reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Hej dziewczyny :-)
Malo zagladam,malo czasu mam moj syncio juz mniej spi w dzien i troszke wiecej czuwa i domaga sie towarzystwa :tak: a i ostatnio mialam problem z kompem walka z wirusami :sorry: mam nadzieje ze juz wszystko bedzie ok bo jestem juz zmeczona robieniem formata :confused2:
U nas walka z tradzikiem idzie w dobrym kierunku,ostatnio nasilil sie i maly ledwo otwieral oczy bo mial sam tradzik na powiekach i caluskiej buzi,i juz wychodzily mi ropne,strasznie to wygladalo a do tego z oczka mu sie bardziej lala ropa wiec wzielam i poszlam do lekarza w sobote,na oczko nic nie dal bo stwierdzil ze nie ma infekcji wiec jeszcze chce poczekac ale na tradzik dal nam masc i musze stwierdzic ze kilka dni tylko smaruje a jest duzooo lepiej :tak: a oczko na razie ucichlo.No ale za to pojawil sie u nas katar,maly ma lekko zapchany nosek i ciezko cokolwiek z niego wyciagnac bo nic nie leci,wiec psikam mu i troszke mu lepiej,no nic mam nadzieje ze samo sobie pojdzie.

Dla solenizantow spoznione ale szczere,zdrowka zycze wam kochane dzieciaczki,zdrowo rosnijcie ;-):-)
A my juz jutro bedziemy mieli 3 tygodnie :-) czas leci tepem niesamowitym :tak::-)

Milego dnia ;-)

Dzien dobry:-)
Meldujemy sie,ze zyjemy.
Moja mama nas odwiedzila,ale weekend zlecial szybko wiec nawet czlowiek nie zdazyl sie dobrze nacieszyc(to sa te paskudne nie uroki mieszkania daleko).

Poszlysmy wczoraj do miasta to byl Mikolaj-mozna bylo sobie z nim zrobic fotke i z worka wybrac prezencik.

Julia wybrala maskotke-takiego slodziakowego osiolka.

A to pare fotek z babcia. 383281_206215712791043_100002078462789_422363_251774391_n (1) [800x600].jpgDSCN0798.jpgDSCN0802 [800x600].jpgDSCN0806.jpg

A ja też już chce śnieg. Już wolę jak jest prawdziwy mróz niż takie nie wiadomo co... u nas dziś cały dzień pada i wieje...

agnieszka - Julia jest śliczna:)

Ssabrinaa - to fajnie, że problem trądzikowy powoli mija..i oby katarek szybko przeszedł.

kaira
- i jak Lenka? Co powiedział lekarz?

hej dziewczynki:) zwłaszcza musie naszych malusich bobasków ściskam serdecznie:)
zaraz może doczytam co tam u was.

jakaś zaganiana jestem. na święta zrobiłam kalendarze z roku Juliana (dla rodziców i babci,w sumie cztery wyszły).
dzisiaj pojechałam do tesco bo były piłki nozne fisher price tanio(ale oczywiście już nie było wcale:( więc zrob iłam spożywcze zakupy kupa kasy poszła.a zabawek nei kupiłam

Julian pierwszy raz je kluski leniwe:)

Sabrina dobrze ze maść trafiona!!!
buziaki dla prawie trzytygodniowca:)

Kaira
u was rok szybciej bo wkolejke do rozpakowania wepchnęłaś się:p

Ostatnia edycja:
Jestem mała ma biegunkę wirusową:( dostała antybiotyk, i się leczymy. Jest strasznie słaba.W pt myślałm ze to od ząbków ale sie przeliczyłam.Week był masakryczny biegunka wymioty, dziś 8 kupek. Daje jej elektrolity, apetyt ma wiarę dobry.Mam opiekę to będziemy razem nie będę się denerwować co u niej. Zmykam sie polożyć bo jestem padnięta.
ola- Lenie się tak spieszyło:p
Ewcia jak Mikołaj??
Właśnie czytałm liste skarbów Lili czy ty wiesz może co u:
Egdyś- jak mały sie rozwija, Agi 34 jak z małymi,Niuchy, Oli Pm,Oli81, Julitki carri Eweli, katkaa,

Kairko bo wiedziała,że ma fajną mamę:) i warto wyjść żeby przytulać mogła:) mam nadzieję,że lena szybko wyzdrowieje!!!!!!kciukasy zaciśnięte!

reklama
Kaira dużo zdrówka dla małej

u nas średnio, mała ostatnio ma problemy z kupkami, robi co 2-3 dni i to z takim wysiłkiem i płaczem pomimo tego, że są rzadkie :/ pije herbatę koperkową, małej też daję ale rumiankową bo po koperkowej ma więcej gazów niż bez i kij nic nie pomaga. Już nawet zmieniłam mleko, bo dokarmiam małą, przeszłam z Gerbera na Bebiko bo myślałam, że to coś da i nic. Szkoda, że nie ma tak jak na początku, co karmienie to kupka :-(W piątek idę do pediatry to zapytam czy to normalne, że dziecko jest karmione piersią i dokarmiane i tak rzadko robi kupki :/ tak poza tym mała rzadko śpi w dzień, a jak już to pół godzinki albo godzinkę. Na szczęście w nocy przesypia 4-5 h ale tak czy siak zastanawiam się nad kupnem chusty do noszenia. Czy możecie jakąś polecić??

życzonka dla wszystkich dzieciaczków!!

Do góry