reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

U nas z ząbkami podobnie, Kacper dorobił się 6, ale kazały na siebie długo czekać. Cały czas najchętniej chodziłby prowadzany za rączki. Ile on kilometrów potrafi zrobić w ciągu dnia to szok, aż mnie, babcie i ciocię, z którymi najczęściej chodzi plecy bolą;)
A martwił mnie jego kaszel, tylko gdy zasypiał się pojawiał i oczywiście go wybudzał, aż słychać było że coś się odrywa aż do zakrztuszenia. Przez kilka dni dawałam lipomal, ale jakoś pomocny specjalnie nie był. Gorączki przy tym zero. Wczoraj nie wytrzymałam,poszliśmy do pediatry. Ta go dokładnie (jak na moje oko) osłuchała, i mówi że nie ma podstaw do antybiotyku. Przepisała panadol, że można podawać gdy gorączki nie ma, i cebion (5 kropli) za który w aptece podziękowałam, bo on naturalnie graepfruta, mandarynkę czy jabyszko chętnie je. A ulubione owoce to suszone śliwki (kroję my w kawałki taj 2-3 sztuki) i banany.
No ale jak opisałam jej ten kaszel nocnosenny, to dała jednak skierowanie na morfologie i crp, pójdę w poniedziałek na kujukuju. Sama jestem ciekawa co wykaże, ale dobrej myśli jestem. Całuski dla Wszystkich Dzielnych Mam i Ich Skarbów....***

reklama
pardoes - to daj znać jak wyniki. Bo moja Amela też tak miała przez dłuższy czas, teraz też jej się zdarzy ale już sporadycznie i w sumie nie wiem od czego. U lekarza też osłuchowo czysta, dajemy wapno i wit c. Do buźki tantum verde. Ja myślałam że to od śliny może, bo ślini się masakrycznie..ale nie wiem..

pati kup L52 nam szybko pomogło ,kaszel prawie zniknął po jednym dniu. trzy kropelki co dwie godziny podaję.
a co do chodzenia .ja Julka za rękę prawie wcale nie prowadziłam:) dosłownie dwie długości przedpokoju co kilka dni.nie chciałam go przyspieszać i dzięki temu nie umęczyłam się,teraz już sam śmiga

widze ,że u was tematy zębowe,my mamy 16-cie i mam nadzieję,że będzie już na dłuższy czas spokój:)

Zobacz załącznik 431215

Świeczki się na torcie mienią,
obok wiśnie się czerwienią,
cudnie pachnie czekolada,
skrzy się w szklankach lemoniada,
baloniki wiszą w górze,
klaun oklasków zbiera burzę,
a to wszystko z tej przyczyny,
że masz dzisiaj urodziny!

Kochany Olafku z okazji Twoich pierwszych urodzinek wszystkiego najlepszego życzy Marta i Tomaszek

Oj, bym zapomniała.
Olafku wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek

tort.JPG

Olafku Roczniaczku kochany!!! rożnij duży.bądź radosny.psoć aż zmęczysz mamę:p niech każdy Twój dzień będzie piękny pożegnany długim i spokojnym snem,a powitany kolejnym ciepłym uśmiechem do mamy!!!

W dniu Twoich pierwszych urodzinek życzę Ci Olafku
aby wszystkie dziecięce dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Ciebie Świat cały.
By nigdy nie było już porannej pobudki i zawsze wiał wiatr specjalny,
co rozwiewa wszystkie smutki!
Niech na ten roczek zniesie Ci kilka sroczek moc prezentów,
dużo zdrowia, no i serca Twoich bliskich....
Mnóstwo wielkich buziaczków życzy Lenka z rodzicami

ewelina.jpg
Życzymy Ci,aby niebo nad Tobą
było zawsze bezchmurne
słońce żółte i promienne,
trawa zielona i pachnąca,
aby zawsze dla Ciebie była wiosna!
Ewelinko Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!Życzy Marta i Tomaszek

reklama
Do góry