reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

JULIANKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANY:)rOŚNIJ ZDROWO
Agnieszka- śliczna ta twoja panna:)
ssabrina-wiesz co z tym rumiankiem to ja slyszlaam rozne opinie.mojej malej tez strasznie paskudzilo sie jedno oczko i tez przemywalam rumiankiem i jak przyszla polozna to powiedziala zey natychmiast odstawic o to zakleja kanalik i lepiej to robic letnia woda i zeczywiscie mojej malej rumianek nie pomogl..
ale ja i tak poszla do lekarza i dostalam kropeli i on tez powiedzial ze rumiankiem lepiej nie przemywac.
a moja mama mowila ze zawsze przemywala i bylo ok

a u nas ok.dzis tez duzo byal na dworze z babcia bo ja bylam na przedstawieniu w przedszkolu.oj super te dzieciaczki sa.

nie moge juz na wkladanie tych raczek do buzi i ciagniecie paluchow przez Amelke.juz nawet kupilam jej te malutkie rekawiczki ale to i tak jest silniejsze i dalej ierze.nie chce zeby mi sie przyzwyczaila do ssania kciuka
prowbowalam dawac jej smoczek ale nie chce.
a w nocy czasami przez sen to robi.
moze macie jakies rady co???

reklama
Julianku 100lat, dużo zdrówka i dużo prezentów!!!!

Olaf wszystkiego naj z okazji 10 miesięcy :)

Sabrinka
no niestety rumianek nie zawsze pomaga, przemywaj solą fizjologiczną lub letnią wodą i masuj koło oczka ten kanalik, zeby się odetkało. A co do twarzyczki to niestety buźka niemowlaka ma skłonności do wyprysków etc. Dlatego mówi się gładki jak pupcia niemowlaka a nie twarz.

Karrolcia Kuba mój też jak był mały to wkładał rączki do buzi, potem mu przeszło, teraz to wkłada bo go dziąsła swędzą. A Amelcia to ssie kciuka?

Annas to gratulacje dla Kamilka

Agnieszka
niezłą masz już pannicę.

karollcia no Ja przemywalam przez kilka dni tylko to oczko i jakos widze poprawe ale juz nie przemywam ze wzgledu teraz na ten tradzik u synka i przemywam od niedzieli tylko przegotowana woda buzinke i mam nadzieje ze to jakos sie unormuje mu na buzi i ten tradzik jakos w krotce mu zniknie ,bo jednak brzydko to wyglada:sorry: a i nasila sie mu to jak jest cieplej w chlodniejszych pomieszczeniach to jeszcze wyglada jako tako ale np. po kapieli jakos bardziej widoczne i czerwone to jest:sorry:

Na ssanie paluszkow nic Ci nie poradze bo moj jak na razie zadowolony jest ze smoka i odpukac ale paluszki jeszcze nie ssie i mam nadzieje ze nigdy nie sprobuje:tak:

Jujka GRATULUJE!!!!!!

agnieszka dokladnie,kiedys rumianek sie uzywalo a teraz podobno szkodzi ehhh no nic,przecieralam zaledwie 3dni tylko i rezultat widzialam no ale teraz tylko sama woda przegotowana mu przecieram i nadal jest dobrze:tak:
jankesowa no to dlugo Twoj maluszek mial ten tradzik,a mnie tam te chrostki nie przeszkadzaja tylko tatusiowi sie nie podobaja,a ucaluje szkraba ucaluje ;-) usciski i calusy dla Gracjanka :-)

JUJKA gratulacje!!!

Saabrina niektóre dzieci mają nawet dłużej trądzik. Ja myślałam, ze mamy trądzik a u nas akurat uczulenie było.

Jeśli matka przekazuje dziecku dużo hormonów to trądzik utrzymuje się dłużej.:tak:
Ja z młodym byłam prawie całą ciąże na hormonach i młody miał trądzik do prawie roczku.;-)
Teraz widzę ,że czasami coś też wyskoczy w okolicy noska.
Lekarka już powiedziała,że ten trądzik mu pewnie mocno odbije w okresie dojrzewania .
Niestety coś za coś ...:sorry::sorry:

reklama
zaczne od najważniejszego!!! witamy kolejną rozpakowaną a przedy wszytskim mały cud na tym świecie!!! Jujka gratki ogromne!!!
As przekaż moje gratulacje:)zwłaszcza,że Lenka odkładnie rok młodsza od Julka

dziękujemy za piękne życzonka!!!!!!!!

Olafku 10miesięczniaczku kochany Tobie też wszytskiego naj naj naj!!!!!!

sabrina a ja jestem zwolenniczką rumianku.,soli fizj użyłam raz ,miał po niej czerwone oczko. jak zaropiało użyłam rumianku i już było ok mimo sprzeciwów ze strony teściowej:0) zrobiłam jak uważałam nam pomogło.ale każde oczka inne mam nadzieję,że szybko będzie ok

agneiszka Julcia jka zawsze idealna!!! duża pannica kiedy to zleciało?

Ostatnia edycja:
Do góry