reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Kaira, może taka jej uroda i nic Wam nie pozostaje tylko dawać jeść skoro dzieć głodny - bo głodny skoro takie ilości wypija, a nie jakieś symboliczne 60 ml.
A może za mało w dzień je, może dało by się więcej w nią wcisnąć, jakaś treściwsza kolacja?
A może teraz mniej w dzień je przez to ząbkowanie, i w nocy nadrabia?

reklama
Kaira - modlić się tylko by trwało to jeszcze chwilkę, bo koleżanki Córa ma za chwilę 3 latka i jeszcze w nocy pije po 150 ml. A podaj Leny menu. :tak:

ps. Nowości na forum widzę :tak:

Hej dziewczynki :-)
Gosia juz tej strony nie ma co zamawialysmy z dziewczynami ale jest nowa Karolla chyba gdzies ja podawla
ale u nas zimno dzisiaj do tego co chwile kropi deszcze wiec pewnie nici ze spaceru :/

Lil- więc pisze jakieś propozycjezmiany??
9 - 1 kromka chlebek z szynką lub kaszka 150 ml
11- deserek (danio lub inny nabiał dla dzieciaków)+ czasai biszkopt, chrupek kukurydziany
13 - obiad ostatnio sama gotuje + zawsze coś od nas mały słoiczek
16 - owoc lub sok czasem to i to lub mały słoik owoce
19 - mleko z kaszką 180ml
24-3-6 mleko 180 ml
międzyczasie ok 5x120 ml herbaty(dużo pije zw na leki)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaira, to Lena wymiata z tym jedzeniem :szok: Szymek może połowę tego je :eek:
A tak kaszka wieczorem to taka do picia, czy gęsciocha łyżeczką jedzona? Ta druga byłaby może bardziej sycąca.

Witam

Kaira u nas Kuba ostatnio też budzi się 2 razy w nocy a przez całe wakacje spał całe noce. I wypija mleko ze 180 ml wody (wychodzi coś koło 200 ml) I cały czas się zastanawiam o co kommon, bo potrafi sie obudzić na jedzenie pół godziny prze moim budzikiem i potem nie zasnąć i fikać do 9.
A najlepsze jest to że wieczorem i rano przez t nie chce pić mleka za dużo. Po nocy to rozumiem, bo najedzony ale na wieczór to zreguły specjalnie robię przerwę między posiłkami żeby był wstanie wypić te 180 ml mleka a tu nic. A jeszcze niedawno potrafił przespać noc na 100 ml i wtedy rano zjadał wszystko.
A Kuba je tak:
6 mleko (czasem 5 lub 7) ilości też różne od 180 do 50 ml teraz
9-10 kaszka/kleik ryżowy z owocami ze słoiczka
12-13 mleko
15 obiadek
17 deserek (owoce ze słoiczka)
19 mleko tu z reguły było 180 a dziś tylko 100
No i 2 pobudki nocne o różnych porach. Czasem jest jedna. Najczęściej się budzi koło 1 lub 2 i potem 4 lub 5. Mleka z kleikiem nie lubi, z reguły się wkurza jak nagle poczuje inny smak, ale spróbuję mu podać jeszcze przy lepszym humorze po kąpieli. Na sztywno mu nie daję wieczorem, bo mi czesto przysypia już przy mleku a tak to by też się wkurzał.

witam to nasza Amela je tak:
6:30 - 180 lub 210 ml mleka (tzn tyle wody to mieszanki więcej wychodzi)
10 - 180 lub 210 ml mleka
13 - obiadek 180 ml zupki
16 - 180 lub 210 ml mleka
18 - jakiś owoc - banan, jabłko, brzoskwinia - ale takie surowe bo słoiczków nie toleruje, chociaż czasem i zwykłego owoca ledwie skubnie:(
20:30 180 ale częściej 210 ml mleka

w międzyczasie chrupki kukurydziane, skórka od chleba, woda lub sok do picia, chociaż o ile w wakacje chętnie piła soki, nawet całą butelkę na raz, tak teraz nie bardzo chce, woli samą wodę:(

Do tej pory nie dawałam jej żadnych kaszek, widocznie na mleku się najada, skoro śpi całe noce. Ale muszę dać dla próby, czy dalej jest uczulona. Tak poleciła pediatra

kaira fakt modne teraz te czapki, ja zrobilam jedna z tym ogonkiem dlugim... i sprółam... bo ten ogonek mimo iz nie byl jakis dlugi to byl cieżki, ciągnął w tył czapke jak Michałowi założyłam i sie mały wkurzał ze mu cos wisi :-D.. a te czapki misie pszczółki one nawet uszek nie mają i sznureczków tez nie widze, wg mnie nadają sie tylko do zdjęć a na wyjście to już nie bardzo bo dzieć ściągnie

dobranoc;-)

ale tu dziś cisza...

matko tyle funkcji dołożyli,że nie wiadomo co i jak:)

Naszej Ameli chyba górne jedynki idą, bo znowu wszystko bardziej do buzi pcha, ślini się na potęgę i marudzi!!! Już głowa boli czasem od tego! I robi charakterystyczną minę, co wskazuje, że ewidentnie coś jej tam przeszkadza!

reklama
Wiolka ja daje Kubie kleik lub kaszkę bez mleczną i robię na pepti. To nie uczula. Bo jak Ci małą będzie tolerowała kaszki robione na innym mm tzn że nie ma skazy i pepti niepotrzebne w zasadzie.

Do góry