niz widzi Wczoraj mnie zaskoczyła w nocy,poszła spac o 20,pobudka po 1,póxniej o 5 i spała do 8!Normalnie budzi się częściej i o 7 już fika wariatka mała.
zjolka,anulka a Wy co piczki?Chyba jednak za nami troszke tęsknicie ,ze tu wpadacie
Emka: No właśnie wiem, ze zapalenie, ale przy nacisku nie płacze ani nawet się nie krzywi, normalnie się zachowuje, nie ma gorączki - nic. ALe mam zamiar iść z nią we wtorek do lekarza, więc mu powiem. Troszkę mnie to martwi. Jakie ogólnie były by objawy zap ucha?
Może faktycznie lepiej jak znajdziesz dobrego lekarza i z nim pogadasz. A może ktoś by Ci jakiegoś polecił? Ja mam właśnie z polecenia.
Może faktycznie lepiej jak znajdziesz dobrego lekarza i z nim pogadasz. A może ktoś by Ci jakiegoś polecił? Ja mam właśnie z polecenia.
emka01
Jak rozpoznać zapalenie ucha u dzieci? - Choroby - Dziecko i zdrowie - Wieszjak.pl tu coś znalazłam o objawach.
A czy Ona jak Ci się rano budzi to kaszle? W sensie odkaszluje tą ślinę co jej zalega? U małych dzieci bywa tak, że ślinianki jeszcze w nocy pracują i powodują gromadzenie się śliny w gardle. Weronika ma tak jeszcze do dziś.Może też ma na to wpływ ślinienie się,większa produkcja śliny,gdzieś mi się obiło o uszy,ze przy zabkowaniu jest tego więcej i może jej to gdzies tam stoi w gardle...W dzień za to czasami po jedzeniu gra jej w gardle...tego też wczesniej nie miała,a tak dzieje się u dzieci ulewających z wiotką krtanią...
Ja bym jednak obstawiała na poznawanie własnego ciała, ucho zostało odkryte. :-)A co to znaczy jak dziecko łapie się za ucho i drapie po twarzy? Też słyszałam że to od ząbkowania. Julka robi tak po jednej stronie, ale naciskałam i ucho ją nie boli, więc co to? I wydaje mi się że ma troszkę inaczej dziąsła, nie wiem jak wyglądają rozpulchnione, ale takie mi się wydają.
A od kiedy jej dietę rozszerzyłaś? Prija0 a Ty?Co do jedzenia to moja ni cholery nie chce ani warzyw,ani owoców((Jutro znowu spróbuje jej wcisnąc jabłko. Soki olewa totalnie,pluje dalej niz widzi
U mnie sukces, Weronika dziś łaskawie zjadła ziemniaczki z sosem i troszkę mięska z gołąbka. To dziewczę to istny francuski piesek, ale została dzisiaj przygłodzona i jakoś poszło. :-)
reklama
Podziel się: