reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

jesssuuuu dziewczyny spokojnie :szok: Olaf w tym nie chodzi nawet sie nie odpycha!!!moze wyglada to tak na zdjeciu ale tylko muska stopami po podlodze!!!zreszta nawet wczoraj bylismy u lekarza,badala go i stwierdzila ze jest bardzo silny-jak sie go posadzi to kilka chwil wytrzymuje sam,a jesli chodzi o SKOCZKA-bo absolutnie nie sluzy on do nauki chodzenia-przynajmniej w moim wypadku to jest to hustawka w ktorej Olaf siedzi max 10 min dziennie :tak:i ma ja od 3 dni:dry:
zreszta sorry ale pojechalyscie po mnie jakbym niewiem co robila dziecku-a jest tu wiele przypadkow dziewczyn ktore robia jak dla mnie niezbyt madrze ale moge sie co najwyzej wypowiedziec delikatnie sugerujac.... a nie od razu piszac ze robia krzywde dziecku!!!

reklama
Aniolki, chodzi o to, że przedwczesne wkładanie dziecka w taki hmmm..."skoczek" nie jest wskazane...niesie to za sobą wiele konsekwencji...ot tyle...no, ale chyba o tym doskonale wiesz...

Mysza ugotowałam i zgniotłam widelcem.dodałam do ziemniaków.ale nei smakowało mu:) potem ugotowałam mu jedzonko i tam dodałam.ale to jajko czuć było ,coś tam zjadł ale nie bardzo go kręciło:) teraz daję pół żółtka do słoiczka albo kupuję już słoiczki co mają w skłądzie pół żółtka.

ewelinko musisz znaleźć przecięcie miesiaca z kg albo cm jesli szukasz wzrostu.to tak mniej więcej i na linie wtedy wcelujesz która centyl pokaze

Aniolki
foty superaśne jak zawsze. co do naszych nie mądrych rzeczy to zawsze śmiało można pisać a nawet trzeba:)
co do wisiadła tez jestem przeciwna nawet na chwilke:) ale nie urażaj się kochana wsyztskie chciały Ci tylko podpowiedzieć.moze ciut za mocno

Ostatnia edycja:
Próbuję połapać się w tych siatkach centylowych....i powiem Wam jedno, albo ja dziś nie myślę, albo jestem tępa... :|
Ewelina28 - ja do teraz siatek nie ogarniam i jak słyszę to "mądrzenie" się o centylach to nie czytam albo czytam jednym okiem licząc, że może dziś skumam o co chodzi, bo czuję się taka właśnie tępa :-D

Aniołki - to zmień lekarza skoro takie bzdury mówi, Ada od początku jest silna, bardzo silna i co z tego? Tylko 10 minut? Aż 10 minut jak dla mnie. O całe 10 minut za dużo o całe 3 dni za dużo. Spójrz na to racjonalnie, na spokojnie, Beata zanurkowałabyś gdybyś nie umiała pływać? To to samo, skoczki, nie-skoczki, Olaf nie umie siedzieć, pełzać, raczkować, a robi skoczki, bo mama chce, bo fajne zdjęcie, bo pani dr powiedziała, że jest silny? Jak jest silny to turlaj się z Nim po podłodze, jak jest silny to połóż Go na podłodze chwyć za rączki i niech się próbuje sam podnosić, jak jest silny to połóż Go na brzuszku i ucz Go pełzania do siebie, do zabawek, jak jest silny to wykorzystaj to odpowiednio do Jego wieku.
A i dobrze odebrałaś, że na Ciebie nawarczałam, może mój warkot spowoduje, że nie zrobisz mi na złość, tylko pomyślisz co jest dobre dla Olafa i podejmiesz słuszną decyzję, a jaką to już Twoja sprawa, jesteś mamą i wierzę i wiem, że dobro Olafa leży Tobie na pierwszym miejscu.

EDIT: Aaaa i jeszcze jedno nie pozwolę Ci się na mnie obrazić, możesz na mnie też powarczeć, ale obrazić się nie wolno :-p;-):tak:

Ostatnia edycja:
LIli Aniołki apropo pełzania mój poluje na smoczek:) zabawki tak dobrze go nei wabią:p albo do kołatki takiej w witrynce:) oj zawsze tam sie przemieści skubany

Boniu, dziewczyny, ja to się boję Miłosza położyć na brzuszek, choć pani dr kazała przy kolkach...on już unosi główkę, a ja mam strach w oczach i wizje, że zrobi sobie krzywdę...wiem...wiem...wszystkie teorie o zdrowym rozsądku poszły się..... ;-)

ja sie nie obrazam bo o co???tylko wkurzylo mnie to madrzenie sie i pojechanie po mnie jak po lysym koniu ze robie zle....skasowalam zdjecia zeby nie wzbudzaly emocji...
Lili te "zabawy" o ktorych piszesz Olaf zna i swietnie sobie radzi-poza turlaniem sie po podlodze....
a lekarza nie zmienie bo to dobra gastrolog-pediatra i ona to dopiero drastycznych sposobow uzyla zeby sprawdzic "moc" Olafa
aaa i nie wsadzam go specjalnie bo "mama chce fajne zdjecie":angry::angry::angry: dostalismy skocza od kol ktora go uzywala i jej bobas ma sie swietnie...wiec nie rozumie...kazdy ma swoje zdanie w temacie...poz tym koncze na dzis bo dostalam z leksza cisnienia i musze to wykorzystac na mycie okien np :sorry2:`
tak na marginesie to nie urzywajcie nigdy wiecej sformulowania ze ktoras z nas chce zrobic krzywde dziecku...to cholernie boli a wy doskonale wiecie jaka dluga i ciezka walka byla o to dziecko...i wy jak nikt powinnyscie zrozumiec co czuje matka ktorej ktos palnie ze krzywdzi dziecko-dziecko tak dlugo wyczekane!!!!:-(

Ola Olaf tez pelza 1najlepiej po smoczka ;) wlasnie przepelznol cale rozlozone lozko w polowaniu ;D

Ostatnia edycja:
Aniolki, przepraszam, jeśli uraziłam Cię swoim postem, być może mnie...poniosło...po prostu jak widzę te wynalazki huśtawki-skoczki to krew mnie zalewa...

reklama
Aniołki:
po pierwsze - przepraszam za ten tekst o krzywdzeniu dziecka, że nie wiesz co robisz, ale ... - no przepraszam, wiem, że Olaf jest Waszym cudem, poniosło mnie :zawstydzona/y:
po drugie - to, że koleżanki dzieć ma się ok w tej chwili nie oznacza, że będzie się miał dobrze, jak gnaty mu zaczną rosnąć w okresie dojrzewania
po trzecie - poproszę o fotencję takiego pełzającego Olafa do smoczka :tak:
po czwarte - mam też okna do umycia, więc jakby nie ulżyło zapraszam do siebie jeszcze :-p

Do góry