reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witam ja się tylko melduje jesteśmy właśnie poszczepieniu i była bardzo grzeczna, widać jest już dużo starsza.Narazie spokój zobaczymy co dalej.
Martusionku dostałam II pneumo za free jeszcze II dawki.
Życzę spokojnego dnia

Kaira, to super, że Lenka dzielnie szczepienie zniosła :-)
My póki co zrezygnowaliśmy z pneumokoków. Zobaczymy, może kiedyś, później wrócę do tematu

Hej koleżanki
U nas pomalutku.Mała pije już 100 ml marchewki i bardzo jej smakuje i dobrze ja toleruje.mleka wcina juz od 120- 150 ml co trzy godzinki
Po malu muszę jej wyeliminowac jeden posilek w nocy ten o 3 ciekawe czy sie da:)
Tymek dzis pojechal na wycieczke z przedszkola ciekawe jak wrazenia.
pozdrawiam

Pamięta nas ktoś jeszcze tutaj?
Myślałam, że toczą się właśnie jakieś rozmowy a tu nic..
Chyba wieczorkiem trzeba wpaść na produkcję??

Karollcia ale dużo niunia je!!! w szoku jestem! mój to długo jadł malutkie porcyjki:) a tu proszę 120-150 szok:)

chwilę mnie nie było a tu widzę coś się pozmieniało na forum

wiolka ja kaszkę daję na drugie śniadanko tak koło 10tej przed spacerkiem

Kairko mi zostałą jedna dawka pneumo bo ost znowu odwlekło się przez katarek ale ząb chyba przebił się czwórka.czuję pod palcem jak mu smaruję i już nie jest tak masakrycznie spuchnięte

a wczoraj na basenie JUliś skakał:) tzn takie spady do wody ale bardzo był zadowolony,on w ogóle lubi wodę,basen,pod prysznicem też ok.w ogóle jest coraz fajneijszy aległównie mówi tata:)
buziam

Witam
Kuba ma bunt na mleko i na zasypianie wieczorem, chyba przeżywa jednak zmiany. zmieniłam mu też smoczek i na większe, bo coś tymi jeść już nie chciał i się irytował.
Budzi się dalej 2 razy w nocy a ja nietomna do pracy idę, bo tez robi pobudkę o 5.30 często a jak mamy jechać na rehabilitacje to trzeba go budzić.
Kuba też je kaszkę na drugie sniadanie i często ma wtedy konkretniejszą drzemkę w dzień, ale na noc kleik nic nie daje.

hej

gosialew - ja mam niby, tak po troszku dawać taką mleczną, żeby sprawdzić czy będzie jakaś reakcja np na skórze, jeśli nie, to coraz więcej..a potem jeśli się okaże że nic sie nie wydarzyło to zmienic pepti na normalne mleko.

As - ja też już mam chyba dosyć tych wszystkich linków o szczepieniach... Myślę, że każda matka musi sama podjąć decyzję czy szczepi czy nie. Ja szczepię tylko obowiązkowymi, chociaż przez te wszystkie artykuły dzień przed nie śpię całą noc i modlę się żeby nie było powikłań. Myślę że jest tyle samo za szczepieniem co przeciw nim..i gdyby wszyscy przestali szczepić, nie wiadomo co by było...

kaira - super, że Lenka dobrze zniosła szczepienie:)My też póki co odpuściliśmy tą szczepionkę.

karollcia - to masz małego głodomorka..cały czas się zastanawiam, po co tak małemu dziecu soczek z marchi już teraz...ale Ty jesteś mamą:) Moja pediatra zawsze mi mówiła, że jedyne czego taki maluch potrzebuje to mleko, mleko i jeszcze raz mleko...nawet przepajać nie kazała.

Pla_PM - oczywiście że pamiętamy..noostatnio cisza tu się zrobiła..Jak tam Basia??Może jakąś fotkę wrzucisz?:)

ola:* - szkoda że u nas w mieście basenu nie ma...

mam nadzieję, że pampersy do Was dojdą:)

MY jutro ostatni dzień antybiotyku. I na kontrolę.Modlę się, żeby już było ok. Powiem Wam że boję się o te jej uszy:( Już drugi raz ma zapalenie ucha(teraz 2). Heh...

gosia - nasza też ma bunt, ale tylko na spanie, no maskara jakaś, zawsze zasypiała sama, a teraz to przy butli już prawie śpi, a tylko ją włoże do łóżeczka to koniec spania. Fika takie koziołki, że strach ją zostawić..i się wkurza, potem płacze, i muszę ją wziąć. Lulnę 2 razy i śpi..nie wiem o co jej chodzi:(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczynki!
Dzieciaki mają swoje charakterki i swoje widzi-mi-się, więc takie nie wiadomo o co chodzi zaburzające sen itp. niestety będą się zadzać
U nas z dziwactw bobasowych: Szymek przyzwyczaił się, że śpi w piżamce (plus body i skarpetki), a tu obie piżamki w praniu i trzeba było bobasa w pajaca wsadzić i pojawił się bunt, że jak to nogi uwięzione :angry: Musiałam na pajaca skarpetki założyć, żeby dzieć uzyskał efekt, do którego przywykł ;-)
Albo złośnik jak ma jeść kaszkę to siedzi i ssie palucha, ssie i ssie a ja siedzę z tą miską kaszki/zupki itp. - i wszystko od jego humorku zależy, czy w końcu palucha wyciągnie i jeść zacznie ;-)

Tak więc cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości do tych naszych szkrabów ;-)

Do góry