reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Angelkja wszystkiego naj dla Stasia wlasnie kiedy toz lecialo :-)
Maly zalicza pierwsza drzemke po spaniu dzisiajw stalismy o 7 a o 8.40 on juz zasypia na ponad godzine gorzej tylko pzoneij ze snem jest :-)

Angelka strona fajniutka. dla Stasia ogromne buziaki!!!! ale czas zasuwa już 9 miesięcy a my niedługo roczek
co do zgrzytania Juliś też tak robił i przestał. podejrzewam,że odkrył coś nowego Stasiowi też pewnie minie

my mieliśmy takie zaproszenia na ślubo chrzcinach:)...może zainspirują Cię do ejszcze czegoś nowego:) misiek był na okładce w środku Juliś i potem treść jeszcze była ale już nei będę zaśmiecać:)

Kopia zaproszenie-front.jpgKopia zaproszenie-gora.jpg

miłego dnia mamuśki

Ostatnia edycja:
A ja właśnie czekam na 10 i Ada wędruje spać. Katar dzisiaj jakby się rozmnożył :wściekła/y: Więc dzisiaj wprowadzam lek na rozrzedzenie go, a efekt ma być taki, że to wszystko ma spłynąć. No i rozchorował się A., ale poszedł dziś do pracy. :wściekła/y: Także mam wesoło :sorry2:

hej dziewczynki ! w końcu udało mi się tu zawitać. Jakoś powoli ogarniamy plan dnia. Mały ma kolki ale radzimy sobie jakoś. Strasznie nie lubi puszczania bąków,pręży się i jęczy przy tym że hohoho. Ja jeszcze ledwo siedzę, ale dam radę. Powiedzcie proszę jak radzicie sobie z odparzeniami. Dbałam, myłam, smarowałam a i tak pupka Małemu się odparzyła. Smarujecie jakimś specyfikiem przy każdej zmianie pieluszki? Bo ja na początku według zaleceń ze szpitala nawilżałam pupę tylko oliwką ale to nie działa.

Magnusik, ja przy każdej zmianie pieluchy smarowałam linomagiem.
Póki pupa się nie wykuruje to przydałoby się jak najczęściej ją wietrzyć.

Magnusik - a jakie pieluchy używasz? Może warto pieluchę zmienić. Pomaga też posypanie mąką ziemniaczaną. Ja smarowałam co pieluchę linomagiem do 2 m-ca albo i nie. Potem smarowałam tylko sudocremem albo bepanthenem jak już coś się zaczynało dziać. Ale najważniejsze, jak przewiniesz dziecko, a macie czas zabawy to niech leży na pieluszce flanelowej z podszewką ceratową lub na podkładzie z gołym dupskiem.
PIELUCHA FLANELOWA Z CERATKĄ PIELUCHOCERATKA TANIO (1899224432) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
dzięki bardzo dziewczyny. Wszyscy łącznie z położną środowiskową mówili mi żeby nie smarować maściami, ale widzę że bez tego się nie obejdzie. Narazie myjemy pupę rumiankiem, smaruje sudocremem i posypują czasem alantanem w zasypce. A jeśli chodzi o pieluchy używam pampersów.

Do góry