reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

polecam ciekłą parafinkę z apteki. my też mieliśmy problem z łuszczącą się skórką. trzeba smarować jak najczęściej i wtedy szybko zejdzie :-)

reklama
As świetne filmiki, pięknie Karolinka sobie radzi. Jak tam Kuba w nowej szkole, dalej jestescie zadowoleni/
Na łuszczącą się skórę polecam oilatum, Kamilka kąpałam i byłam bardzo zadowolona.

Nie czytałam, wpadłam tylko powiedzieć, że mam rabaty do smyka (wyklucza outlet i smyk.com) :

wózki, foteliki - 10%
zabawki, płyty, art. papiernicze - 10%
ubrania - 20%

Ważne do 28.02.2013.

Rabat nie łączy się z innymi ofertami.

Pisze najpierw tu, a potem ewentualnie wrzucę na ogólny do "oddam".

Żyjemy :-)

Lili tęsknimy, także wracaj. Napisz więcej, co u dziewczynek, jak sobie radzicie.
My dzis z Kamilkiem znów byliśmy u fryzjera, był całkiem grzeczny. Później spacerowaliśmy, bo dziś całkiem ładnie, teraz śpi.

dziewczynki ja znów tylko na chwilę. sucha skóra opanowana (oliwka podczas kapieli w zupelnosci wystarczyla) to pojawil sie znowu trądzik niemowlecy (krostki zaczerwienione z bialym czubkiem na twarzy i szyi ). ze o tradzik sama wymyslilam, bo pojawiaja sie i znikaja te krostki. ale pytanko czym mala smarować? nie chce kupowac wielu kremow, a juz tym bardziej z antybiotykiem czy sterydami, a tak by sie pewnie skonczyla wizyta u pediatry. poza tym 7.02 mam szczepienie, wiec przychodnie odwiedze. moja mama poszla do apeki, o sprzedali jej linomag masc, a tam wyraznie pisze ze nie stosowac u dzieci bo ma kwas borny. wiec pytam was, doswiadczone mamuski, co ewenualnie zlagodziloby te zaczerwienienia?
czekam na pomysly

pardoes a nie sa to potówki?? a ja linomag stosuje na odparzenia do codziennej pielegnacji i stosowala to tez nawet moja mama i tesciiowa chyba ze ty masz jakis inny linomag:confused:

reklama
Parodes ma pewnie ten czerwony linomag on jest z kwasem borowym a zielony jest ok wlasnie mój tez miał potówki ale nam lekarz mowil ze przemywać ciepla woda przegotowana żeby nie uzywac rumianku nie przegrzewac dziecka i fioletem pozwolil samorawac ale tego nie robiłam po jakims czasie samo zeszlo

Do góry