Wiem co czujesz.dziewczyny nie odzywałam się bo w poniedziałek zmarła moja Mama... jest mi cholernie ciężko. Z tego wszystkiego przegapiłam roznicę odejścia mojego Aniołka. Pieprz*** wrzesień 2 lata temu moje dziecko, 2 tyg później dziadek, teraz Mama....
muszę wrócić jakoś do normalnego życia i stąd moje pytanie- na zimę dlepiej kombinezon czy kurtkę i spodnia na szelkach? jak średnio rosnie dzieciom noga? bo chciałam się na dniach wybra na zakupy dla młodego i kompltnie nie wiem co i jak, co sie sprawdza. Czy jedne buty na zimę wystaczą? z góry dziękuję za rady...
Nie wiem jak mam się zabrać za przygotowywanie urodzin młodego, nie wyobrażam sobie żeby Mamy na nich nie było (((
Ponad rok temu już zmarł mój tata ,a nadal serducho boli...
Wcale nieprawda ,że czas leczy rany ,to my z upływem czasu do tych ran się przyzwyczajamy i tak nie krwawią.:-(
Siły życzę ,a dla mamy zapalam (*) (*) (*)
Byłam dziś z małą u lekarza.
Najadłam się dziś strachu ,że hej.
Mała dostała mega biegunki,a w ośrodku nie chcieli nas przyjąc.
Zadzwoniłam do naszego pediatry ,do którego ze starszakami chodziłam.Umówił nas n 19 .
Już przez tel.od lekarza dostałam wstępne wytyczne co jej podać ,a co odstawić i na co zwrócić szczególną uwagę .
Mogłam poczekać te kilka godzin bo kupy nie były częste ,ale w razie szybszej akcji miałam jechać z małą na IP wg jego zaleceń i z jego polecenia.
Udało nam się przetrwać jednak w domu ,bo mała zasnęła.
Cała akcja rozpoczęła się już rano ,ale jakoś przez myśl mi nie przeszło ,że z 2 luźniejszych kup rozwinie się taka biegunka.
Z małej zaczęło chlustać tuż przed 15 ,ale jak szybko zaczęło to i tak szybko skończyło na szczęście.
Ok 16 mała dostała cyca i usneła .Spała do 18.30 ,więc nie miała czasu na kupki
Przez ten czas uzupełniła już nieco niedobory
Po wnikliwym badaniu okazało się ,że winowajcą są zęby ,a z osłabienia złapała katar ,który poszedł do żołądka powodując biegunkę.
Mała teraz ma się dobrze.Po powrocie zjadła kaszke na wodzie ,dostała cyca i poległa w łóżeczku.
Mamy oczywiście dietę tzn zupki bez mięsa i zakaz owoców na 7 dni.
Pan Michał powiedział,że na zwykłą biegunkę lekarstwa nie ma ,więc mamy brać probiotyki ,a lekarstwem jest cierpliwość.
Na wszelki wypadek dostaliśmy Nifuroksazyd ,ale to w momencie gdyby doszło do zakażenia bakteryjnego.
Uff trochę już nerwy ze mnie zeszły....