reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Kasikz, Kaira -dziękuję za kciuki:-) , po maglowali mnie ,że hej ,ale miło się gadało powiem wam , teraz mam czekać na telefon (jak zwykle) no cóż pożyjemy zobaczymy martwi mnie to ,że najniższa krajowa ,ale lepszy rydz niż nic ,najwyżej przyjmę ofertę i się będę rozglądała za czymś lepiej płatnym.

reklama
GosiaLEw-wiesz czesciej to ssie cale piastki a czasmi pojedyncze palce i kciuk tez sie zdarzy.oja sie ze sie przyzwyczai wlasnie do tego kciuka o slyszalam ze pozniej to trudno odzwyczaic.
co jej prouje wymienic piateke na smoczka to sie denerwuje.
no zobacze mam nadzieje ze jej to przejszie jak zacznie rac gryzaki.
ssabrina
- no kurcze mam nadzieje ze szybko zniknie ten tradzik.
Jujka- GRATULACJE:)
ILONKA26- JAK TAM MALENKA?
wiolka- oj jak sie ciesze za Amelka juz zdrowa:)
koietka22-no to super ze sie udalo.zawsze to cos a z czasem znajdziesz napewno lepsza prace.
no ja bede szukala w przyszlym roku alo ruszam z wlasnym iznesem.jeszcze nie wiem narazie sie orientuje,a jak mi sie skonczy macierzynski to ide na ezrobotne bo raczej na przedluzenie umowy nie mam co liczyc.
jakos to bedzie.
a mi tymek cos zalapal w przedszkolu.wczoraj mama go oderala z temperatura.ale dalam mu udezajaca dawke lekow i dzis juz ok tylko jeszcze troche kaszel ma.i glownie to dostaje syrop z ceuli miodu i czasnku.i smaruje mascia kamforowa.
mam nadzieje ze jutro juz bedzie ok.

Kobietka to trzymam kciuki żeby się odezwali

Wiolka może rzeczywiście laktoza a komfort jest tez o obniżonej laktozie.

Kasikz nfz szuka oszczędności dlatego tak czepiają się o bebilon, zależy od województwa, w niektórych bardziej kontrolują, kłopoty zaczną się po nowym roku jak wejdzie nowa ustawa w życia i lekarze i farmaceuci będą mieli dodatkowe kary za źle bądź bez uzasadnienia wypisaną receptę. Więc ci pierwsi mogą nie chcieć wypisywać a ci drudzy przyjmować. Ja zamierzam iść do lekarza w grudniu i poprosić o 3 miesięczny zapas, bo na tyle można brać receptę i wykupić w grudniu. Moja siostra już musiała iść do
alergologa po receptę na bebilon dla synka.

Co do leków: to szkodzą w nadmiarze, w złym dawkowaniu, w odpowiedniej ilości uśmierzają ból i pomagają i jakoś nie mają negatywnego wpływu na organizm, po to sa leki dla dzieci, żeby były bezpieczniejsze niż te dla dorosłych.

GosiaLew - troszkę NFZ zszedł z tych lekarzy i podobno się dogadali i będzie normalnie. :tak:
Kobietka22 - trzymam kciuki by szybciutko zadzwonili, a rozwiązanie tymczasowe jak najbardziej ;-)
Karollcia33 - a może praca jednak będzie, co to za interes? :evil: Zdrówka dla Tymka :tak:
Kasikz - mrożę. Tyle, że ja mam taką dużą zamrażalkę stojącą w piwnicy i mi miejsca nie brakuje. Jak pasteryzowałam to co któryś słoik mi się nie zamykał i się wkurzałam. :sorry:

Just - jak Sz i smartfonik??????? Bo Ada mi dziś o 7:23 wykręciła numer do mojego pana dr i mi wstyd, więc koniec zabawy mamy telefonem. Pan dr oddzwonił i nagrał się na pocztę, ale nie mam odwagi odsłuchać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: I pomyślałam o smartfoniku?

Lili, :-):-D:-) daj znać jak odsłuchasz pocztę :-):-D:-)
A co do smartfonika to naiwna jesteś :-p Smartfonik jest fajny, ale smartfonik to smartfonik a komórka mamy to komórka mamy i jest fajniejsza ;-)
u nas Sz ostatnio ma hobby rozkładanie na części (tj. wyciąganie baterii) ze starej zdezelowanej komórki

Lili ja tez dalam stara komorke bo tel. Do zabawy bee.
Kucze mam nadzieje że sie dogadaja i tak a wszelki zapisalam ja do alergologa bo i tak juz czas isc. Poli coraz wiecej uczulen wyskakuje .nie wiem czy jakis panel z krwi nie zrobic.
Musze jeszcze zapisac do okulisty bo terminy dlugie nawet w lim achce przed pojsciem do pracy zamknac temat. Poli czasami troche ucieka oczko wole to sprawdziv

Lili, :biggrin2::-D:biggrin2: daj znać jak odsłuchasz pocztę :biggrin2::-D:biggrin2:
Wielkie dzięki za wsparcie i dodanie odwagi :hmm:
Ok, to sobie odpuszczę ten zakup, a telefon będę chować wyyyysoko, poza Jej rączki i wzrok. :sorry2:

Kasikz - w poniedziałek 12.12. lecę do laryngologa, a jeszcze właśnie alergologa musimy zaliczyć. Ostatnio też na nogach, szczególnie udach, ma taką kaszkę z czerwonymi plamkami i pani dr powiedziała ostatnio AZS, a szukanie uczuleniowca to jakby igły w stoku siana. Ale my alergologa i tak mamy wpisanego po szpitalu, a jeszcze z Nią nie byłam, bo czasu nie było. :zawstydzona/y:

Kasikz, GosiaLew -smarujecie czymś nóżki jak wychodzi uczulenie? :sorry2:

reklama
Ja smaruje balsamem emolium lub kremem specjalnym. Ale musze jaks masc wzias od alergologa na wszelki.
U nas 100 % jest uczulenie na mleko,jaja, jablko a reszta nie wiem. Bo nie tylko od tego cos ma.

Do góry