reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

U nas jak nie idą zęby, to ładnie śpi od północy do 7-8. Ale teraz ostatnio masakra - pobudka dwa razy w nocy.
Pati ja z powodu tego uciekania nadal przewijam na przewijaku, choć ledwo się na nim mieści :-D No ale przynajmniej nie ma gdzie uciec, a na łóżku to trudną ją złapać i oczywiście wielki śmiech, bo to ekstra zabawa.

reklama
Lili pomyliłam się z tym mlekiem i ceną, 16,99 to kosztuje ale nan a gerber 13,49 i to są ceny sieciowe na polskę u nas

Ja też cały czas na przewijaku:)mimo iż Julian jest duży! nogi wystają:p ale co tam.pudełko daję do zabawy i jakoś dajemy radę.
na łóżku to nawet pidżame mam kłopot żeby mu założyć:)bo ucieka

co do spania...Julek dzisiaj 5.50 ale wczoraj w dzień spał 3godziny:) nie wiem jak to się stało! chyba po tych przejściach brzuszkowych dnia poprzedniego. i w nocy neistety o 3.30 pić mu się zachciało.dla niego to sekundy mama wstaje daje wodę.dziecko idzie spać dalej.a ja zasnąć nie mogłam godzine:( chyba Lili bezsennościa mnie zaraziła.fatalne uczucie,wierciłam się strasznie

Na przewijaku i my, ale nie zawsze, przewijak mam na pralce w łazience, więc na pewno po kąpieli i na pewno jak duża kupa, ale to wiecie jak w domu jesteśmy.

Hej maminki :-)
Mialam taki zalatany dzien wczoraj od rana ze wieczorem to Ja juz nie mialam sily siasc na kompa.Od 10 rana na miescie bylismy wczoraj z Sami,pospacerowalismy dosc dlugo bo mialam sporo do zalatwiania a na poczcie sie tutaj tyle czeka,takie kolejki ze hej
yes2.gif
ale najwazniejsze ze zalatwilismy i podanie o paszport wyslalismy teraz trzeba tylko czekac i czy przyznaja synkowi angielski paszport,bo roznie z tym tutaj jest
nerd6bs.gif
Sami wczoraj robil male postepy,sam probowal przekrecania na boczek
laugh.gif
siedzialam kolo niego a on mnie chwytal za bluzke i ciagnal cwaniak jeden i sie przekrecal
laugh.gif
nie bylo to samodzielne ale ciesze sie ze chociaz w taki sposob wykazal jakies zainteresowanie przekrecaniem sie
yes2.gif
biggrin.gif
W nocy ok u nas chociaz dzisiaj w nocy Sami przebudzil sie o 1 i zaczal opowiadac cos i stekac
shocked.gif
juz myslalam ze mam po spaniu ale 5minut tak cos gugal i zasnal
yes2.gif

A u nas ze spaniem w nocy jest roznie czasem poradzi obudzic sie tylko raz miedzy 3 a 5 a czasem ma takie dni ze robi wiecej se pobudek,pocumka troche mleka i dalej idzie spac no ale takich wyskokow juz robi malutko nam :tak:

u nas przewijak to dawno schowany bo na przewijaku to dopiero byla masakra z rpzewijaniem bo nie moglam go utrzymac a na lozku teraz daje chrupka :eek::eek::eek: i jakos czasami da rade go przewinac

U nas przewijak tez schowany, jeszcze niedawno po kąpieli go tam kładłam i ubierałam itd, ale nie chciał już na nim leżeć, ryczał. Wiec go schowałam. U mnie jak ma coś w rączce to jest ok, rzadko próbuje zwiewać, raczej muszę mu ręce zajmować, bo zawsze chce się za jąderka ciągnąc.

Ja sie cały czas zastanawiam czemu nowe mamy z wieści od ciężarówek nie piszą tutaj, parę ich przybyło.

Ssabrina Wszystkiego naj dla Samiego z okazji 4 miesiąca.

reklama
Do góry