reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam
TAkiej nocy to myśmy jeszcze nie miały, pobudki z płaczem co 20 min , nic nie pomogło przeciwbólowego a kły nie wyszły:p Pobudka 5-30 poszłyśmy spać 2 raz o 9 i pospała do 12-20 ale mega zmierzła. Odezwe się wieczorkiem

reklama
Selena Witaj jak miło Cię widzieć !!!! Zostaniesz tu z nami? Ucałuj Magdusie!!!!!

U nas w żłobku panuje teraz ospa a miałam iść Tomkiem do pracy po zaświadczenie potrzebne do szkoły.. Kurde boję się ze jak wrócę do pracy to Tomek coraz będzie chory bo będę zarazki przynosić. Co prawda w pracy chodzę innym ubraniu niż na co dzień ale wiadomo

Kaira współczuje nocki. My bawiliśmy się od 12 do 2.25 z Tomkiem bo w dzień się wyspał.

OlaPM co u was ? czemu byłyście z Basieńką w szpitalu? Zdrówka życzymy!!!!

Kobietka ja też pije kawkę bo Tomek śpi wiec chwila relaksu

magnusik, wiolka ja w szpitalu przed porodem jak powiedziałam, że mam niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox to od razu w zaleceniach dla małej przy wypisie dostałam zbadanie po 3 tyg. życia tsh i ft4, więc jak poszłam na pierwszą wizytę do pediatry dostałam skierowanie na tsh, bo ft4 ponoć odpłatne, ale ja i tak za wszystkie badania płaciłam, bo w przychodni Idze chcieli krew z główki pobierać, więc się nie zgodziłam i poszłam prywatnie. Dziś byłyśmy znowu u pediatry, Iga dostała skierowanie do por. endokrynologicznej, niby wynik nie jest aż taki ponad normę, ale lepiej dmuchać na zimne.

Lili, ja też chyba muszę zacząć obiady szykować na cały tydzień, już dzisiaj zaopatrzyłam na zakupach zamrażalkę :tak:

Kaira to nieźle twojej kruszynie zęby dają się we znaki :/

ja teraz mam chwilkę dla siebie, ale za raz muszę podgrzać obiad i mała się obudzi pewnie, więc za długo nie posiedzę :-p

moja miesięczna okruszka :)
15108301724eb020fdeb04a.jpg

Ilonko piękna malusia:) Dużo szczęścia z okazji miesiączka:-)
Kairko oj biedactwa z Was, niech juz w końcu wyjdą te kły i nie męczą.

W każdym szpitalu mają obowiązek zrobić ten test, o ile pamiętam odezwali się do Pati.

Witam
tak lili odezwali sie do nas, bo te jełopy robią to badanie za wcześnie, robi się je po ukończeniu 3 doby życia czyli w 4 dobie , najwcześniej a najmiarodajniesze wyniki są jeśli badanie jest zrobione w 5 dobie życia. Mój mały to krasnal, urodzil sie malutki a te głupki pobrali mu krew w trzeciej dobie i wyszlo jak wyszlo, maly byl meczony dwa razy a mi serce pekalo jak mu ta krew pobierali drugi raz...

tu wszystko pisze http://przesiew.imid.med.pl/faq.html#pobranie

lili niech zrobia cos wreszcie z tym forum bo mnie wq.... napisalam mega posta a zawsze jak wkleje linka to sie polowa wywala.... nie pisze drugi raz, wkurzylam się....

ilonko az sie chce takiego krasnala znowu :-)

Ostatnia edycja:
Ilonko słodziudka ta twoja córeczka aż zachciało mi się drugiej:)
Zjolu- ja mam masakryczną ilość zrostów i sie udało może obędzie się bez 2 badania Zaciskam kciuki za owocne staranka.
Wiolu może faktycznie te ząbki jej idą && za zdrówko
Kobietko buziaki
Agnieszko u was jest troszkę inna służba zdrowia wiec może coś powiedzą wiecej
PAti ty sie nie denerwuj:p
Lena poszła spać ma dalej stan podgorączkowy nie pozwoli sobie nic włożyć do ust, plącze jak gryzie gryzaka więc jest nadzieja,Mój ma dziś nockę wolną wiec może sie odespię. Zaraz robię pizze ciasto juz wyrasta bo lili narobiła smaka.
Odezwę się po week bo jutro na 18 do szwagra idziemy, niedziela do pracy.Miłego week

Pati - a konkretnie co się dzieje z forum? :confused2:
Kaira24 - smacznego ;-)

A u nas miało być sushi, a skończyło się na kuciaku i ziemniakach i burakach, a wszystko przez sprzątanie w tej szafie. Fotki mam już wszystkie pocykane, teraz tylko opisy i wrzucić do sprzedaży. Muszę się z tym uporać dzisiaj, bo wiem, że jak tego nie zrobię to znowu będzie leżeć odłogiem.

Pranie się pierze, obiad gotuje, Ada ogląda na komórce filmiki ze swoim udziałem - NARCYZ normalnie :-p Ostatnio Jej ulubione zajęcie, muszę komórkę wysoko wkładać, bo inaczej wszędzie indziej dorwie, a tak jak nie widzi to nie pamięta ;-)

Ilonko- śliczna ta Twoja mała , buziaki.
Kaira- to zrób sobie drugą taką niunie:tak:
Lili- to ty robisz sushi?:szok:wow pogratulować umiejętności, ja z reguły sushi nie lubie tzn nie jadłam nigdy ,ale chyba bym nie przepadała ,ale fajnie ,że potrafisz jak to się robi wogóle?

My z M się lenimy na kanapie przed tv

reklama
Do góry