reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Pati - u nas jest cyc, bek i czkawka, zawsze taki schemat, z Adą też tak było, nie dostawiam drugi raz, czkawka sama mija. Zdarza mi się jednak Ją czasem dostawić i pozwalam jeść, jeśli ciągnie tzn., że jeszcze głodna. Generalnie obserwuję ile miej więcej je wcześniej, obserwuję prace buziaka, ilość odpoczynków, przyśnięć i wtedy określam czy się najadła czy może nie i decyduję czy dostawiam na czkawce. Dzieciak jak się naje to cyca nie ruszy. Dla Malucha cycowanie to duża praca, czasem podczas karmienia zwalnia, albo przestaje jeść, musi nabrać sił, oddechu by móc kontynuować.

Super położna Ci się trafiła. My mamy teraz 3 wizyty położnej, przychodzi teraz 2.10, ale u mnie to po podpis papierka przychodzi, bo u nas nic się nie dzieje. Jedyne co chcę zapytać to czy można już takiemu Malcowi robić inhalację solą fizjologiczną w razie wu.

O ile wcześniej ktoś mi tu nie odpowie na to moje pytanie. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pati.b gratulacje! Maleńka śliczna i super, że taka spokojna;) I zazdroszczę położnej, bo u nas była tylko na 1 wizycie i nic ciekawego, czego bym nie wiedziała nie powiedziała...
As masz kobietko talenta! Karolinka cudnie wygląda w tej opasce:)
magnusik przytulam...

A ja wczoraj wystukałam Lence trzeciego ząbka, górną lewą 2, a gdzie są jedynki się pytam? będzie taki mały szczerbolek hehe

Nasza położna wprost się mnie zapytała co nie wiem, co chcę by mi przypomniała, bo przecież my tyle co mieliśmy takiego malucha. :tak:

Jestem mega chora, katar, gardło, brak temperatury, Ada też zasmarkana, modlę się by Weronika nie złapała.

Alicja, Jujka - dzięki.

Właśnie na apapie jadę, plus mleko z czosnkiem i masłem albo żółtkiem. Adzik też o dziwo pół kubka wypiła, a w ogóle na to nie liczyłam, tylko ot tak podałam.

Mam zawalone zatoki, nigdy tak jeszcze nie miałam, a do tego uszy mnie bolą już. Tyle razy co ja dzisiaj wypowiedziałam słowa "masakra", "o matko" itp. to - - - > masakra. :-p Tak fatalnie to ja się dawno nie czułam. :confused2:

reklama
Nasza położna wprost się mnie zapytała co nie wiem, co chcę by mi przypomniała, bo przecież my tyle co mieliśmy takiego malucha. :tak:

Jestem mega chora, katar, gardło, brak temperatury, Ada też zasmarkana, modlę się by Weronika nie złapała.
na gardło możesz Septolux,Tandum Verde,Cholinex,Cholisept
na zatoki spokojnie Sinupret w tabletkach
na gorączkę Paracetamol i Ibuprofen.

Zdrówka !!!!

Alicja, Jujka - dzięki.

Właśnie na apapie jadę, plus mleko z czosnkiem i masłem albo żółtkiem. Adzik też o dziwo pół kubka wypiła, a w ogóle na to nie liczyłam, tylko ot tak podałam.

Mam zawalone zatoki, nigdy tak jeszcze nie miałam, a do tego uszy mnie bolą już. Tyle razy co ja dzisiaj wypowiedziałam słowa "masakra", "o matko" itp. to - - - > masakra. :-p Tak fatalnie to ja się dawno nie czułam. :confused2:
Uszy na pewno bolą Cię od kataru i od zatok.
Dla mnie wtedy pomaga Sinupret.

A u nas chyba kolejny skok rozwojowy.
Ile małą na rękach przenoszę tyle jest spokojna .Do tego zęby dają nam w kość równo :sorry2:
Jest 4.30 a moje dziecko zastanawia się czy spać czy może się pobawić jeszcze ..:-D:-D
Skończyłam dziś cały komplecik dla małej

Do góry