reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam
LucyF no wreszcie!!!!!!!!!!! bo sie dopytywałam wywoływałam a tu cisza :( Ale Miłoszek juz duży chłopaczyna kiedy to przeleciało.
Agnieszko Tak się patrze na Twoją Julencje i myślę kidy te 2 lata poleciały.Jest niesamowita
Martusionku- przykro mi niesttey coraz to młodsze osoby odchodza
Ewitko święte słowa
Alicjo kto to kotek psotek??
KArolci czekam na fotki
Więc wywołuję dalej JULITKO, Aga34???????
A ja po nocy się przespałam, lecę po moje dziecko bo mój wspaniały mąż zaprowadził ją do moich rodziców, a mama już dzwoniła że jest cala brudna bo tak ja adam ubrał tłumaczenie jak zawsze To było dobre jeszcze

reklama
Julitka - udziela się na fb, a do nas wpada sporadycznie, maja kocioł z powrotem do pracy Julitki, bo wymieniają się z T. opieką nad Igorem.
Aga34 - zaraz piszę sms.

LucyF - no nareszcie jest mobilna, co wyszło z samochodem i tą stłuczką? Miłosz boski, Adzik też ma takie fotencje w liściach kolorowych własnie przy grabieniu. Luc lubisz w ogóle takie prace w ogrodzie, bo powiem Ci odkąd Ada mi pomaga albo wręcz przeciwnie to jednak te czynności stały się inne, bardziej przyjemne ;-)

Karollcia33 - ładnie Amelia przybiera i brawo dla Tymka za opiekę. To czekamy na fotki. :tak:

Kaira24 - boska Lena trzpiotka, urwis, wywijas i w ogóle diablik mały ;-) Na takie naloty na buźce ładnie schodzi jak mąką ziemniaczaną posypiesz, domowy sposób ;-)

Martusionek, Lucy - przykro mi z powodu znajomych, dla nich
[*]

Ola** - ja ciacham grzywkę Adzie sama, ale Ona ma taka grzywkę jak Lena na w/w zdjęciach, takie grzywka-nic, kilka włosów dłuższych na krzyż ;-) Włos nie cnota odrasta :-p

Adrianna dalej zakatarzona, pojawia się sporadyczny kaszel, leki zażywamy, byliśmy u nowej pani dr, babeczka super, przy niej już pozostaniemy, tym bardziej, że kobietę znam od dawna, problem był tylko z dostaniem się do niej, ale udało się. Zapisała całkiem inne leki niż nasz kochany doktorek standardzik calcium i stodal na wszystko. Bardzo ługo badała Adę, choć ta wyła w wniebogłosy. Sprawdziła też uszka i problem, woskowiny od cholery i ciut ciut mimo, że Jej wychodzi, a ja uszu nie czyszczę, także zapisała nam kropleki i jutro A. wykupi, bo w tej aptece co akurat byliśmy nie było.

Ja jadę jutro do pracy, a z Adą urzęduje caluśki dzień A. Już im wszystko poszykowałam, obiadki i lodówkę uzupełniłam + owoce. We wtorek jadę z Adą na kontrolę. :tak:

Moje dziecko coraz bardziej mnie zaskakuje - wczoraj z moją niewielką pomocą usmażyła sobie jajecznicę. W kuchni mam tak meble, że mam blat narożnikowy, na którym zazwyczaj sadzam sobie Adę i Ona mi tam pomaga, zaraz obok jest piec no i wczoraj dawaj, patelnia, mały ogień, Ada w łapkę warzechę, wbiłam dwa jajka i mocną Ją pilnując powiedziałam, a teraz mieszaj te swoje jajka, no i mieszała, aż się jajecznica zrobiła. Dodam, że Ona wie, że piec jest "hyhy" (A. ją nauczył, że piec jest gorący właśnie "hyhy") i widać było, że sama od siebie jest ostrożna. Mamcia dumna. :laugh2:

Lili to musisz byc dumna ze Swojego Adzika ze juz taka pomocna jest:) boszszszszzzz..... Lili ale Ty masz pamiec:szok: z ym moim samochodem na razie doopa bo sprawa poszla do sadu i najwczesniej w grudniu sie rozstrzygnie a ja ciagle jezdze rozwalonym:) co do czyszczenia uszu to ja Milowi kropie Vaxol a pozniej jak woskowina wyplynie to tylko płatkiem kosmetycznym wycieram

Lil Ty jestes cholera nie moge znalezc slowa :-) ogolnie mi chodzi ze masz czas na wsyztsko wszystkich wszytsko w domu poogarniasz masakra jestes :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:A Ada cudna JA CHCE MIEC CORKE najlepiej Twoja :shocked2::eek::happy::-p
Kairka Kotek Psotek to moj mąż nazywaja go Koti z racji nazwiska a ja do niego zawsze mowie Kotek a on do mnie Mysza :confused2:czy ja wygladam na szara myszke:confused2:

Alicjo tak myślałąm ale wolałam sie upewnić:)
Lili- nasz guru PODZIWIAM I TYLE!!!!!!!! a mąka mi nie pomogła:(
Jankesowa a co wy za wózek macie że już wyrósł, z niego duży chłopak
A dziś moja przyjaciółka dzwoni z płaczem jakie są objawy poronienia to jej mówię -pojechała na izbe do jutra czeka na usg i resztę badań .Boże to jest masakra że w cywilizowanym kraju w week nic nie powiedzą i nie robią a te bidulki się męczą z myślami.

Podczytywalam dzis i i tak zapomnialam co chcialas napisac-hehe.

Ola u nas Arturo obcina Julci grzywke...

On jest od obcinania wlosow(ja nigdy jej nie obcinalam) a ja od obcinania paznokci(on nigdy jej nie obcinal).

Lili z Ady super pomocnik:-)

U mnie Jula tez sie do wszystkiego garnie az nieraz za bardzo-hehe.

Jej ulubione zajecia to pieczenie bulek,podlewanie kwiatkow i zaladowanie i wlaczenie pralki.

Fajnie miec takiego malego pomocnika.

Ostatnio patrze a mala biega po mieszkaniu z wkladka higieniczna i sobie ja przykleja na pieluche-hihi.

A jak wolam ''Julia chodz idziemy umyc zabki'' to mala cieszy sie jak niewiem,biegnie jak szalona do lazienki i mamy zbiorowe mycie zabkow.

Ps.Aaa Ewitko no pieluche jeszcze mala nosi...

Byl czas,ze z nocnikiem bylo super a teraz cos nie odpowiada jakby nocnik parzyl w pupe-hehe.

Milej nocki i do jutra:-)

Oj tam, oj tam dziewuchy ;-)

Angelka - bo jutro nie wiem czy dam radę wejść, bo dużo pracy i nie będę chciała się rozpraszać, więc dla Stasia wsiego dobrego z okazji kolejnego miesiąca, dużo zdrówka na tą jesień. :tak:

dziewczynki ale mi chodziło o moją grzywkę:) hihi a Julianową to jeszcze mam chwile bo do roczku czekam...i w sumie albo sama ciachne albo do fryz pójdę na pierwsze cięcie.ale skoro mówicie,że samme obcinacie lub M to spróbujemy pewnie:)

wyszła nam trójka.czwórka druga rozpulchniona. a wczoraj w kąpieli uderzył zabkami o wanne:( i mu się dwie jedyneczki uszczerbiły:( dobrze,ze M kąpał, bo jakby mi się zdarzyło pewnie bym się nasłuchała.dzwoniłam do znajomej dentystki i wypytałam co z tym dalej robić.

reklama
Hej dziewczynki
Ola i co ta stomatoloszka Ci powiedziala bo wydaje mi sie ze Simon tez ma wyszczerbione jedynki tylko nie wiem od czego :/
Simon zalicza pierwsza drzemke dzisiaj spal cale szczescie do 7 rano :-) i o 8.20 juz psozedl spac :-D

Do góry