reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Hej maminki :-)
U nas ok mlody szaleje na calego zastanawiamy sie nad jakims kojcem no bo mlody pelza za mna wszedzie i mi tylko poleruje panele w chacie :-D ale nie tylko dlatego kurcze wszedzie go pelno no i troche sie boje go tak zostawiac swobodnie.
klaczek gratuluje pierwszego zebola !!!! u nas nadal brak zabkow :sorry:
Gosia ach ta pogoda na wyspach normalnie depresyjnie jest tak ze szkoda gadac czuje sie jakby byla jesien a nie lato,jest chlodno i deszczowo caly czas :sorry::no:
aniolki trzymam kciuki za dalsze takie dobre spanie Olafa ;-)

reklama
sabrina ja sie zastanawialam nad kojcem jak Olaf byl maly\pelzajaco-raczkujacy to nawet do wc nie moglam wyjsc musialam go odkladac do lozeczka...... i teraz zaluje ze sie wczesniej nie zdecydowalismy...bo nie dawno tesc dostal od sasiada prawie nowe lozeczko turystyczne <oczywiscie przygarnelimy dla Olafa> i ku zdziwieniu bardzo lubi w nim sie bawic :eek:

A w ogóle gdzie tu sprawiedliwość - cały kraj 30 stopni a Wybrzeże 20 i deszcze cały dzień :no: A ja wolne.
Trzeba sobie zasłużyć :-p Dla pocieszenia, u nas 20 stopni, słońca brak, pogoda jakby miało zacząć padać, ale nie, deszczu brak.

Ssabrinaa - a myślisz o kojcu takim drewnianym czy kojcu typu łóżeczko turystyczne? No i pytanie czy jak Mały tak pełza to czy może się natknąć na coś niebezpiecznego? Bo jak nie, to niech sobie pełza, będziesz miała przynajmniej podłogi na błysk :laugh2:
My mieliśmy/mamy i taki i taki, a jako, że dom mieliśmy bezpiecznie przystosowany do pełzającej Ady, więc w kojcu mało co siedziała.

Aniolki - no to masz urwisa w domu, że hej. :laugh2: Czyli energia mimo upływających miesięcy jest nieskończona i nie do wyczerpania, chyba nawet królik enerdżajzer by przy nim padł :laugh2::laugh2::laugh2:

A my drugi dziś dzieć bez pieluchy, spodnie suche, siuśki w nocniku. ;-) Eeeee po tygodniu pewnie będę widzieć mega oszczędność na pieluchach. :-p

Lilijanna, dwa ale smiesznie - jedynka i dwojka na dole.:-D NIe wiem jak jedzenie, ale najlepsza zabawa to moj palec w pyszczu i masowanie dziaselek, a na kazdy przedmiot w zasiegu pyszcza, maly rzuca sie z zebami jak rekin.:-D Po prostu piekne.
Dzieki, Gosia.. Czekam na c.d uzebienia.
Aniolki, dzieki! My nadal z lozeczkiem w sypialni i czesto nad ranem przekladam Karola do lozka, bo przytulony ladnie zasypia = daje pospac. Co nie zmienia faktu, ze przed lutym trzeba go bedzie eksmitowac do "dziecinnego" i to na powazne lozko bo lozeczko bedzie potrzebne komu innemu. Ew. lozeczko turystyczne bo takowe mamy.
Ssabrinaa, spokojnie - Karol dosc wczesnie zaczal zabkowac, "ksiazkowo" mowi sie o 6-8 miesiacu, ale moj najstarszy np. mial pierwszy zab w 12 miesiacu i wszystkie zdazyly urosnac.

Wlasnie dostalam telefon... W piatek mamy sie zglosic do naszych prawnikow i podpisac wszystkie papiery, wplacic depozyt i najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu... TADAAAMMM... DOSTANIEMY KLUCZE DO NASZEGO DOMU!!

a czym się różnia chusty za 60zl od tych drogich? bo też myślałam o zakupie takowej chusty ale szczerze powiedziawszy nie dałabym za to 300zł ba nawet te 100zł wydaję mi się strasznie dużo za kawałek materiału.. a może mi powiecie z czego to się szyje? bo może sama sobie uszyję :-D

kłaczek gratuluje zakupu domu :-)

Ssabrina z tymi zębami to nie ma reguły. Mojemu synkowi wyrosły zęby jak miał skończone 9 miesięcy. Ale jak zaczęły mu iść to 4 na raz prawie i potem też jakoś zbiorowo, teraz ma ich 12. A znam dzieciaki co dostały szybciej od Kuby a mają mniej teraz. Synek Annas ma chyba 2 do tej pory a ponad rok skończony.
A co do poruszania się malca, to ja nie mam kojca, bo jakoś mieszkanie za małe mam, ale miałam tak zabezpieczone mieszkanie, że młody nic nie ściągał, tylko moj mały to inny typ. Ale kojec dobra rzecz, zawsze bezpieczniej. A podłogami to się nie przejmuj, mój do tej pory potrafi szorować po kaflach czołgając się.
Kłaczek to jeszcze gratulacje zakupu domu. Mi też się marzy dom

Pati B. ja się na chustach niestety nie znam, ale w wielu przypadkach płacisz za firmę, ale pewnie materiał też ma znaczenie.

Lili to ja nie wiedziałam, że na dobrą pogodę trzeba sobie zasłużyć :-p No te chmury wstrętne to od Was przyszły.

Pati.b, ja mam chuste za 130zeta, czyli niespecjalnie droga. Mysle ze 5m materialu, to juz jakas wartosc, do tego dochodzi obszycie tego no i jakis zysk producenta. Material jest specyficzny - miesista, ale dobrze ukladajaca sie bawelna - czart tkwi w splocie zapewne, kolorki to juz bajer.
Gosia, my na kredyt hipoteczny oczywiscie, 20 lat bedziemy splacac, ale lepiej tak, niz wynajeta nora. Rata kredytu jest nizsza niz koszt wynajmu.

kłaczek , to super wieści ! już cię widzę jka szalejesz z przeprowadzką ... szybciej ci zleci czas do scanu :tak:
patib , ależ twój suwak pogalopował :szok: masz już imię dla córeczki?

gosialew , 20 stopni to da sie zyć , mój termometr za oknem pokazuje 40 a w domu 38

aniołki , pozdrawiam

dziewczyny pomocy na badaniach kontrolnych do pracy lekarka wykryla u mnie powiększony lewy plat tarczycy i kazala zrobic badania no i wyniki sa masakryczne bo TSH wyszlo 29,69 a fT4 0,585 przy czy to Tsh jest cholernie wysokie a to drugie nizsze niz norma i co dalej? co to oznacza ? nigdy nie mialam problemow z tarczyca w rodzinie tez nie bylo
jestem przerazona bo jak wswzystko bylo ok ze zdrowiem to teraz sie zaczyna
przepraszam ze tak o sobie ale nie mam czasu zbytnio na odpisywanie i do tego brak weny
realmad2.gif

a tylko sie pochwale moja niunia drugi dzien juz w zlobku byla i nie bylo zadnych krzykow ani lamentow ze strony mojej ksiezniczki:tak:DSC00408.jpgDSC00399.jpga to moje szczescie:-)moja duma

Ostatnia edycja:
reklama
Lili no strus pedziwiatr i szogun to Olafa drugie imiona :confused2:
u nas z nocnikiem kapa...teraz "dalam mu spokoj" bo.......jak zaczelismy przygode z nocnikiem okazalo sie ze nie usiedzi nawet 2sekund :baffled: masakra ! "wyszlo" wtedy ze nocnik ma za duza dziure!!!i wpadal do niego-a to sprawialo bol :baffled: kupilismy nocnik z ikeii (polecam-koszt 7,99 a jest fajny) i ok...tylko biedny tak se wrecil zeby sie nie zsikac w majteczki ze przez 2 dni przy siusiu plakal-bo na nocnik nie kuma(nie potrafi jeszcze polaczyc siku+nocnik) a w pieluche sie bal zeby sie nie przesikac(raz! mu sie zdarzylo majty pomoczyc!) i co chcial siku to wolal siii i plakal i nie chcial sikac...ale sie natlumaczylam ze w pieluszke moze siku...:baffled: a dla Adzika mega gratulacje--->nocnikowanie to mega wyczyn ;-)
kasia super ze Agatka sie zaklimatyzowala w zlobku-oby tak dalej :tak: sliczna z niej krolewna :tak:
klaczek ale super z tym domem! kciuki zeby bylo tak jak zaplanowaliscie :tak:
Pati jak sie czujesz?jak Michalkowe jedzenie :sorry:
czarna pozdrawiam;-)

Do góry