reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Kłaczek - a pewnie, że niech próbuje, jak nie ma problemów żołądkowych to nie ma czym się przejmować. Jak patrzę na dzieci na placu zabaw, to Ada ma takie nóżki tęgiutkie/bobasowe, a niektóre dzieci to takie nogi jak modelki. :laugh2:

Miałam mieć dzisiaj wizytę, ale mi ją odwołali z powodu choroby lekarza, za to połaziłam po Selgrosie, CH, Rossmanna i Pepco zaliczyłam, wydałam mnóstwo kasy, jednak jak nie ma ze mną A. to jakieś takie bariery tracę, fakt, że na same proszki, płyny wydałam ponad 100 PLN, bo nagle mi się wsio pokończyło. :dry:

No i kupiłam dla Ady kilka pierdół, ciuszki, karty do Piotrusia, w końcu dorwałam takie domino jakie chciałam, no i flet. Co do fletu to nie za bardzo wiem czy dobrze zrobiłam :-p

A teraz czeka mnie samotny wieczór, JUPI, A. pojechał na ryby na całą noc, :laugh2: Adzika zaraz do łóżka zagonię i będę mieć czas dla siebie i nie wiem od czego zacząć, czy posegregować zdjęcia z jakąś maską cud na paszczy, czy poprasować do końca i wiele innych pomysłów na spędzenie czasu. Ach tylko jeden wieczór. :dry:

reklama
A. jeszcze na rybach, a my już po partyjce w domino ;-) Adzik szybko załapała o co chodzi. :tak: Pralka kolejna chodzi, mleczko na kakao wstawione, mniam, po prostu niedzielnie. :tak:

Dzien dobry:-)

Klaczku juz lubie Karolka-hihi.Chlopak wie czego chce i co bedzie glodny siedzial:-p

Lili Jula nie ma ''bobaskowych''nozek.
Ostatnio ja wazylam i ma dalej 15,5 kg w ciuszkach.
Na to co ona czasem wcina i ile to myslalam,ze juz niezle przybrala...
Lodowka czasem sie nie zamyka.
Ruchliwa dalej tak samo i w miejscu nie potrafi usiedziec wiec pewnie dzieki temu gubi te swoje kalorie

Milej niedzieli.U mnie leje wiec chyba nic nie wyjdzie ze spacerku

Agnieszka, zobaczylam wage Twojej Juli i... troche mi wszystko opadlo. Karol w ciuchach wazyl ostatnio (3 tygodnie wstecz) dobrze ponad 11kg. Wiem, ze przystopuje jak zacznie chodzic, mam nadzieje ze juz przystopuje bo od miesiaca gania w chodziku. Nie chodzi - gania - biegnie, przystaje, smieje sie, podskakuje i znowu bieg. Typowy strus pedziwiatr. Bede go wazyc za 2 tygodnie, to zobacze na czym stoimy. Kupa chlopa jest, ale nie jest nalany.

Cześc laseczki:)

Widze że waga w temacie, ja też mam problem ale odwrotnie nie wiem czy mój za mało nie wazy hehehehe bo 8 kg zaledwie i widzicie czy w tą czy w tamtą też źle. Jutro muszę umówić się na szczepienie bo 2 tyg mamy opóźnienia w sumie nie dzwoniły do mnie z przychodni jeszcze cud. Po tym ja kszymek miał 3 dni gorączkę potem go wysypało chciałam odczekać lepiej dmuchac na zimne. Koleżanka też ma bobo ze stycznia ale z 2. i jej mały też ma prawie 11kg raczkuje już po całym domu gaworzy siedzi solidnie nawet na nogi jak się trzyma czegoś to wstaje sam. A mój BIBI tylko skacze i skacze i piszczy w niebogłosy tata mój mówi że w operze mało altów więc może BIBI będzie śpiewakiem :p Za tydzień mój Kacper do szkoły już nie żołądek boli z przerażniea że moje maleństwo już do szkoły kiedy to zleciałoooo szok.
KŁACZEK mój też wszystkiego próbuje dosłownie wszystkiego ost miał w ręku kabanosa i go mamlał fajnie to wyglądało:) Tylko że czasem żeby on coś zjadł to ja nieźle musze się nagimnastykować. Bardzo chciałabym mu robić kaszkę w butelce ale nie chce bije rączkami w butelkę i płacze zaciska normalnie wargi i odwraca głowę. jeśli chodzi o picie soków to pije jak najbardziej z butli ale jak poczuje że to coś innego to guzik. I od miesiąca karmię go łyżeczką, i akrobację robię aby tylko zjadł. ehhhh
Może jakieś pomysły babeczki moje macie na mojego niejadka???

reklama
Witam moja ma aktualnie 11,2 w ubrakach ale nabrała juz ciałka:-)
Kurcze jeszce jej nie wyrosły te zebole u góry ma 1,2,4 na dole 1,4

Do góry