reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Magnusik u nas skończyło się całkowitym odstawieniem nabiału i innych rzeczy, fakt najgorsze śniadania, chleb z wedliną i to nie każdą lub dżemem, ciastka bezjajeczne i bez serwatek itp., praktycznie zero owoców i warzyw na początku poza marchewką. Jeśli jest wysypka to uważaj, na szyi też może być od skazy białkowej, u Kuby tak było i tak się rozszerzała. Co do pokarmu to może Ci sie wydawać, że masz mniej, jesli mały Ci przesypia po 6h bez jedzenia to wsio ok, najada się. ty łykaj witaminy i wapno, bo Nataniel z Ciebie wszystko wyciągnie, to co zgromadziłaś w ciąży teraz z tego korzysta dziecko. Jak wysypka zejdzie to wprowadzaj nabiał po troszku i sprawdzaj czy wyskakuje dalej jakieś uczulenie.

Ja też tak miałam, że po karmieniu zaraz byłam głodna.

reklama
sabrina ale fajnie patrzy się na Twój synkowy suwaczek:) a co do wagi to już wazysz mniej od emnie:) ale ja podjadam i nei ruszam się:p
co do trądziku Julian to takie małe czarne wągry miewał

Magnusik walcz o mleczko.a co do diety skoro musisz to dasz radę.ja miałam kłopoty z mleczkiem tzn z ilością więc jadłam wszystko ,widziałam różnice ,ze jak jem więcej to jest trochę lepiej.ale ja naprawdę mało miałam.tydz udąło mi się na samym cycku:( a tak karmienie meiszane i po 8miesiącach dałam sobie spokój .kolki były ale nam bobotic nawet pomagał bo to to samo co sabsimplex.z godz wieczorem płakłą biedny w końcu minęło

co do urodzin mały szalał z dziećmi(trójka była 8-10lat) beigał za nimi jak szalony:) tak się zmęczył,że nawet go uśpiłam mimo hałasu,pospał trohcę i znowu szaleństwo.dostał fajen prezenty m.in auto na którym dzieci go woziły:) tort zrobiła teściowa ja kupiłam zwierzątka ,które na nim postawiłam.był rys pierwsze ur Julka -zrobiony przez dz mojego brata albo ich razem ,nie wiem.
za dużo ciasta było i sąłatki warzywnej.

dzisiaj byliśmy na usg serduszka już wszystko ok.i u dentysty :)

buziam mamuśki

Ola** - super, że echo wyszło dobrze, czyli jeden dzieciaczek odhaczony ;-) A co dentysta powiedział? Fajnie, że imprezka udana i zadowoleni jesteście.

Ssabrinaa - kiedyś ten głód mija, ale mnie długo trzymało :-p

Magnusik - trzymam kciuki za wytrwałość i konsekwencje :tak:

Jankesowa - jak zdrówko? :sorry:

A ja dorosłam do kolejnych decyzji w związku z Adrianną. ;-) "Do zobaczenia." :tak:

A ja będę dziś chwalić Adriannę, już od 21.11 mnie kusi, ale nie chciałam zapeszać. Jak wiecie Adzik strasznie płakała jak wychodziłam do pracy, a Ona zostawała z pradziadkiem, babcią, ciocią czy wujkiem. W poniedziałek 21.11 po dwóch tygodniach spędzonych razem w domu przez chorobę postanowiłam zmienić taktykę. Pomysł podsunęła mi siostra i jej psiapsióła (siostra psiapsióły tak robi, a ma o rok starszego chłopca). Uklękłam przed Nią z płaszczem, czapką, szalikiem, torbą i z dusza na ramieniu, zaczęłam mówić :confused2: "mamusia idzie do pracy, zarobić pieniążki wiesz?, i przyniesie pieniążki do domu, Ty zostaniesz teraz z pradziadkiem/babcią (czy kim tam) i będziesz się świetnie bawić, a ja jak skończę pracę to przyjadę do Ciebie i będziemy już razem. Dasz mi buziaka na do widzenia i zrobisz mi papa?" :tak: Mówiłam z przekonaniem, aż sama nie mogłam się nadziwić. I co zrobiła moja Córka? Dała mi buziaka i poszła do pradziadka, wyciągnęła rączki by wziął Ją na ręce i zrobiła mi papa. Zero łez. Tylko uśmiech. I tak jest do dziś. :laugh2:

Lili dentystka powiedziała,że to płytkie i skoro nei ściemniały to nie muszę nawet fluoru kupować.za cztery meisiące mamy przyjść ząbki obejrzeć.

co do wychodzenia do pracy u nas też jest papa i buziak i zawsze mówię,że idę do pracy,ale że mamusia szybko wróci. jak tylko ubierać zaczynam się to już papa mi robi nawet dwom rączkami:)
a jak moja babcia ubiera się do wyjśćia to mały wyjmuje swoje buty i chcę z nia iść na spacerek :) tak się nauczył ,że z babcią się śpi więc zawsze mówi baba aaaaa (potem spaceruje stad te buty)

JUlian wcina kiełbase,a ja mam chwile na bb:) ale już marudzić zaczyna mój roczniaczek:) to dziś godzina 16:06:)

Olu** - wielkie gratulacje dla Juliana na ten roczek, dużo szczęścia i zdrówka i ... zabawek :laugh2:
She - i dla Emi życzenia wszystkiego najlepszego, spokoju i radości :tak:
Aniołki - i dla Olafa, zdrówka przede wszystkim :tak:

ola:* - sto lat dla roczniaka!!:)

lili - dzielna dziewczynka:)

A my jednak dziś kontrola na 18.30. No i dziś mały wypadek mieliśmy, bo na Amelę przewrócił się złożony kojec...ale chyba się bardziej wystraszyła..mam nadzieję że jej nic nie będzie po tym.

Lili, super!!! Moja znajoma swojemu rocznemu synkowi pokazuje zegarek i mówi "mam idzie do pracy, jak wskazówka będzie na tej cyferce, to mam będzie już w domku" i Antoś chodzi, i w kółko pyta babcię " bacia, dzie kówka?" :-D

reklama
Dzien dobry:-)

Julianku wszystkiego Najlepszego!!!!

U nas katarek od trzech dni i bylism,y dzis u doktorka to dostalismy kropelki.

No co,Julia musi byc zdrowa bo przeciez w pt babcia przylatuje na weekend:-)

Pozdrowionka dla wszystkich.Podczytam pozniej bo ostatnio jakis len mnie ogarnal...Wrr

Do góry