reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Czarna, z tego co wiem, to MOPS w Bedzinie zostal niezle "wkrecony" bo tam "mamunia" miala dziecko na podmianke. Przynajmniej takie informacje sa w internecie. No, ze sie sasiedzi nie zainteresowali to juz inna inszosc bo cos takiego jak brak dziecka... Ale tez mogla mamusia bujac ze maly gdzies u babci albo cos w tym stylu. Niee... No tamta sprawa, podobnie jak sprawa malej Madzi to mnie gotuje.
A dzieki... Z ta "kokardka" to caly R. :-D Sytuacje mamy w tej chwili jaka mamy, na rytualne akcesoria nas nie stac i pierwsza bym go w leb puknela jakby mi wsykoczyl z tradycyjnym gadzecikiem. Kiedys tam moze... Nie pali sie. A relacje mamy od lat ustalone i jasne, wiec nie wiem co by to mialo zmienic.

reklama
Spokojnie - jesli nie jest uczulony na jad pszczoly, to nic mu nie bedzie. Owszem, pewnie piecze, ulge moze przyniesc chlodzenie nozki, chocby "smarowanie" kostka lodu, ale... dawno go uzadlila?

Witam
To plażę zaliczyliśmy, Kubę było ciężko zabrać, ale musieliśmy uciekać, bo burza nadciągała. No i była taka, że hoho.
No i kupiłam mu sandałki w smuku. Za 60 zł w przecenie. I Rekidsie bluzeczkę za 10 zł i bodziaka za 14 - takiego na wierzch żeby wyglądał jak bluzka.

Pati tak mi się wydaję, że ta ustawa z kosmosu jest i dziwi mnie fakt, że została przegłosowana w sejmie świadczy o tym, że chyba posłowie za bardzo nie wiedzą co w niej jest. A zresztą jest wbrew prawu UE więc spokojnie można ją zaskarżyć w tychże organach. I w tym cała nadzieja, bo nie wiem ja można przekazać władzę absolutną jakiejś instytucji. Chyba oglądali ostatni film "epidemię strachu".

Alicja jak nie jest uczulony to spoko, przejdzie. A w co go uczuliła?

a to Kuba plażowo:
Zdjęcie0050.jpgZdjęcie0052.jpgZdjęcie0053.jpgZdjęcie0055.jpgZdjęcie0060.jpg

Ostatnia edycja:
Się porobiło z tymi szczepieniami, ale ja jakoś nie wierzę, że ktoś może sobie wejść do mojego domu i na siłę zaszczepić mnie czy dziecko. NO bez jaj, nie jesteśmy ubezwłasnowolnieni! Jak prezydent to podpisze to sama zrzucę b... na pałac. Debilizm totalny! Inaczej tego nazwać nie mogę! Banda kretynów w tym sejmie siedzi. Nic nie robią tylko śpią i kasę biorą i takie g... podpisują! HEH brak słów

gosia - Kubulek uroczy! I jaką ma dużą piaskownicę!:)

kaira - super wieści!

Ostatnia edycja:
GosiaLew - super Kubuś się bawi.

Dziewczyny potrzebuję pudełko/opakowanie po mleku Nesle Junior, ktoś pije z dzieciaków i mi pomoże? Koszt przesyłki zwrócę.

Lili, kartonik Ci potrzeba, czy łącznie z workiem ze środka? Nestle Junior naturalne, czy wszystko jedno które?
Ciut dziwna potrzeba Cię dopadła ;-)

gosia ale fajnie, widzę ze rozrabiaka jak każdy chłopak :-)

ja tylko na chwilę, z linkiem :-p

STOP PRZYMUSOWI SZCZEPIEŃ - Petycje Online dla chętnych i zainteresowanych możecie podpisać, a jak ktoś ma dostęp do jakiś ważnych instytucji, mediów to może też pisać maile-ludzie ze stowarzyszenia STOP NOP już piszą maile i listy, mają gotowe wzory listów otwartych na swojej stronie

Ja powakacyjnie na aniołkach się witałam, tu też się melduję :-) Ech, szkoda, że to już koniec, upały w mieście to paskudztwo, poszłabym na basen, ale nie mam co zrobić z Agą, a z dwójką sama to się boję.
Kaira super wieści, nerwów mniej!
Gosia super Kubuś się bawi na piasku. U nas piasek był be, jak posadziłam na piasku, to zasypywała kocyk piaskiem, ale z kocyka nie zeszła, ale miała spokój :-D
Fajne te butki na wyprzedaży Bartka, szkoda, że nie jestem na kupnie. Młoda jeszcze nie chodzi, więc do wózka i po domu zakładam jej szmaciaki- nie chce chodzić na bosaka, woli mieć założone butki (musiałam kupić 19, bo skórzane 20-ki po braciszku są na nią za duże).
Moja też miniaturka, ubrania na 80, nawet 74, buty 19, waga niecałe 10 kg, wszystkie sukienki z zeszłego lata w użytku, nawet te z body (rok temu były luźne, teraz są akurat, no i przed kolano), więc ciuchów mamy co niemiara, bo w tym roku też pokupiłam :-D
Pati fajne fotki, ale wypasione autka! Ale synuś odważnie baraszkuje po brzegu, moja jest przerażona nadmiarem wody i reaguje płaczem jak ją chcę wykąpać :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry