reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witajcie kochane .

Przepraszam,że się nie udzielam,ale czawsu brak na wszystko a zwłaszcza na internet i fora....
U nas jest super !!!!
Mała praktycznie przesypia calutkie noce.Wyjątkiem jest jak zrobi mamie niespodziankę "big kupkę " :-D:-D:-D:-D
Bo wtedy się wybudza i drze się wniebogłosy :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Po przewinięciu dla ukojenia dostaje cyca i spokojnie zasypia.:tak::tak::tak:
Także mamy nieraz niespodziewaną 1 pobudkę nocną ,więc wsio na luzie.
Mała tylko na piersi a najada się na full ,więc ja też mam luksus psychiczny z tego powodu.

Ze mną też już nieco lepiej .
Cały tydzień odbierałam sama młodego ze szkoły,wróciłam już do jazdy autem,a wczoraj odważyłam się nawet pójść do kościoła z malutką.
Muszę napisać ,że bardzo powolutku ,ale wszystko wraca do normy.:tak::tak:
Bóle brzucha nadal mam i na razie nie pozostaje nic innego jak przyzwyczaić się do tego bólu i tyle .:baffled::baffled::rofl2::rofl2:
Pozdrawiam i uciekam do malutkiej.

reklama
ilona1990- oj bidulek.kurcze skad zapalenie pluc u takiego malucha??
ale dobrze ze juz lepiej.wracajcie do zdrowka.
as- kochana ciesze sie ze u ciebie wszystko po malu wraca do normy.tylko uwazaj jeszcze na siebie zebys sie nie przesilala.
no prosze to masz malego zarloka no i jak ladnie juz przesypia nocki
super.
a u nas upaly strasznie goroco
wiec mala spedza czas na kapieli w basenie i bardzo sie cieszy jak moze pochlapac.
ona uwielbia wode.
coraz wiecej gada
jak cos chce to wola :da
lata w chodziku juz wszedzie i robi porzadki.na stole jak cos jest to musmy klasc na srodek bo wszytsko sciaga o serwecie mozemy zapomniec
a tak to pomalutku
jutro rodzice z tymkiem jada do gdanska po ciocie na lotnisko
i zostaje sama z mala ma przyjechac kolezanka to soie pogadamy a juto ma byc jeszcze cieplej
pozdrawiam

Dzięki AGALA a powiedz mi nie ma takiej bez owoców?? Bo niby czytałam że najlepiej kupić słoiczek zupki jarzynowej i ugotować na wodzie kaszę mannę i i zacząć tak wprowadzać gluten i powiedz mi kochana kiedy zaczęłaś dawać tą kaszkę??

nie widziałam innej wersji tej kaszki, a z tą kaszą manną, to szczerze mówiąc, nie chciało mi się...;) elenka od 2 m-ca życia jada oprócz piersi MM na dobranoc, więc po prostu dodaję jej tą kaszkę do butli i już, a zaczęłam wprowadzać, jak miała gdzieś 4,5 m-ca, może ciut wcześniej

Witam moje kochane mamuśki
Najpierw pytanie gdzie jest LILI,Aniołki Ewcia, kasikz itp
U nas ok, mały diabełek szaleje obdziera kolana, krzyczy i biega, jest wszedzie.Kurcze dalej wstaje co 5 h do jedzenia zjada po 200 ml mleka już nie wiem co robić.W dziń jade 5 posiłków i co chwilkę coś przekąsi.
Ilonko boziu z taki biedaczek jak sie czujecie???
As cieszę sie że już lepiej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Carri - Magdalena cudowna i taka radosna, no i bardzo podobna do Ciebie. :tak:
As76 - to dobrze, że wszystko wraca powolutku do normy, a Karolina śliczna czarnulka :tak:

hej!
nie odzywałam się, bo dopiero dziś wyszlismy ze szpitala... mały miał w końcu zapalenie płuc... i ciekawe skąd... ehh życie;/
niby już wszystko ok, lekarze powiedzieli że już jutro możemy wyjść na dwór na spacer 2 godzinny.... ale czy tak od razu po zapaleniu??
Jak ja byłam z Adą na oskrzela to mi powiedzieli, że najlepsze co może być dla takich dzieci to zastrzyk świeżego powietrza, nie jest zimno (no przynajmniej w Wlkp.), więc 2h to nie jest dużo czasu, zawsze możesz to rozłożyć na 2 spacery po 1h. I wietrz w domu, byleby bez przeciągów. :tak: Powodzenia i zdrówka!

Najpierw pytanie gdzie jest LILI,Aniołki Ewcia, kasikz itp
Jestem, odpoczywałam :laugh2:

kaira tez jestem ;-) czytam ale nie mam o czym pisac...albo jak zaczne to mlody sie budzi....albo laptopa okupje :baffled:
ogolnie u nas ok...mlody ma katar ale to zeby...4x4 prawie przebite calkowicie....
buziaki :*

Hej
Grzeczne dziewczynki już całej reszty nie wywoluje bo tak zero odezwu wiem wiem nie ma czasu:)
U nas ok Lenie z nochala dalej leje ale 4 górne zęby w natarciu

skąd zapalenie płuc?? sama bym chciała wiedzieć.......
mnie wydaję się, że przy porodzie zachorował... się zaraził to znaczy... nie wiem jak to działa... słyszałam że maluchy do 5 tyg jak mają zapalenie płuc to od porodu... mnie wody odeszły o 4 rano a urodziłam o 15.22.. więc czasu trochę minęło.... być może to dlatego..... tak czy siak mały bidulek i tyle!
na dworze byliśmy.... codziennie wychodzimy.
u małego się utrzymuje non stop 37 temp.. mówią że u dziecka norma jest do 37.5 więc to nie jest stan podgorączkowy.......
poza tym mały ma sapke... bardzo go męczy, do noska daję mu maść i odciagam fridą... wietrze pokoje, ale wiecie jak to w blokach na ostatnim piętrze od dachu....... masakra!!

ilonka sapke tez mielismy i nawet nie wiemy kiedy zniknela :) a dzieci maja wyzsza temp nie maja 36.6 moj Gracjan mial jako niemowlak malusi non stopa 37.2 i to byla norma u niego a nie choroba..... siostrzeniec byl za dlugo przetrzymany w brzusiu i tez mial zapalenie płuc ale to zaraz w 3 dobie dostal w szpitalu jeszcze.

reklama
właśnie jankesowa mnie sie wydaje ze tez w szpitalu już miał zapalenie... wypuscili nas w 2 dobie, a w 3 już coś się działo..to zapalenie śródmiąższowe czyli nie słychać nic osłuchowo tylko na rtg...

ta sapka mnie denerwuje i temp też... wiem, że to normalne, ale ja bym chciała zeby nic mu nie dolegało.. jak każda mama:tak:

Do góry