reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ilonko no w końcu! Czekałam tu na Ciebie. Biedna Igusia z tym kłuciem. Strasznie przezywam jak Kamilkowi trzeba pobrać krew, no ale mus to mus.
Kobietko oczywiście, że można donosić i Ty też niedługo będziesz tego przykładem:)
LucyF obym nie musiała i tak noce mam fatalne, Kamilek budzi się często, więc chociaż wieczor długi, a sprawdzania kupa, wiesz w podstawówce dzieci lubią jak jest sprawdzone na wczoraj.
Lili aż ślinka leci...Pizzy nie robiłam nigdy, ale może wszystko przede mną.
Dziś Kamilek zrobił trzy "kroczki" raczkując, może się rozkręci:))

reklama
Wiola a robisz inhalacje? My od kiedy inhalujemy katar pokonujemy szybciej, bo wcześniej też co chwila. Zdrówka zyczę.
Alicja, też nie wiedziałam, ale skoro ja nie miałam problemu z tarczyca, to chyba nie ma takiej potrzeby

cześć

Co do rajstopek w przeszkolu.. moja w żłobku nosi getry, legginsy, przebieram ją, bo i gorąco i niewygodnie. Może więc dla chłopca jakieś spodnie dresowe na zmianę?

Co do tarczycy, wiola,Alicja , wy wiecie,że choruję. Moja endokrynolog, Laura kazała Madzi sprawdzić TSH ft3 i ft4 w 3 tygodniu życia , jak skończy pół roku i teraz mamy wizyty i kontrolne wyniki co pół roku. Na szczęście wsio jest ok.:tak::tak:

Annas to gratulacje dla Kamilka.

Ilonka witamy tutaj, oj biedna malutka, że kłuć będą, ale to dla jej zdrowia zawsze.

Wiolka może ma jaką alergię, że ten katar ciągle albo na zęby. U nas był ostatnio ale to na zęby, bo wychodzą teraz.

Kuba nie chce pić mleka z butelki przez te zębole, tzn w nocy jakoś pije, ale w dzień to tylko z łyżeczki je.

dziewczyny powiedzicie jak to jest kiedy powinnam iść do lekarza, czy to w ogóle są niepokojące objawy- a mianowicie mój Mały od wczoraj kilka razy dziennie ( 3 może 4 ) przy zmianie pieluchy jak mu myję pupcię wystrzela rzadką kupą, prawie sama woda o kolorze kupy i iestrawione mleko i mocniej ulewa. Nawet nie wiem czy to jeszcze ulewaniem można nazwać. Gorączki nie ma, chyba się najada bo śpi długo. Sama nie wiem co o tym myśleć :(

to normalne

mój wystrzelił prosto na ściane ;-) także uważaj

dziewczyny była dyskusja o kuchni i gazie może takie coś będzie ok Nakładki zabezpieczajace pokrętła w kuchni 4szt (1915805354) - Aukcje internetowe Allegro ja chyba kupie, bo czesto mam urwisa w kuchni kiedy gotuje a on dlugo w krzeselku nie posiedzi tylko po podlodze buszuje i zdejmuje magnesy z lodówki ;-) albo tlucze pustą butelka po wodzie.

ostatnio coraz czesciej próbuje sam sobie iść, puści sie i leci szybko, jak powoli to sie przewraca a tak przebiegnie z metr :-D mam ubaw :-)

pozatym maly ma smiesznie zeby w buzi, gora dwie jedynki (odstep miedzy nimi to ok 3mm, i dwujka lewa, dół dwie jedynki dwujka prawa) komicznie wygląda z tymi zębami i z tą szparą :-)

wiola pamiętaj ze szpieonka na pneumokoki chroni na (z tego co pamiętam) 9 szczepów pneumo a wszystkich jest około 100, i prawdopodobnie to szczepienie powoduje ze powstają kolejne szczepy pneumokoków, także ja nie wiem czy warto skoro to tylko 10% rodzajów pneumo w dodatku szczepionka amerykańska, więc nie byłabym taka pewna ze w europie sa te same szczepy pneumokoków co w ameryce. ale to tylko moje zdanie ;-)

kasikz a ospa ja nie wyobrazam sobie chorowania w wieku doroslym - widzialam jak to wygląda gorączka 40 stopni, dreszcze, prawie utrata przytomnosci itd, ja wole zeby mi maly przeszdl ja jak jest dzieckiem tak jak ja i moja siostra

niucha jejci już roczek :-) ale urwis :-D

no nic uciekam spac papa

aa jeszcze jedno ilonko witaj :-)

Witam wieczornie ja dziś padam.Lena dziś nam dałą kopa w tyłek.Teraz cały czas sie budzi. Temp jej rośnie do buzi nic nie da sobie włożyć ciężko widzę ta noc. Z tego co kojarze każde dzieciątko ma po urodzeniu robione badania fenyloketonurii (zaburzenia przemiany aminokwasów) oraz hypotyreozy (braku pewnych hormonów tarczycy).Ja ma też niedoczynność i hashimoto i już 2 razy pediatra kazała mi zbadać tarczycę.
Annas widzisz teraz się rozkręci
Ilonko witaj miło że wpadłaś na chwilkę

reklama
kaira - witaj w klubie. Moja też co chwila się budzi, z płaczem. teraz dałam jej 2,5 ml nurofenu. Myślę, że to od ząbków. Ale ciągle się wierci...

pati - dzięki za info

gosialew - a Kubuś ma tylko katar czy też pokasłuje czasem?

selena - a widzisz mi nic nikt nie powiedział, żeby zrobić małej badania:(

Chyba idę spać bo nie wiem jaka noc nas czeka...

Do góry