reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lilijanna, kazda duza plaszczyzna do zamalowania jest dla dziecka stymulujaca. U nas w domu dzieci mialy sciane w pokoju dla siebie - po jakims czasie bylo juz na niej "pietrowo" - nie przyszlo mi do glosy zeby na scianie po prostu "nabic" karton doi pasteli w duzym formacie.
Aniolki, na razie nie widze nowych... Moze przystopuje bo dosc wczesnie zaczal.
Kaira, slusznie - dziewczynka powinna byc subtelna.:tak: Karol wazy tyle co 10-miesieczny synek znajomych.
No i na dlugosc tez go tyle jest. Jeeejuuu.. SUPER!! Boszszsz... To super wiadomosc!
Annas, dziekuje. Pozniejsze zabkowanie ma swoje zalety. Moj najstarszy pierwszego zeba pokazal po roku, dzis ma komplet - zdazyl.:-D
GosiaLew, Karol mial miesiac temu 72cm wzrostu - on jest po prostu duzym chlopcem. Od poczatku jadl duzo i bardzo szybko rosl - urodzil sie na 51cm, po 3 tygodniach rozm.56 poszedl do pudla.

Podpisalismy kontrakt, troche z tym komedii bo np. uwzglednia on wszystko co sprzedajacy zostawia lub zabiera. POzycja "toilet roll holder" (uchwyt do srajtasmy) po prostu mnie powalila. Zabieraja jakby co.:tak: Gorzej, ze okazalo sie ze babcia, ktora jak twierdzila w maju do konca miesiaca wyprowadza sie do corki, teraz twierdzi ze chcialaby pomieszkac... do konca sierpnia.:szok: Noz... Ja wiem, ze moze trudno jej opuszczac dom, w ktorym przemieszkala pol wieku, wychowala corke i pochowala meza, ale... Skoro zdecydowali sie na sprzedaz, to nie robmy jaj.
Karol ma cos do tych prawnikow - drugi raz tam bylismy i drugi raz w gabinecie prawniczki ostentacyjnie zwalil kupala. No, tego to od wczoraj zbieral, wiec smrod odpowiadal okazji.:-D

reklama
Kaira - no z tej okazji to ja sobie dzisiaj robię drinka jakiegoś owocowego bezalkoholowego normalnie :tak::tak::tak:

Kłaczek - super, że transakcja dopięta, mam nadzieję, że babcia jednak wyprowadzi się wcześniej, a Wy zdążycie się urządzić przed zimą :-p

Nie chwaliłam się, dzisiaj mieliśmy drugą noc suchą pieluchę, pobudka o godz. 23 na siku i dawaj dalej spać do 7:30 i znowu siku. Jestem ciekawa jak dzisiaj. ;-) Jutro do nas moi rodzice przyjeżdżają, A. idzie z tatą na działkę burzyć tamtejszy domek-ruderę, mama zajmie się Adą, a ja ogarnę dom, zakupy, ogród przydomowy i padnę. No, ale na banka będę zadowolona :laugh2:

lili gratuluję że tak adzikowi idzie to sikanie na nocnik... michal mi ucieka od nocnika ale ostatnio nauczyl sie na stojaco sikac i bardziej mu się to podoba tylko woli sikac na nogi... i robić sobie kaluże.....

a ja mam złe wieści dla tych co się tematem interesują, nowa ustawa o chorobach zakaźnych dziś przegłosowana w senacie... teraz jeśli prezydent to podpisze to sanepid ma prawo przykładowo wejsc do domu i kazdego łącznie z dorosłymi pod przymusem bezpośrednim poddać szczepieniu....i nie ważne że to niezgodne z konstytucją - mamy totalitaryzm, a odczyny poszczepienne juz nie będą zgłaszane....

Kłaczek ja nie twierdze, że Karol gruby. Kiedyś przystopuje. Tak w sumie to mój Kuba też urodził się 51 cm i tyl dość sporo, bo ponad 1 kg na miesiąc ale po 3 miesiącach przystopował i teraz średniak taki w sam raz jest. No to gratuluję transakcji kupna i żeby babcia jak najszybciej się wyprowadziła.

Pati patrz a ja ostatnio czytałam, że mają znieść obowiązkowe szczepienia a tu takie cyrki. Co prawda dziwi mnie, że ta ustawa przeszła tym bardziej, że w poprzednim rządzie pani minister zdrowia nie kupiła szczepionek na świńską grypę i to był dobry ruch a teraz to minister nie ma nic do gadania. Niedługo w ogóle przestaną nam pozwalać decydować o swoim losie.

Lili gratulacje dla Adzika, pewnie jeszcze z czasem się nauczy nie wstawać w nocy siku, chociaż ja to robię często.

Kaira no cieszę się razem z Tobą.

Just u Was też będzie dobrze na pewno. Kiedy macie wizytę lub jakieś badanie? Odśwież mi pamięć

To i u nas upały dotarły. Miałam plan jechać z moimi chłopakami po pracy na plażę a tu sinice na większości kąpielisk. Aczkolwiek my nie zamierzamy się kapać.
Kubuś dzisiaj ładnie sam sobie stał, nawet przeszedł sobie 3 kroczki. Tak coraz częściej mu się zdarza.
Do niedawna miał problemy z gryzieniem, nie chciał nic jeś stałego. A teraz jak zakumał o co chodzi to je praktycznie wszystko, cokolwiek ja jem to on też chce. Nawet kotleta, ale daję mu bez panierki. Ostatnio P. jadł botwinę to zjadł mu pół zupy, tylko P. się zapomniał, że zabielana śmietaną. Nic czekać jak wysypie.

Gosia, u nas regularna wizyta za rok (czyli maj-czerwiec), a pewnie dla własnej spokojności skoczymy na echo koło listopada.

Lilijanno, ladnie Wam z tym nocniczkiem idzie!
Pati.b, co to znaczy ze odczyny poszczepienne nie beda zglaszane? A totalitaryzm to bys w UK zobaczyla - tu maja zwyczaje...
Gosia, spoko - ja wiem ze Ty nie twierdzisz ze on gruby, tylko mam takiego swira bo jak mowie ile Karol wazy, to zwykle jest "ale utuczylas", wiec od razu informuje ze on i na dlugosc ma swoje. A stopuje powoli bo zwalnia przyrost - nadal sie miesci w ubranka do 12 mies. i to juz od jakiegos czasu, wiec zwolnil. No, neopren musialam kupic 12-18, ale to jakas rozmiarowka do d... widocznie. A babcia MUSI sie wyprowadzic - przeciez nie bedziemy placic za dwa domy! Nie stac nas na to! Jest mi jej troche zal, bo rozumiem ze moze jej byc trudno emocjonalnie, ale skoro zdecydowala sie sprzedac dom, to niech jaj nie robi.
Kubus Ci chodzic zaczyna! Ladnie! U nas upalow nie ma - raczej deszcze i duchota, pogoda koszmarna.

dziewczyny tu macie to w miare fajnie wyjaśnione
http://kefir2010.wordpress.com/2012...p-doszlo-do-korupcji-na-niewyobrazalna-skale/

kłaczek w UK jest calkowicie inaczej, ciebie nikt do szczepienia nie zmusi, możesz im odmówić, możesz szczepienia odroczyć na później, nikt cie finansowo karać nie będzie czy też siłą zaciągać do szczepienia.. w uk szczepienie nie są obowiązkowe tylko dobrowolne jak uważasz ze na coś nie ma potrzeby szczepić to nie musisz i tyle.

tu w skórcie po angielsku inne ciekawostki z medycyny http://deathbyvaccination.com/

Ostatnia edycja:
... I biznes sie kreci...
Tu tez masz g... do gadania - dziecko dostaje po 6 "zaraz" rozbitych na 2 zastrzyki, w 3 szczepieniu 3 zastrzyki. I nikt nie pyta czy chcesz czy nie - ma byc i juz. Nie ma takze wyboru czy szczepionki maja byc zintegrowane czy nie.
Ale w tym kraju z wieloma rzeczami sie nie dyskutuje. Inspekcja z councilu (cos jak urzad miasta) w domu? Oczywiscie ze nie ma sprawy - wystarczy ze np. sasiad sie poskarzy ze u Ciebie w domu czyms smierdzi i nawet jesli sasiad ma jobla i pieprzy od rzeczy, masz "wycieczke" do oprowadzenia po domu. :baffled:

Ostatnia edycja:
Hej mamusie
biggrin.gif

U nas nocka taka sobie maly wczoraj poszedl spac kolo 20 a o 21 wybudzal sie i poplakiwal chyba ze 3 razy latalam do niego i go poprawialam i smoka mu dawalam no a potem to juz wybudzil sie z wielkim placzem i nie wiadomo o co kaman
baffled5wh.gif
nerd6bs.gif
wzielam go do nas do salonu no i lezelismy se na kanapie on oczywiscie na moim brzuchu i tak zasnal i spal tak z 30 minut i go odlozylam,ehh nie wiem co mu bylo a potem od 2 zaczal swoje przekrety i wiercenia ale nie dlugo a o 5 dostal butle i poszedl ze mna spac i spalismy do 7:30
yes2.gif

A z nowosci to podobno u nas zapowiadaja obfite ulewy i burze u kolegi w pracy juz zabezpieczaja sie przed powodziami
nerd6bs.gif
baffled5wh.gif
wiecej deszczu chyba nie wyrobie
baffled5wh.gif

klaczek dokladnie tak jak piszesz,w PL chociaz maja wybor co do szczepien te 5w1 czy 6w1 a tutaj masz jeden zestaw szczepien dla wszystkich i nie ma ze se mozesz cos wybrac albo i dodac :baffled:

Milego dnia ;-):-)

reklama
kłaczek , i może lepiej że się interesują , w Polsce , Mops w Będzinie nie zauważył , że brakuje w domu jednego dziecka i dalej płacił dodatki rodzinne , sąsiadów też nie ciekawiło co się z chłopcem stało
znieczulica jak nic
ach ! gratuluje podpisanej umowy i "kokardki" - doczytałam na 40 /uwielbiam ten wątek / :)

Do góry