reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam kochane:) mam chwile odpoczynku bo mała śpi. N ci dalej do bani teraz jeszcze mamy problemy z zaśnięciem, dziś o 3 już nie wytrzymałam wzięłam ją na ręce i do naszego łóżka tak z nią zasnęłam ani na chwilkę nie jęknął a ja myślałam że mi ręka i bark odpadnie.Jak próbowałam sie uwolnić wrzask.
A nasza Calineczka przemienia się w bączka waży 8700 i ma 78cm.Choć dalej jest szczuplutka i mniejsza niż jej rówieśnicy wagę zaczynamy odczuwac:p Po tej operacji wszystko się zmieniło. Raczkuje po całym domu wszędzie sie wspina, stoi na tych swoich patykach jak sie podeprze,majstruje przy wieży, krzyczy piszczy i Lili też sie zastanawiam kiedy ten czas tak szybko przeleciał.
21 mamy Zabrze trzymajcie kciuki żeby obyło się bez leków i operacji serducha, ja mam taką cichą nadzieje ze sie uda.
Aniołki kochana gdzie się podziewasz????

reklama
Gosiu super,że Kuba robi takie postępy!!!!Widać rehabilitacja mu służy, to dobrze!!!!

Kaira Tomek też śpi z nami bo on strasznie piszczy w nocy:-( i trzymamy kciuki za 21 &&&&&&&&&&my mamy echo 24.11 ehh żeby tylko było dobrze i żeby dal zrobić.

A moja mała kuzaka stojąc na tych swoich nogach zaczyna dreptać, o kurka boję się jutra bo codziennie coś nowego:szok: Zadziwia mnie to moje dziecko oczywiście pobeczałam sie jak zawsze!!!

Carii głosik oddany:tak:

Mma problem maly w czasie choroby zrezygnowal z cyca gardlo mocno bolalo jak pil i poszla butla najpierw z moim mlekiem ale nie starczalo na jego potrzeby wiec juz jest na bebilonie a ja po 200ml sciagne raz dziennie... zlazi mi skora z sutkow, pekaja czy to od laktatora?? widze ze mleka coraz mnie nie sciagalam wczoraj wcale a tu znowu pekniecie i krew co sie dzieje ???

Just wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-)
moj ma 3 drzemki cale szczescie zasypia w wozku w ciagu dnia w w nocy przy cyc :zawstydzona/y:dzisiaj pokazalam u P w domu ze dziecko zasypia w wozku a nie bujany i to w 5 min to w szoku byli :-D
moj tak smieszne robi pozycje do raczkowania ale jeszcze chyba nie skumal ze trzeba sie ruszac zeby przejsc kawalek chociaz do tylu jakos mu wychodzi :-) i wczoraj 1 raz usiadl w lezaczku P mnie wola a ten siedzi i jaki zadowolony ;-D:cool:
Martusionek moj tez lubi wedkowac ale sie ciesze ze nie az tak bardzo jak Twoj :-) bo bym go chyba killyyyym :-D

ja tylko na chwilkę bo padnięta jestem...

nasza Pani doktor chora, więc nie byliśmy na kontroli, ale że mała dużo płacze (drze się) nie wiadomo czemu, poszłam dziś do innej pediatry żeby uszy sprawdziła.Twierdzi że są ok, więc raczej albo brzuszek po antybiotyku, albo zęby.... a ja już czasem nie mam siły, bo bywa że i na rękach jest źle...

ogólnie to nie wiem, czy mała się czegoś nie wystraszyła..zawsze nie było problemu z "obcymi" śmiała się piszczałą, a teraz nawet na mojego tatę reaguje krzykiem..chowa się itp.. nie wiemy co jest grane:(

Wiolka, jeśli chodzi o problem z "obcymi" to po prostu Amelka dorosła do tego, że wie, że obcy to obcy. Zwłaszcza jeśli dziadek jest widywany rzadko to może każdorazowo zabierać jej dużo czasu oswojenie się z jego widokiem.

Zdrówka!

Życzę wszystkim zdrówka i mamom i Dzieciaczkom.

Wczoraj byliśmy na szybką kawę u SzPSz, żałuję, że zaproponowałam to A. - ostatni raz, już więcej tam nie pójdę, A. jak będzie chciał to pójdzie sam z Adą. Wróciłam tak wściekła, że cały ogród zagrabiłam, aż mam odciski, tak mocno grabie trzymałam :confused2: Nie chcę więcej mieć z nią do czynienia. Do dzisiaj mnie telepie. Szkoda mi tylko A., ale ona jest niereformowalna, a ja z jełopami nie mam zamiaru przebywać. Trudno. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś nie skomentowała, a wczoraj przegięła tekstem "Ada nie słuchaj mamy" podsuwając Jej ciastko pod nos, a wcześniej powiedziałam, że Ada ciastka nie je, bo już wtranżoliła sporo paluszków słonych. Ada oczywiście ciastko szybko chwyciła, ja Jej wyrwałam (wściekła) i odłożyłam na stół. KONIEC! Na pewno Ada NIGDY tam nie będzie przebywać bez towarzystwa rodzica i nie będzie tam nocować. NIGDY.

reklama
Lili, oj rozumiem wkurzenie :sorry:
A tekst "Ada nie słuchaj mamy" to jakaś totalna załamka, i ona jest przedszkolanką???

Przy okazji mi się przypomniało na jakie jedzenie w sobotę Sz się załapał. Wyszło na to, że dzieciak na 16 miesięcy kebaba dostał :-/ T wymyślił, że nie robimy obiadu tylko kebaba zamówimy. Sz łaził, żebrał, więc pomyślałam sobie, że dam mu spróbować, na pewno mu nie posmakuje i będę miała spokój. Naiwna :confused2: Jak dla mnie było aż za ostre, a dla Sz smakowało jak najbardziej, i o dziwo mięso nie było za twarde itp. itd. Tak to ciągle zęby za tępe do jedzenia ma, a tu nie... Oczywiście dużo tego nie zjadł, ale aż głupio się przyznać ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry