reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam...dziś uciekamy od tego miejskiego smrodu znowu w górki....
...a oto kilka fotek mojego Cudu.....

Załączniki

• P1020016.jpg
    P1020016.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 71
  • P1020017.jpg
    P1020017.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 65
  • P1020035.jpg
    P1020035.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 67
  • P1020030.jpg
    P1020030.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Karolciu wypoczywaj, piekne zdjecia. My tez u tescia mamy male gory i jestesmy na wsi zabitej deskami. Kamil zachwycony,konie,krowy, traktory, itp
Gosiu Kubel sama slodycz jak zawsze. Z placu zabaw u nas tez ryk,placze tez gdy np jedziemy i zobaczy plac zabaw miejski
Lili swietnie z tym Twoim mezem, mozesz mu zawsze cos nasciemniac:)

Hej dziewczyny
biggrin.gif

Nie bylo mnie ostatnio tutaj,brak czasu oraz sil dziewczyny,post mnie wyczerpuje a maly wyssysa ze mnie przez caly dzien cala energie
confused.gif
baffled5wh.gif
jest strasznie rozgoniony,wstawanie i wspinanie sie jest nadal u nas na topie i upadkow coraz wiecej
unhappy.gif
maly wczoraj sie przewrocil i dosc mocno uderzyl(przynajmniej tak mi sie wydawalo) wspial sie na nasze lozko i probowal robic kroczki no ale dziecie jeszcze nie jest zbyt silne i pewne i sie mu raczka obsunela i nie zlapal sie i upadl calym cialem na podloge
unhappy.gif
obserwowalam go ale zachowanie mial normalne nie byl jakis ospaly czy cos,normalny rozwrzeszczany i rozgoniony jak zwykle.jestem prawie pewna ze maly przechodzi kryzys 8 miesiaca,jest po prostu nieznosny,wrzeszczy nie mozna go zostawic na moment bo ryczy i marudzi i caly czas trzeba kolo niego byc,czasem wieczorem juz nie mam sily go okapac,maly mnie jednym slowem wykancza
nerd6bs.gif
baffled5wh.gif
Od 2 dni Sami zaczal nawijac "ta tatata ta" wiec jest dada,tata i baba ani slychu mama
sorry2.gif
confused.gif

Lili a to Twoj malzon to szczesciarz,zabawi dziecko i spi w dodatku :-)
Gosia a to Ci agent z Kuby hehe slodki jest,fajne zdjatka :-)
karolcia Szymonek jest slodziutki,smieszek kochany a jak urosl :-)Wypoczywajcie ;-)

Lili, niania idealna - sam sie wyspi i dziecko zajete.:-D Swietne, tez bym miala ubaw.
Karolcia, ale ma usmiech!
Gosia Lew, masz dziecie ziemno-wodne, to dobry objaw.:-D

Moja potwora wczoraj zniszczyla herbatnika - mial go nawet we wlosach. Cos pieknego.
Natomiast wczoraj wieczorem... Obrazek z gatunku slodki do bolu... Tysiek pozwala sie szarpac za uszy, kopac przy okazji wierzgania nogami, namietnie pakuje sie do lozeczka i sypia w nogach z Karolem.

Moje dziecię teraz śpi. Potem uciekamy na dwór. Z rana to z nim nie wychodzę, bawi się na balkonie, bo jest cień wtedy a na dwór idziemy po 15 i wtedy nie ma nas do wieczora.

Karolcia Szymuś przesłodki

Kłaczek w końcu Kuba to wodnik :) A Karolek jest niesamowity, jak z kotem słodko śpi.

Ssabrina z tymi kryzysami u dzieci jest tak, że w końcu się kończą, ja tak się zawsze pocieszałam :) Ale to prawda, bo potem dzieć się normował na nowo i z reguły umiał coś nowego. Sami teraz przyswaja świat z pozycji stojącej, dla niego to jest coś nowego, dużo nowych bodźców musi sobie z tym poradzić.

Gosia, super fotki, a Kubuś, jaki zadowolony!

Karolcia, ależ masz ślicznego synka! Przeuroczy jest!

Kłaczku, Karol wymiata! A foto z kotkiem najlepsze!

Lilijanna, fajnie masz z mężem lunatykiem, możesz mu wsio wygarnąć co o nim myślisz, a on i tak nie spamięta hehe

Zeżarło mi posta, ale co tam.
Kacper też poza przerwą na spanie i jedzenie cały czas najchętniej w ruchu. Wczoraj np zerkam gdzie moje dziecię a on dumnie pokazuje że jest z babcią na ogrodzie. Dostał ogórka i z takim namaszczeniem go niósł, że nawet wywrotka po drodze mu nie przeszkadzała. Oczywiście ogór musiał być od razu obrany i zpałaszowany. Ale u nas z ząbkami kiepsko, bo u góry są 3 sztuki, na dole 3 sztuki plus 1 trzonowy. Z obiadku najlepsza jest marchewka i mięsko, a w ogóle obiad lepiej smakuje jedzony ręką niż łyżeczką. A poza tym nadal ma krostki i szorstką skórę, zmieniłam już proszek na dziecięcy, eliminowałam produkty, i jakoś efektów nie widzę:no:Więc chyba bez alergologa się nie obejdzie, tylko czy on coś odkryje?Może taka jego uroda, ja mam skórę raczej suchą, mójK. z kolei trądzikową...
A z brzuszkowych rewelacji:przygotowujemy się do myśli że to dziewczynka, po poniedziałkowym usg organy wewnętrzrne ok, wychodzi 19 tydz, a z karty 17. Oby tak dalej, ale stracha miałam, bo w niedzielę wieczorem męczyły mnie wymioty, a tu okazuje się że panuje grypa jelitowa, bleee

reklama
Ewelina, z 5 kotow 3 sa na tyle pozbawione instynktu samozachowawczego ze zblizaja sie do dziecka.:-D Poza Tyskiem, wymagaja kontroli, Tysiek (ten buras wlasnie) sypia z malym w lozeczku i pozwala sie kopac, tarmosic...
Pardoes, ja tez chce! Chce dziewczynke!:sorry2:

Do góry