reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili - kurka wlasnie od lekarza wrocilam maly katar i kaszel jakis mokry obstawiam ze od tego katarku i do poniedzialku mamy w domu siedziec i zas na kontrole , galeria jest rok temu otwarta przyznam sie bez bicia ze jeszcze nie bylam upssssss:confused:

Moj ma na raczkach jakby taki 2 plamki z suchej skory a dermatolog powiedziala ze to jest od proszku ( zaczelam mu prac w naszym) ale juz wrocilam do tamtego i widze ze mniej tego i wiecej nie wychodzi uffffff siostrzeniec ma to samo a ma juz 5lat , babaka kazala wszystko plukac w bialych plynach

My mamy zebow sztuk 3 plus czwarty wychodzi :-)

reklama
Mój też zakatarzony 2 dzień, ale już jakby lepiej
A przed chwilą byliśmy u ortopedy, bo Kacperkowi...owinął się włos wokół małego paluszka u nogi. Ma rankę, przecięło mu skórę.Okropność. Próbowałam to sama zdjąc najpierw, jedna warstwa poszła.Lekarz powiedział że tam już nic nie ma, ale kazał obserwować i przemywać octaniseptem. Modlę się cichutko, żeby już bylo dobrze. Teraz słodko zasnął...
Sorki za nieskładny post, ale jeszcze mi się nogi trzęsą! Trzymajcie kciuki, proszę!

Witam a my po koszmarnej nocy , kręgosłup mi odpadnie obudził sie stary wypadek, Lena teraz padła. Nic w nocy nie pomogło, żadne zele, czopki viburcol, camila, nurofen czeka nas mega masakra bo górne dziąsła to jedna wielka buła.Zmykam sprzątać mój bałagan domowy bo jutro impreza barbórkowa a dziś nocka.Pozdrawiam Was wszystkie

A, co do temperaturki 37.5. Wiem, wiem, że to norma, ale mam pytanie.: Ja jestem niskociśnieniowcem, i z reguły mam 35,5, lub 36,0 -gdy jestem zdrowa. Mam czesto zimne dłonie i stopy. Mój mąż podobnie. A Kacper od urodzenia też miał te stopy i dłonie często zimne (nawet w szpitalu nas o to "ganiała" jedna położna, ale to inna historia). I tych stopni gdy jest zdrowy tez ma ledwie 36,2- tak "profilaktycznie" kiedyś sprawdzałam. Teraz już ma częściej cieple kończynki:tak:Wiem,że termoreguluje sie z czasem organizm dzieciątka,i Kacper właśnie ten stan osiąga. Tak tylko się rozpisałam, bo mój synek wyjątkowy jest, i tyle;-)
Koniec końców, ja mu na te 37.5 nie daję żadnych leków, dla wyjaśnienia.:-)Całuski, i proszę jeszcze raz o kciukasy....

Dziękuję dziewczynki za kciuki :-), są bardzo pomocne.
Karollcia- no jeszcze się nie udało na razie mają zadzwonić zobaczymy co będzie.
GosiaLew, Agnieszko ,Lili dzięki mam nadzieję ,że żadnej nie pominęłam.Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maleństwa.Buziaki

Hej kobietki
Kaira solidaryzuję się z Tobą, bo moj też śpi fatalnie, mam mocna nadzieję, ze to zęby, a nie jakieś tam nie wiadomo co.
Muszę zmykać, mąż chce komputer w waznej sprawie:-p
Miłego weekendu

Annas - buziaki dla małego z okazji kolejnego miesiączka! Zdrówka i żeby ząbki szybko wyszły:)

U nas też zęby.. i też kilka na raz... na wylocie górne jedynki i dolne 4. Mała w ciągu dnia tak marudzi i wyje że głowa boli.. noce póki co (odpukać) spokojne.

reklama
Annas wszystkiego najlepszego z okazji 8 miesiąca dla Kamilka

Ewitka wszystkiego najlepszego dla Agniesi z okazji 10tego miesiąca.

U nas Kuba maruda, P. po dniu z Kuba bardziej zmęczony niż po pracy - a mówiłam mu kiedyś, że w pracy to odpoczywa.

Kaira u nas też noce do bani, co chwilę budzi się z płaczem.

Do góry