reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Pati.b - GRATULACJE! a poród bajka, oby każda z ciężaróweczek taki miała :-)
As - ale Karolinka już duża i jaka ślicznotka...ach...:-)

U nas powolutku do przodu, nadal siedzę z małą w domu, ale coraz częściej myślę o powrocie do pracy. tylko jest mały problem, nie mam za bardzo z kim zostawić dziecka, a żłobek na tą chwilę nie wchodzi w grę....Elenka jest cudowna, coraz grzeczniejsza się robi i jak to nawet zauważył ostatnio mój mąż już prawie w ogóle nie płacze ;-) trochę krzykacz z niej był... choć nadal jest głośna, ale teraz to głównie są okrzyki radości :-) pięknie potrafi sama się zabawić, zaczyna raczkować i w ogóle taka "mądra" się zrobiła ;-)

Zobacz załącznik 504073

na gorączkę Paracetamol i Ibuprofen.

Przy karmieniu nie zalecają brania Ibupromu, podobno jakaś szkodliwa substancja uwalnia się do pokarmu. Za to Paracetamol jest bezpieczny.

Sinupret jest dobry, tylko tak jak z syropami wykrztuśnymi nie polecam zażywania po 17, kiedyś wzięłąm i miałam na noc mega katarzysko. A ostatnio pani w aptece poleciła mi tańszy zamiennik Sinulan, też skuteczny.
A mój mąż stracił kompletnie głos, znacie jakiś dobry specyfik na zapalenie strun głosowych i krtani?

As, super komplecik, no to teraz pora na paputki i sweterek :-)
Agala, ale duża ta twoja Elenka, a jeszcze pamiętam ją taką malusią jak córcia As.

Przy karmieniu nie zalecają brania Ibupromu, podobno jakaś szkodliwa substancja uwalnia się do pokarmu. Za to Paracetamol jest bezpieczny.

Sinupret jest dobry, tylko tak jak z syropami wykrztuśnymi nie polecam zażywania po 17, kiedyś wzięłąm i miałam na noc mega katarzysko. A ostatnio pani w aptece poleciła mi tańszy zamiennik Sinulan, też skuteczny.
A mój mąż stracił kompletnie głos, znacie jakiś dobry specyfik na zapalenie strun głosowych i krtani?

As, super komplecik, no to teraz pora na paputki i sweterek :-)
Agala, ale duża ta twoja Elenka, a jeszcze pamiętam ją taką malusią jak córcia As.
Ewitka mi w szpitalu już dawali Ibuprom i to po 2 tabletki jak leżałam po operacji ,a przecież już karmiłam małą .

-Ibuprofen i inne pochodne kwasu propionowego nie przechodzą do mleka w znaczących stężeniach.

źródło :
http://www.rodzinko.pl/karmienie-piersi/2310-zasady-stoswania-lekow-u-kobiet-karmi-cych.html

a tu z samej ulotki

[h=3]Karmienie piersią[/h]Z powodu wyjątkowo niskiego poziomu ibuprofenu w mleku matki (0,0008% zastosowanej dawki), krótkiego okresu półtrwania i stosowania u niemowlaków dawek zwykle większych niż dawki obecne w mleku matki, ibuprofen jest przeciwbólowym lub przeciwzapalnym lekiem z wyboru u kobiet karmiących.

źr.
http://leki-informacje.pl/122,ibuprofen_8211_niesteroidowy_lek_przeciwzapalny.html

Mnie o tym ibuprofenie powiedziały 3 niezależne osoby, dwie koleżanki farmaceutki i lekarka, bo sama sie dziwiłam, ze przecież dzieciom daje się Ibuprofen. Ale podobno chodzi o jakąś pochodną substancję, która przenika do pokarmu.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.

Lili duzo zdrowka dla was.My z Jula tez przeziebione(ja bardziej niz ona i mimo,ze od pt biore leki chorobsko dalej trzyma)
Pati gratulcje!!!
As mi bardzo,ale to bardzo podobaja sie takie robione rzeczy,ale chyba talentu brak...
Elenka przeurocza i jaka duza:-)

Z nowmosci u nas tylko tyle,ze byla mama ale tydzien zlecial jak jeden dzien i jak zwykle jak ktos odjezdza zalapalam dolka.
Jeszcze dwa dni pod rzad moja tesciowa widzialam na miescie wiec o odczuciach nawet nie mam zamiaru sie wypowiadac.

Milego dnia laseczki i buziaki dla dzieciaczkow

Pati jeszcze raz gratuluję. Porodu tylko pozazdrościć,ja rodziłam 12 godzin, ale miło wspominam:szok:
ewitko, gdy ja chorowałam i karmiłam piersią to też mi lekarz tylko paracetamol pozwolił, ibuprofenu nie. Nawet pamietam, ze zaszłam do apteki, bo myślałam, że lekarz przesadza, ale tam to samo mi powiedziano.
Zdrówka chorowitkom!
As śliczna opaska no i modelka pierwsza klasa
Agniesia dawno się nie odzywalas, pewnie mama Cię pochłonęła. Oj ta Twoja teściowa!
Kamilek jeszcze chory, więc ja do dziś na zwolnieniu, jutro wracam do pracy, bo jestem odpowiedzialna za apel na Święto Szkoły (moja papieska, więc już niedługo), także na dluższe zwolnienie nie mogłam sobie pozwolić. Na szczęście jest już lepiej, Kamilek całkiem ładnie je. Kupiłam wczoraj na allegro kombinezon z wójcika, rozmiar 86 a wójcik ma zaniżoną rozmiarówkę, takze z drżeniem serca czekam czy nie bedzie za duży. Napaliłam się jak łysy na grzebień, no to teraz się martwię. Nie miałam możliwości przymierzyć w sklepie

AnnaS, jak piszesz, ze Wójcik ma zaniżoną numerację, to masz na myśli to, że rozmiar 86 odpowiada 92 w innej firmie? Bo tak to mniej więcej u nas wyglądało z kombinezonem Wójcika w ubiegłym roku - rozmiar 68 a wielki jak 74.
To samo mam z bluzka Pawełka - rozmiar 110, a porównywalny do 116 z innych firm.
Więc wszystko zalezy od synka, jak duży chłopak z niego jest.

Dzięki za rady. Korzystam z wszystkich naraz. Wczoraj do nas dołączyła Weronika, A. jest już też prawie rozsypany, szpital w domu.

Masakra. Całą noc czuwanie, żeby mi się dziecko nie udusiło.

reklama
Czesc dziewczynki.

Lili duzo zdrowka dla was.My z Jula tez przeziebione(ja bardziej niz ona i mimo,ze od pt biore leki chorobsko dalej trzyma)
Pati gratulcje!!!
As mi bardzo,ale to bardzo podobaja sie takie robione rzeczy,ale chyba talentu brak...
Elenka przeurocza i jaka duza:-)

Z nowmosci u nas tylko tyle,ze byla mama ale tydzien zlecial jak jeden dzien i jak zwykle jak ktos odjezdza zalapalam dolka.
Jeszcze dwa dni pod rzad moja tesciowa widzialam na miescie wiec o odczuciach nawet nie mam zamiaru sie wypowiadac.

Milego dnia laseczki i buziaki dla dzieciaczkow

Agnieszka do tego nie trzeba mieć żadnego talentu tylko umieć zrobić półsłupek i słupek na szydełku plus schemat przez nosem i da się :tak:;-):-):-)
Trochę wiary w siebie i do przodu :-):-):-)

Jak karmiłam Kubusia to też mi nie pozwalano brać Ibupromu ,a teraz bez problemu w szpitalach polecają .Sami na stanie nie mieli ,ale kazali kupić i zażywać do 3 x na dobę .
Z tego wynika ,że ile ludzi tyle opinii.;-)

Lili kochana zdrówka dla Was !!!!!

Do góry