reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

dziewczyny byłam dziś u lekarza, na razie wszystko w porządku,widzialam serduszkę,termin na 14.04.2013. Kamilka mialam na 12.04.2011. Od dziś biorę clexane i za 10 zaplaciłam 116,5. Zalamałam się, przecież to w miesiący ponad 300 zł i prywatne wizyty, co za kraj. Wiem, ze maluszek jest najwazniejszy, ale te pieniądze moglabym przeznaczyć na Kamilka. Zaraz doczytam co u was

reklama
Annas81 - super, że z ciążą wszystko w porządku, a termin porodu boski patrząc na termin Kamila. Co do leków to koszmar. :blink:
Martusionek, Kaira24 - dajcie mi jeszcze troszkę czasu, niby gotowa jestem, ale czeka mnie jeszcze papierologia księgowa :-p

Ada z tatą ogląda wieczorynkę, Ada ogląda, tata śpi :-p

To dziecko jest straszne!! Wczoraj dopisal sie do mojego sledzika, dzis do kielbasy z patelni. Dalam dziadowi takie mniej przyrumienione, wcina jak malpa kit. Widze ze smakuje bo z kazdym kesem rozlega sie to jego "haammm", czego nie ma jak mu jedzenie nie podchodzi. Skora chleba w garsci, kielbasa prosto do pyszczka i "chlop" zadowolony.
laugh.gif

Witam się deszczowo, leje od południa,przynajmniej mały lepiej śpi przy takiej pogodzie.
Klaczku mały zarloczek ci rośnie,ale to dobrze,bo przynajmniej nie będzie grymasil później przy jedzeniu.
Annas dziwne że twój lekarz nie dał ci refundacji na cleksane.Po porodzie mój ginek zmienił mi fragmin na nie,bo właśnie one miały refundację, może zapytaj następnym razem jak będziesz na wizycie.

Ostatnia edycja:
KŁACZEK zdjęcia zrobiłaś?????? Jak tak to zapodaj bo chciałabym to zobaczyć z tą kiełbachą i chlebem piffffa mu brak :p

KASIULECZKA co tam u was?? Jak dzieciaczki??

A ja sie pochwalę dzisiaj Szymonkowi wyszedł ZĄB!!!!!!! Dzięki Bogu bez żadnych problemów zdrowotnych. No i dzisiaj byłam u fryzjera odrazu lepsze samopoczucie:)

Buziaki:)

Ewelina gratki na pierwszego zabka dla Szymona. Dzieciaczki rosną Domino waga kogucia;)10,600 i na 82 długi, wciaga wszystko co mu dam do jedzenia;) powoli wychodzi z infekcji- zębów brak. Starszy w tym roku druga klasa panikę już sieje co będzie po wakacjach, okupiony do szkoły czekamy tylko na rozpoczecie.Ja od września do pracy,ale tak mi się nie chce że szok normalnie!

Annas dziwne że twój lekarz nie dał ci refundacji na cleksane.Po porodzie mój ginek zmienił mi fragmin na nie,bo właśnie one miały refundację, może zapytaj następnym razem jak będziesz na wizycie.
Zmieniły się przepisy, nie ma refundacji na clexane.

A ja sie pochwalę dzisiaj Szymonkowi wyszedł ZĄB!!!!!!!
Super sprawa, gratulacje, ja to już powoli mam zanik pamięci jak wygląda paszcza z jednym zębem i świetnie, że zdjęcia są.

Kłaczek - czyli On prawie wszystkożerny? Z jednej strony to dobrze, plusem jest, że On to wszystko trawi, z drugiej strony ja to wredna matka jestem i jak Ada miała ciut słuszniejszą wagę to przechodziłam na warzywka w ilościach hurtowych. :-p

Kasiuleczka clexane jest czasami refundowane, ale przy poronieniach tylko, gdy przeciwciała antykardiolipinowe sa i zakrzepy wewnątrzmaciczne, u mnie profilaktycznie
Ewelinka gratuluje zęba.
Kłaczek, dokładnie piwa brakuje.
Lili bo ty kobietkę masz, musicie dbać o linię;-)
Milej soboty

reklama
Ewelina, chleb to on w garsci, a kielbase to ja mu po kawalatku w dzioba wkladalam bo trzeba bylo ze skory pbrac i te bardziej przypieczone fragmenty usunac. I faktycznie tylko pyffka braklo. I zapomnij o robieniu zdjac jak Ci sie ciagle zarlok drze "haammm" - trzeba nadazac z zaladunkiem! O! Gratulacje z tytulu uzebienia!
Kasiuleczka, dlugi chlopak! I dobrze ze ma apetyt - jeden problem masz z glowy.
Lilijanna, prawie. Dzis mamy zupe pieczarkowa, wiec mu nie dam. Co innego farsz z krokieta, ktorego nie zjadl duzo, co innego posilek z grzybow. Dostanie kalafiorka na parze. Uwazam, ze jesli mam na talerzu cos, czego moze sprobowac, to niech wcina - i tak nie jest to pelna porcja posilkowa, a raczej degustacja, wiec lapie nowe smaki co jest istotne. W tej chwili Karol absolutnie nie jest tlusty - ma faldki na udkach, ma "przykrecane" dlonie, ale np. nie ma "biustu", a "drugi podbrodek" ma bardzo, bardzo nieznaczny. Od kiedy gania w chodziku, znacznie mi chlopaka skleslo. Nadal dostaje duzo warzyw, ale juz nie pilnuje tak bardzo diety, czesciej sie trafi cos na slodko, homoserki, deserki...

Zaglodzic sie chlopak nie pozwoli - wczoraj po kielbasce wtulil swoj przydzialowy homoserek (200g), po czym zaczal trzec oczka, wiec choc bylo dopiero po 7:00 wynioslam na gore, przebralam w pizamke, polozylam do lozeczka, a on... syrena. O co poszlo? Polozyli spac, a nie dali butli z grysikiem!! Butle wciagnal i poszedl spac jak niunia.

Do góry