reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lil suwak Ci mknie jak szalony :-)
i co zrobisz z tym szczepieniem bedziesz szczepic zeby dali C spokoj czy ejszcze sie wstrzymasz???
ja czekam na 2 wezwanie ;-)

reklama
Alicja - wezwań mam już 7, ostatnie na czerwono i drukowanymi :-p As76 podpowiedziała by zadzwonić do sanepidu i tak uczynię, jakoś w tym tygodniu jeszcze.

Lili- dzwoń dzwon niech cie w pupa ugryzą:-D Może się czegoś dowiesz nowego ,że np nie umiesz czytać:)

Lil a moge wiedziec o co chcesz spytac??
bo ja ostatnio tez dzownilam do sanepidu czy sa kary to mi tylko powiedziala ze jest postepowanie administracyjne a ja czy sa kary finansowe a ona ze jets postepowanie wiec odlozylam sluchawke bo jakas ponda mi sie trafila
7 wezwan :szok:

Alicja - ano 7, na wioskach się nudzą, a przypuszczam, że jestem jedyna "inna" :tak: Kazali donieść zaświadczenie od lekarza, że szczepienie jest odwlekane z jakiegoś powodu, potem, że mam napisać oświadczenie, że nie szczepię. Ani jednej prośby ani drugiej nie spełniłam. Póki co myślę co dalej.

Sanepid ma mi udzielić informacji o karach finansowych i jak już wiem od Ciebie o jakimś postępowaniu to z jakiego paragrafu to idzie?

Aniolki, Annas - które szczepienia macie opóźnione?

Ewelinka ja używam stiremar dla dzieci.

Just, Lili pamiętajcie, że latem jak dzieć jest posmarowany fitrem to one blokują dostawanie się promieni do skóry i produkcję wit. d. Ja podaję cebion multi a dokładniej przemycam w pokarmie, bo mój to anty lekowy jest.

Kuba w końcu zaczął jeść więcej mleka jednorazowo, nawet ze 180 wody już.

Lili juz nadrabiamy te szczepienia bo zyc nie daja :baffled: ale i tak jestem zadowolona bo poslizgi byly duze ;-) my 2x 5w1 +1 zoltaczka,14.lutego na 3 dawke 5w1 idziemy....( nie liczac szczepien poporodowych)
ewelinko ja tak jak Ola** disneMar polecam-->super mgielka a nie mocny "psik" ,takeze maluszek na poczatku (do ok 3 mies zycia :-p )nie ucieka ;-)

Ostatnia edycja:
Lili, a może prościej byłoby to oświadczenie napisać, a nie tak stawać uparcie dęba ;-) Wtedy pewnie się odczepią, bo będą mieli podkładkę, że w razie choróbska to matka ponosi odpowiedzialność bo ona zdecydowała nie szczepić, z tego samego powodu ślą pisma i wezwania, żeby w razie czego móc powiedzieć - my chcieliśmy zaszczepić i to bardzo - 7 wezwań wysłaliśmy ;-)

reklama
Just, Lili pamiętajcie, że latem jak dzieć jest posmarowany fitrem to one blokują dostawanie się promieni do skóry i produkcję wit. d. Ja podaję cebion multi a dokładniej przemycam w pokarmie, bo mój to anty lekowy jest.
Pamiętacie. Od dzisiaj dorzucam wit. D ekstra. Ada też antylekowa. :sorry2: Just to ma dobrze z Sz. ;-)
Lili juz nadrabiamy te szczepienia bo zyc nie daja :baffled: ale i tak jestem zadowolona bo poslizgi byly duze ;-) my 2x 5w1 +1 zoltaczka,14.lutego na 3 dawke 5w1 idziemy....( nie liczac szczepien poporodowych)
No my też nie mamy 5w1 i WZWB i priorixu. Chyba, że coś jeszcze po drodze było, a nie zarejestrowałam.
my chcieliśmy zaszczepić i to bardzo - 7 wezwań wysłaliśmy ;-)
Plus taki, że żadne poleconym. :-p Minus taki, że na ostatniej wizycie lekarz się tego doczepił i zrobił stosowną notatkę w książeczce tej ichnej lekarskiej.

Ludziska jak to jest z WZWB ktosik wie? Może któryś lekarz się rozgadał na ten temat? Gadałam z As76, ale potrzebuję więcej informacji. Może ktoś jeszcze zorientowany. Muszą zacząć więcej czytać/dowiadywac się. :dry:
A. gdzieś wyczytał, że jak WZWB nie jest zrobione w określonym czasie, te 3 razy w przeciągu 6 m-cy to trzecia dawka nie ma sensu, bo już nie zadziała.
As76 mi powiedziała i mam nadzieję, że czegoś nie przekręciłam, że człowiek może złapać przeciwciała już po pierwszej dawce, a może się zdarzyć, że nie złapie nawet i po trzech.

U nas biało za oknem, Adzik rano oburzona, że coś Jej się do butów klei. :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry