reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

As ale Ci suwaczek ładnie mknie, odpoczywaj sobie lepiej. Ja klarowane masełko Kubie podaje do obiadków, można kupić gotowe już takie nawet. Z laktozą to wiem, że powoduje nietolerancję, ale wiel osób myli nietolerancję na laktozę ze skazą białkową. Przez to przez pierwsze 3 miesiące podawania bebilonu pepti nie ma zniżki, trzeba "udowodnić", że dziecko ma uczulenie na białko krowie, bo na nietolerancje można podawać np. enfamil.
Magnusik jak poczyta sobie to się przestraszy normalnie. Ale spokojnie, może nie jest tak źle, najpierw ogranicz nabiał, a nie doczytałam czy mały ma wysypki albo zmiany skórne? Ja podawałam biogaję przez miesiąc, ale u nas tak średnio było. Podawałam colinox, bo to połączenie biogaji z espumisanem/sab simplexem i wtedy się uspokoiło.
Zgadzam się .Ja napiszę nawet więcej.
Wiele osób a nawet lekarzy wszystko co jest nie tak podciąga pod alergię i nietolerancję ,bo tak najwygodniej .
Podać leki przeciwhistaminowe i problem znika.:baffled::baffled:
A czasami wystarczy ograniczyć i też jest dobrze,bo my jakąś tam tolerancję mamy tylko każdy inną ,a tego nie sprawdzi się testami ,tylko metodą prób i błędów.:sorry:
Ja z Kubusiem doszłam do takiego efektu końcowego : 3 g białka tygodniowo,bo więcej uczulało.:baffled::baffled:
Jajka tylko przepiórcze ,a wszystkie panierki to woda i kaszka kukurydziana i dopiero było dobrze :tak::tak:
Każdy organizm jest inny i przede wszystkim o tym powinniśmy pamiętać .:tak::tak:;-);-):-):-):-)
A Magnusik mądra babka i wyciągnie wnioski zamiast się przejąć naszą pisaniną .;-):-D:-D:-D

reklama
magnusik - nam pomogl tez sab simplex, zycze powodzenia
Lili - obstawiam ze w domu mzoe bede ale niestety chora jestem d dwoh tyg juz jeden antybiotyk poszedl i szalu poprawy nie ma :(

Pozdrawiam laseczki

Jankesowa - może zdążysz stanąć na nogi, nam jak się plany nie pokrzyżują to będziemy w Lesznie na zlocie Audi :-)

Wszystkiego dobrego Mysza dla Szymona - żeby w żłobku zabawa była na 102. :yes:

Ostatnia edycja:
Witam sie sobotni mamuski:-)
U nas spokojnie,malutki spi teraz ale pewnie za chwile sie bedzie budzil na jedzonko:-D sptratanie i pranie od rana no ale na szczescie synek dal nam pospac w nocy poszedl spac o 00:00 wstal o 4:30 na jedzonko a potem dopiero o 9:30 wstal :tak: wiec jak na razie jest super bo sie w miare wysypiam :tak::-)
jankesowa zdrowka zycze,obys jak najszybciej wrocila do formy ;-):-)
magnusik wspolczuje Ci kochana problemow z syneczkiem,Ja tam Ci na razie nic nie doradze bo mi tutaj w UK zadnej diety nawet nie kazali robic tylko jesc normalnie tak jak do tej pory,unikam jedynie straczkowych,wdymajacych i ciezkostrawnych potraw a tak to jem co zawsze:tak: obys jak najszybciej znalazla jakies rozwiazanie na kolki ;-) a jak nie to moze warto wybrac sie do poradni laktacyjnej oni zawsze doradza cos w zwiazku z dieta ;-) trzymam kciuki kochana :-)

Milej soboty dziewczyny ;-)

Ostatnia edycja:
powiem wam dziewczynki, że od dwóch dni ograniczyłam nabiał, podajemy małemu probiotyki i jest o niebo lepiej :D kupki mają ładny kolor rzadkie zdarzają się dużo rzadziej. Ale czuję że pokarmu mam mniej, jednak produkty mleczne robiły swoje. Męczę się z tym jedzeniem, no ale trudno, czego się nie robi dla swojej perełki.
SSabrinko u mnie w mieście nie ma poradni laktacyjnej niestety, ale radzę sobie jakoś. Pocieszam się że jeszcze tylko jakieś 2 miesiące :) Na ścisłej diecie od dermatologa wytrzymałam 1.5 miesiąca i robiłam to tylko dla siebie, a teraz robię to dla najważniejszej osóbki w moim życiu więc dam radę :)

Magnusik pij duzo wody ja dzieki niej walsnie mialam pokarm a nabialu jadlam bardzo malo z reszta ja szybko zaczelam prawie wszystko jesc bo u nas kolek nie bylo

Witam niedzielnie
ale dzis zimno i wieje strasznie.i nici ze spacerku.moze popoludniu sie troche uspokoi.
Tymek wlasnie pojechal na urodzinki do kolezanki a Amelka soie smacznie spi.
a Tymkowi wczoraj wypadl pierwszy ząb:)oczywiscie yla wrózka zębuszka.
jankesowa- zdrówka życze:)
wiolka- jak Amelka?mam nadzieje ze lepiej:)

Witam wieczorowo:) Ogarniam siły bo jutro do pracy.Lena nie spała popołudniu wiec padła o 19 czekam na A i do łożeczka. Caluje
Wiolu jak amelcia
Magnusik Ssabrina jak nasze niemowlaki
Jankesowa zdrówka życzymy

reklama
Ale czuję że pokarmu mam mniej, jednak produkty mleczne robiły swoje. Męczę się z tym jedzeniem, no ale trudno, czego się nie robi dla swojej perełki.
Ech, guzik prawda, że to od nabiału. Masz pierwszy kryzys laktacyjny, więc przystawiaj Małego jak często się da. Cierpliwości, za 3 dni się unormuje. Powodzenia i radości z karmienia. I tak jak Alicja pisze pij bardzo dużo wody.

U nas tragedia, Ada przez weekend prawie cały czas na rękach, katar taki, że nie mogła spać ani jeść, nic nie pomagało, ślini się jak bernardyn. :confused2: Czekam aż wybije 10 i dzwonię do pani dr by Ją dzisiaj osłuchała czy aby nic Jej tam nie zeszło, bo spływało, ale słyszałam tak jakby przełykała, więc może zamiast spływać na płuca po prostu to połykała i szło do żołądka. :sorry:

EDIT: Ewelina28 - spóźnione wczorajsze życzenia dla Miłka, na kolejny miesiąc, zdrówka. :yes:

Ostatnia edycja:
Do góry