reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Hej,

Lilijanna, Ty sobie tego suwaczka nie zmieniłaś? Jak 30t.c. ???????????????? :szok::szok:

Co u nas...
Bborykamy się z ząbkowaniem...bardzo bolesnym...choć dziś o niebo lepiej, nocka obyła się bez paracetamolu...ładnie ją przespał, dość spokojnie...jesteśmy wszyscy umęczeni...idą wszystkie jednocześnie...ledwo co wylazły dolne dwójki, to widać już górne dwójeczki, a i kant trójki można wypatrzyć.
Ogólnie muszę się pochwalić...:-D Młody, kiedy chce kupkę, to idzie po nocnik i szarpie spodnie (chce ściągnąć) i zawsze kupka ląduje w nocniczku...no gorzej jest z siuśkami, ale popracujemy i nad tym...bez presji, na spokojnie, ma jeszcze czas. Coraz częściej staramy się go puszczać bez pampka. Ubaw ma co nie miara! A że ciepło i w razie "wypadku", wszystko leci na ogród, więc niech lata z szanowną wywaloną :-D Rozwojowo poszedł bardzo do przodu. Bardzo dużo mówi: "tata, mama, baba, dada, papa, sisi, cici (ciocia), kiki (kotek), dajjjjjj, nie, taaa, nie ma, ola (nie wiemy co to znaczy), fuu, bee, kuku (skaleczenie), lili (spać), pipi (kaczuszka?ptaszek? albo jedno i drugie), mniam itp.itd. Gestykuluje przy tym, jak stary...można się z nim już dogadać. Uwielbia śpiewać i tańczyć oraz wszelkiego rodzaju zabawki - instrumenty. Kiedy tylko usłyszy pierwsze dźwięki Josha Grobana, to zaczyna śpiewać i bujać się na boki...Śmiejemy się, że mały muzyk nam rośnie :-) Zna już prawie wszystkie zwierzątka i potrafi je pokazać i naśladować. Pokazuje, gdzie ma nosek, oko, czy uszko, albo jaki ma kłopot, jaki jest duży itp.itd. Drugą zabawką, która zajmuje mu mnóstwo czasu są klocki....zbuduje wieżę i robi baaaaaaaaam i bije sobie brawo. Tylko, tak jak do innych zabawek można podejść, tak klocki są jego i tylko jego! Przegania nas po swojemu, kiedy chcemy mu np, pomóc w budowie czegoś tam...zaczyna tupać nóżką i machać ze złością łapkami. Takie ma swoje "fazy" :-D
Jest dość ułożonym dzieckiem, ale ciężko nad tym pracujemy...nie ma zmiłuj się, zasady są wprowadzone od początku i staramy się tego trzymać. Ciężko było moją mamę przekonać do ów wychowywania, bo moja mama to na wszystko, by Miłkowi pozwoliła, ale to był warunek, żeby mogła się nim opiekować :-) Zeszyt rozpisany za obupólnym porozumieniem i póki co system się sprawdza :-)
Trochę chorowałam, byłam 2tyg. na L4 - bossssssssski czas z Miłkiem - chcę tak cały czas !!!!!!!!!!!
W przyszłym roku zaczynamy staranka o rodzeństwo dla Milo :-) Już się boję, ale damy radę :-)
Reszta problemów i kłopotów jest nieważna, idzie na dalszy plan...radzimy sobie...
To się uzewnętrzniłam, jak nigdy!
Dziękuję za uwagę :-D
Pozdrawiam*

reklama
Dziewczyny i dwa konkursy!

Konkurs - "małe gryzonie":) - BabyBoom

oraz

Konkurs - Acidolit

Ewelina28 - super się poczytało co tam u Miłka - pięknie idzie rozwojowo, jak się idzie dogadać to już świetna sprawa, a zabawa z klockami - no cóż bombowy chłopak, będą Mu się wtryniać :-p

Pati - poczytam sobie dziś wieczorem z A., bo od dzisiaj planuję wieczory dla siebie i A., a ze sprzątaniem muszę się wyrobić w ciągu dnia. :confused2:

No i muszę się pochwalić, rano jak obudziła się Ada to pielucha była sucha !!!
yes2.gif
Była pobudka z płaczem/marudzeniem o północy, nie wiedziałam co jest grane, A. do mnie mówi, sprawdź pieluchę, sprawdzam sucha, pytam się czy chce siusiu na nocnik, Ada, że tak, zrobiła bardzo dużo siuśków i poszła spać dalej. Ona się obudziła by zrobić siusiu, ona wstrzymywała, nie mogłam zasnąć z wrażenia potem jeszcze długo, rano się obudziła, zawołała mama, to lecę, bo myślę, że może pielucha sucha i faktycznie, siuśki poszły do nocnika. Jestem dumna, pękam, z 5 cm wzrostu mi doszło.
laugh2.gif
laugh2.gif
laugh2.gif
p.gif
p.gif
p.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif

Kupa właśnie wylądowała w spodniach, była na tyle miękka, że Ada nie zdążyła dobiec do nocnika, biegła, a kupa sama wychodziła. Było sprzątania. :-p

Kasikz - a za miesiąc nasze dziewuchy 2 latka skończą. Normalnie nie mogę w to uwierzyć, że to już 2 latka. :-)
Jakie masz łóżko dla Poli? Jeszcze Adriannie nie kupiliśmy, szukam i nie mogę wybrać, a w sierpniu łóżko musi stanąć obok łóżeczka.

Lili no to Ada juz "dorosla" calkiem :-p brawo ! oby tak dalej :tak: aaa i gratuluje 30+ na suwaku :szok:
ewelina to ja juz trzymam kciki za staranka :tak: super ze Milo taki rozgarniety ;-) no i widac charakterek juz wyrabia :-D
a ja mam dylemat...heheh...moze doradzicie...chodzi o sandaly dla Olafa....mamy w tym stylu sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN tylko wiecej tych otworow w bucie(nie ma juz online) a ma w nich ok 2mm luzu tylko bo mu noga o rozmiar w przeciagu 2 miesiecy urosla(moga byc male do konca lata) i nie wiem czy kupic mu teraz takie sandały dziecięce - Sandały - Buty dziecięce - Dziewczęce - DEICHMANN czy przechodzi juz w tamtych i dobiero po wakacjach kupic jakies trampki\adidaski kurcze bo 119zl na miesiac\dwa to sporo.....i nie wiem czy kupic teraz te sandaly czy ew pod koniec lata jak tamte beda male kupic 'na chwile" jakies tansze..... :eek:

Aniolki - poczekaj, buciki teraz są w zasięgu reki, więc jak zobaczysz, że czas zakupić to wtedy będziesz sobie głowę zaprzątać, póki co wcale nie oznacza to, że noga i teraz mu jeszcze będzie rosnąć. Te 2 mm to w skarpetach czy bez?

Aniolki, poczekaj, jak beda na styk to zdecydujesz. Przy upalach jakie sa w PL, kupilabym byle co ale jednak azurowe.

Mamy druga jedynke! Se wylazla spokojnie i bez szalu.

hej dziewuszki, mam do was pytanie, bo ostatnio zgłupiałam :no: mój mały od tygodnia ma suche noce, tzn po całej nocy wstaje i ma pampka suchego, nawet u lekarza byłam bo się boje czy nic złego sie nie dzieje, rozumiem u rocznych czy starszych dzieci....siku robi dopiero jak się przebudzi rano i tez dopiero jak go z pampersa rozwinę. w dzień mam to samo, jak śpi to zero siusiania jedynie na czuwaniu.

reklama
Karol tez czasem wstaje sucho i to po 10-11h snu. Spokojnie. W ciagu dnia sika normalnie? Jesli sie obawiasz ze moze jest odwodniony i ze to skapomocz, dopoj go. Po mojemu pora na nocnik - jak sie obudzi to na kibelek i aplauz jak sie uda.

Po wazeniu. Dziecko nasze uprzejmie zjechalo do 98 centyla wagowego z waga 10.4kg. Dostalam pochwale za wypady na basen i za warzywa i owoce w diecie malego. Pani byla zachwycona ze jej porady tak ladnie wplynely na wage malego - niech jej bedzie. A mnie w sumie pasuje ze Karol troche przystopowal z przyrostem bo ile mozna? Ja wiem ze nie jest tlusty, ale byc za duzym tez niefajnie.

Ostatnia edycja:
Do góry