reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

O kurcze, ale tu produkcja, nie wydalam, chyba nie przeczytam wszystkiego, jak w TVNie i tu i tu :-D
Wiolka, fajnie, że Amelka już wyzdrowiała, u nas katarek :-(
Jujka, gratulacje!
Gosia, kurcze rzeczywiście Kubuś ma dużo ząbków, a chyba pierwszy wyszedł podobnie jak u nas dolne dwójki, tylko u nas na tym staneło. Ja tam się cieszę, bo przynajmniej mnie nie podgryza, bo dolne to język zasłania.
Jedzonko ja na zmianę gotuję (pasteryzuję, bo gotuję maksymalnie na 5 dni a zazwyczaj na 4), trochę daję słoiczków (zapas z promocji, bo normalne ceny rzeczywiscie szokują), na szczęście Gigusia nie jest wybredna i je wszystko, taki ma apetyt, że niejeden może pozazdrościć. Mimo, ze ma tylko dwa ząbki, radzi sobie doskonale z gryzieniem, dzisiaj próbowała naszego obiadu: ziemniaczki z jajeczkiem i surówką z marchewki (ciekawe jak zareaguje na smietanę w surówce). No i nadal cycamy, ostatnio już nocki wolne :-) Całe szczęście nie musimy pić Bebilonów czy paskudnych Nutramigenów.
Reszty nie doczytałam i chyba juz nie dam rady,
A u nas już za dwa miesiące roczek! Ale to zleciało. Szok!

reklama
Wszystkiego naj dla czwórkowych dzieciaczków.
Normalnie nie mogę uwierzyć, że moje dziecko ma 10 m-cy już.
I wyszła nam druga dolna jedynka, dwójki tam dalej od góry się wybijają a górne 1 to już ładne ząbki. Trochę marudzi przez to i w nocy często się budzi, ale aż tak źle nie jest, bo przytulę i zasypia dalej albo mleko.

Ewitka nam pierwszy ząbek pokazał się jakieś 4 tygodnie temu. Na początku listopada miał katar przez 1,5 tygodnia a potem pokazał się ząbek.

Wszytskiego dobrego dla wszytskich co obchodza 4 miesiacznice, roczek lub wiecej.
I spoznieone zyczenia dla tych z wczesniejszych dni.
LILI- jakis cza temu pytalas co za biznesik planuje.A szczerze ci powiem ze juz robie rozeznanie w sprawie ciuchlandu.ale chyba tylko z rzeczami dla dzieci.no zobacze jak to bedzie alo sklepu internetowego z zabawkami.
wiem ze to z chodzi bo do tej pory robilam to dla kogos prowadzilam sklep internetowy z zabawkami i wiem ze ludzie duzo kupuja i widze ile szefowa zarabia.no ale jeszcze zobacze jak to bedzie.jeszcze mam troche czasu.
a u nas pomalutku.
Tymek dochodzi do zdrowia.
Amelce chyba idze zabek ale nie uwiezycie ktory górna trojka.
no my juz jemy zupki sama jej gotuje i bardzo jej smakuja.
a deserki dostaje ze sloiczka i zjada pol na raz.
no i wazy 7 kg
pogoda dzis paskudna wieje i pada i nie mozemy wyjsc na dwor.

karollcia - szybko jej wprowadzasz te stałe pokarmy.

Całuski i uściski dla naszych "czwórkowiczów" Zdrówka i samych radości:)

U nas mała zaczyna chcieć nam podjadać z talerza, nawet jak zje swoją zupę a za chwilę my np jemy to już stoi przy talerzu i "woła", zawsze coś dostaje i radość jest ogromna..

A my dalej przechodzimy na bebico, tamte kupy to chyba jednak po antybiotyku bo potem już było normalnie. Dziś raz dostała już 2 miareczki, jutro dostanie 2 razy 2 i tak powolutku, małymi kroczkami idziemy do przodu..oby się udało!

Wiola- no u nas w rodzinie wszystkie dzieci tym rytmem szly i ida i jest wszystko ok,
dzieciaki sa zdrowe i nic im nie dolega.
kaira- no czuc ta moja kluske na raczkach:)
a teraz juz smacznie spi i pobudka bedzie kolo 3 w nocy.
no jak na razie odpokac spi mi bardzo dobrze

Spóźnione życzenia dla
Mikosia - Ewci
Kamilka - Annas
Agniesi - Ewitka
No czwórkowicze.

Sorka, ale jakoś ostatnio weny brak. Adzik wróciła do swojego rytmu zasypiania, o 19:30 snem niedźwiedzim i mam więcej czasu dla siebie, domu, pracy. A grudzień jak to grudzień dla mnie miesiąc, w którym staram się wiele spraw pozamykać.

Kupiliśmy wczoraj Adriannie mega zestaw Little People Farma na gwiazdkę. Jestem bardzo zadowolona, choć jeszcze naocznie to pewnie w środę zobaczę. Troszkę kasy poszło, ale przekonało mnie wsparcie w temacie A. i fakt, że będzie to można odsprzedać i część kasy pewnie wróci. ;-) Póki co sama nie mogę się doczekać jak już przyjdzie, :-p ale Adzik zobaczy dopiero pod choinką.

W weekend 10-11 pakuję prezenty i to mamy z głowy. Wysyłam kartki i tu też po temacie.

Byliśmy na Andrzejkach u szwagra, były starsze dzieci, Ada super się bawiła, dzieci u góry harcowały, dorośli na dole. Byliśmy jak nigdy do 21, Adzik padła w domu. Tatuś też. A mama miała wieczór dla siebie. Oj potrzebne mi to było, tak sobie posiedzieć pod kocykiem z książką, a później z laptopem i nie myśleć o bożym świecie. :tak:

Miłego dnia, ja próbuję się obudzić i mocno w pracy przyłożyć, bo chciałabym dzisiaj mieć puściutkie biureczko i wszelkie korytka. :tak:

Dobrze, że w sobotę 10.12 idę do pracy, bo dzięki temu będę mieć wolny poniedziałek i będziemy z Adą oporządzać ciąg dalszy chaty.

Dla opiekunów Ady dzisiaj przywiozłam dyniowe muffiny w ramach zadośćuczynienia. A jutro będę robić paszteciki dla nich z farszem pieczarkowym a w środę pizzę. Chociaż tak się im odwdzięczę.

Dzisiaj Ada pojechala od razu do dziadków i okazało się, że dziadek ma urlop, wnusia wniebowzięta, nawet nie miała czasu się ze mną pożegnać, szybki buziak, papa i poleciała do pokoju do dziadka, a mama stała tak :szok: i tak :sad: i za chwilę tak :-), bo nie ma co się smucić muszę się cieszyć, że nie ma łez. :happy:

Spoznione ale szczere bardzo zyczenia dla czworkowiczow :-)
Karola szybicutko wprowadzacie jedzonko Malej i juz 7 kg :-) musze sprawdzic ile S wazyl jak mialm3 meisiace bo mam taki album gdzie sie wsyztsko zapisuje i co miesiac uzupelniam
u nas dzisiaj zimno i deszcze pada buuuu a myslalam ze po spacerujemy i zalatwie kilka spraw a tu pupa :/
Gosiu ladnie Kubus sie rozszalał z zebolkami :-D

reklama
Witam
Ale u nas pogoda wieje mokro. Ja chce śnieg. Wczoraj dopadła mnie jakaś depresja.Wczoraj wspominaliśmy nasze sprzątanie na święta które nie doszło do skutku bo wylądowałam w szpitalu, spzratnie dokańczały mamuśki, a ja wróciłam z prezentem świątecznym do domu. Matko już prawie rok przeleciał. Pamiętam czekanie w kolejce najpierw Ola,Ola81,pati,0laP-M i zamknęłam rok 2010
LILI my też pamału zaczynamy przygotowania świąteczno urodzinowe.
Alicja jeszcze 2 tygodnie:)I będziecie razem
Ewitko to super że mała ma taki apetyt i jeszcze tylko 2 m-ce

Do góry