reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Gosia dzisiaj jak wyszliśmy z domu a Julian chciał na rączki to tylko zapytałam czy wracamy do domu skoro nie masz siły.to odrazu pognał na plac zabaw:)
Fajowo musiało to raczkowanie wyglądać!!!!! Kubulek to taki naprawdę grzeczniutki wydaje się na zdj

lili fajnie masz,że ten Twój lunatyk:p zajmuje się dzieckiem i to w nocy.Juli dzisiaj też nei spał od 1-4tej.nie wiem czemu on tak miewa ,że po prostu nie może spać
karolciu szymonek cudny.wypoczywajcie dalej dobrze wam:)
annas o to macie superowo moje dziecko to kocha zwierzątka a jeszcze traktor uuu

ssabrinko nawet nie wiedziałam,ze jest coś takiego jak bunt 8miesięczniaka:) upadków na pewno będzie mniej.dzieci szybko uczą się być ostrożne.co do mówienia mój Julian bardzo późno zaczął mówić mama.a tata juz było grane w wielu odmianach:) może mówi od 2miesięcy a mówiL już dużo! tylko mama nie chciał!

kłaczek Karolek fajowy! a z kotem rewelka.mi się marzy fota wszystkich Twoich dzieci:)

pardoes, ale suwak mknie.super ze dziewczynka!fajnie,ze mały warzywa wcina

reklama
Just79 – dokładnie, ja mimo, że myślałam, że ta nocka na mnie się nie odbije, to jednak 1,5 h drzemkę w ciągu dnia zaliczyłam, a Ada obok na łóżku oglądała bajki, kochane dziecię, dało mamie oko zmrużyć

GosiaLew – super Kubuś w tym piachu, dzieci zawsze wiedzą co fajowe

Kłaczek – jak widzę fotki Małego i kota, to zaraz mam mnóstwo kłaków w buzi, pfff pfff

Karolcia81 – piękne zdjęcia Szymka i jak On urósł

Ssabrinaa – bo ja tak na bakier z innymi religiami, słowo post oznacza nie jedzenie w ciągu dnia?
A Sami musi się oswoić z nowymi możliwościami i nowym światem, cierpliwości, skończy się ten etap, będzie chwila spokoju, zacznie następny bunt

Ewelina28 – siedzisz w słoikach?

Pardoes – no to gratuluję powolutku Córci, fajnie, że będzie parka, a co do zębów to wyjdą w swoim czasie

Annas81 – a Wy kiedy wracacie?

Ola** - chodzisz z Julkiem na basen teraz też latem?

A my jutro wybywamy niespodziewanie do Bydgoszczy, jedziemy do znajomych na grilla, wracamy w niedzielę. Troszkę mam lenia i mi się nie chce, ale trzeba się zrelaksować troszkę. Pranie i bajzel nie zając, z domu nie ucieknie. :-p

Lilijanna, uciskam się między ogórkami ;-) P musiał po słoiki jechać, dokupić...owoców mi żal, by poszły na marnację...a spiżarka puchnie...i ładnie wygląda, kolorowo, wszystko opisane i w należytym miejscu...wszystko, tak, jak powinno być :-)

Pzdr w ten upał!

Ola**, ciezko je bedzie pozbierac w jednym miejscu... Pomijajac fakt ze my tu, dzieci w wiekszosci w PL, to nawet tam nie wszystkie w jednym miescie.
Lilijanno, to jeszcze pikus! Tysiek ma krotkie futro. Jak sie Karol z Miyuki lub Hino pobwai to mu wyluskuje z lapek tony klakow. Jak spi z Tyskiem to nie ma klakow ani w buzi ani w raczkach, z reszta koty sa czesane.

Cześc Wam kochane!!!!
Pamiętacie mnie jeszcze?? Troszkę Was zaniedbałam ale postaram się poprawić.

Kłaczku kochana ni gratulowałam Wam:) SUper bardzo się cieszę że będzie mam nadzieję siostrzyczka dla Karolka:) Gratuluję także domu, super decyzja konkretna i tak powinno być:) Zdjęcia, Karolka są cudne, siedzi sam od kiedy? Śliczny jest:):) Ja od 2 tygodni mam dwa koty w domu, jedna czarnulka a drugi rudy:) Narazie się nawzajem oswajamy...:) IMG_1950.jpg A to mój Szymcio na chrzcinach. Jest bardzo żywym dzieckiem nie usiedzi ani minuty w sumie sam jeszcze nie siedzi gibie się do przodu ale nie umie siedzieć a wstawać by chciał napina sie i na nogi wstaje nerwus mój kochany:):)
LILI kochana kurczę już niedługo:) I będzie Weronika doczytałam??? Zmieniliście zdanie co do Literki "A"? Dziewczyny dobrze piszą że mężowi możesz dla dobrego chumoru trochę kitów powciskać hihihi
SSabrinka syncio jaki duży już:) Ojjj panny będą go oblegać będą:)
Ewelina28 perfekcyjna pani domu:):):) gdybym miała swoje owoce i warzywka też bym "siedziała w słoikach" a tak mamie pomagam teraz z ogórkami walczyć:)
Karolciu SZymek twój też podrósł jak zdjęcia ost widziałam to z jego narodzin :) udanego wypoczynku.
Zjola tobie też nie gratulowałam cudu cieszę się kochana bardzo!!!!

Ostatnia edycja:
EwelinaK26, ale zapewne pomoc będzie wynagrodzona i dostaniesz swój przydział? ;-)
Szymon jaki przystojniaczek! :*

Kłaczek, nie lnieją Ci kociaki? Ja mam podwórkowca, przybłędę. Mimo iż jest wyczesywany regularnie, to sierśi jest od groma! I z tego powodu w domu go nie trzymamy, tylko ma swoje legowisko w kotłowni. Poza tym mój pies - domownik, pożarłby go raz-dwa!, gdyby tylko zobaczył, że kot narusza jego intymność! Żyją dosłownie, jak pies z kotem :tak:

Witam
A my pospaliśmy do 9 :-D Kuba od 6 ze mną, dostałam co prawda potem kilka razy w twarz z kopa, ale sie wyspałam, ciekawe o której młody pójdzie spać w dzień. Przed chwilą Kubuś nabił sobie guza na czole, bo się przewrócił w progu w kuchni i przywalił w futrynę. Już drugi guz ostatnimi czasy od kiedy chodzi. Za szybko chce wszystko zrobić a jeszcze nie potrafi.

EwelinaK synuś słodki

Ewelina28
podziwiam Ciebie i Lili za te słoiki, bo ja to czasem coś zrobię, ale cierpliwości nie mam na więcej.

Lili jak tam w Bydzi?

Kłaczek normalnie musiałam sobie zobaczyć na mapie gdzie mieszkasz i wychodzi, że całkiem niedaleko od Leeds, tam mam znajomego, bo potem dopiero w Gloucester a to na południe. Muszę ich kiedyś odwiedzić, bo marzy mi się zobaczyć jakiś angielski zamek.

Ssabrina co gęstych włosów to u Azjatów nie jest to od golenia głowy dzieciom tylko od tego, że Azjaci z natury mają geste włosy, taka cecha charakterystyczna tamtych ludów mieszkających w Azji.

Pardoes gratuluję córci.

Dzisiaj pogoda kiepska, nawet na plac zabaw się nie nadaje, wczoraj też padało, ale pod wieczór się wypogodziło i Kuba ganiał gołębie :-) Ale po 15 będziemy mieli gości i do Kuby przyjdzie kolega.

EwelinaK, ale masz przystojniaka! Fajny chlopak! A koty powoli sie przyzwyczaja, zwlaszcza jesli to gowniarzeria.
Ewelina, normalnie traca futro, ostatnimi czasy Karol im pomaga dosc wydajnie. Czesze, regularnie, zwlaszcza dlugowlose, reszte zalatwia odkurzacz.
Gosia Lew, do Leeds w istocie mam w miare blisko, nawet chetniej latalam z Leeds niz z Doncaster.

Karol dzis dal popis w nocy - od 11:30 do prawie 4 marudzil, poplakiwal, drzemal, troche pil... w koncu zdecydowal sie na flache i zasnal. Nie mam pojecia o co poszlo, najpewniej zebow c.d.

Doczytałam. ale wczoraj powrót, a dzisiaj urwany dzień, właśnie się słoiki z dżemem gotują, więc lecę na dół. :-p Postaram się być jutro i napisać o moich przeżyciach z kotami, w każdym razie takiego stwora mieć nigdy nie będziemy :-p

reklama
Do góry