ewelinko ja po poronieniu mam same pozytywne odczucia z wojewódzkiego, zajęli się tam mną naprawdę super. Moja lekarka też tam pracuje, ja chodże do niej już od lat i wątpie bym kiedykolwiek zmieniła lekarza
pytałam z czystej głupiej ciekawości, bo zawsze jak czekam w kolejsce to często się zdarza że jest kilka pań z NDG
. Generalnie opinia jest taka że jeśli chodzi o matkę i jej przyjemności to wojskowy a jeśli o opiekę nad noworodkiem to wojewódzki pozdrawiam serdecznie
reklama
ewelina28
Dum Spiro Spero...
Magnusik, jest tak, jak piszesz...a przecież wiadomo, że każda matka na pierwszym miejscu stawia dobro dziecka, więc wybór oczywisty
))
Wiesz, do E-ga rzut moherkiem, stąd może i panie z "Niu Jorku"
Pozdrawiam również.
Wiesz, do E-ga rzut moherkiem, stąd może i panie z "Niu Jorku"

Pozdrawiam również.
Ewelinko mój łobuz też nie chciał spać w dzień a i w nocy kiepsko mu to szło. Zaczął lepiej spać jak skończył 10 m-cy. Dzisiaj go dobudzić nie można, ha, ha. Myślę, że dzieci mają swoje fanaberie ale to się wszystko unormuje 
wiolka_1982
Fanka BB :)
just - Amelka jest na mm. Bebilon Pepti pije
ewelina28 - moja na początku tak miała, że w nocy piękne spała, a w dzień prawie nic albo krótkie drzemki i to na moich rękach głównie. Teraz zasypia praktycznie sama i zaczyna mieć stałe pory dziennego spania, a z czasem spania to różnie.żWczoraj miała np dzień śpiocha, dziś już półgodzinne drzemki raczej.
Dziewczyny, mam taki pytanie. Jak odróżnić luźne kupki od biegunki u dziecka. Bo już czasem nie wiem. Czasem jest tak że mała zrobi jedną w miarę normalną kupę na dzień, a czasem 4 jakby luźniejsze.Heh
ewelina28 - moja na początku tak miała, że w nocy piękne spała, a w dzień prawie nic albo krótkie drzemki i to na moich rękach głównie. Teraz zasypia praktycznie sama i zaczyna mieć stałe pory dziennego spania, a z czasem spania to różnie.żWczoraj miała np dzień śpiocha, dziś już półgodzinne drzemki raczej.
Dziewczyny, mam taki pytanie. Jak odróżnić luźne kupki od biegunki u dziecka. Bo już czasem nie wiem. Czasem jest tak że mała zrobi jedną w miarę normalną kupę na dzień, a czasem 4 jakby luźniejsze.Heh
ola81
Mój Aniołek 31.03.2009
Witam.
Gosiu najważniejsze że kupka była. Kiedy wracasz do pracy??
just u mnie Przemo dopiero teraz zaczął usypiać sam. Mam nadzieję że mu się nie zmieni.
Dziś Przemo zjadł miseczkę pomidorówki. Usmiałam sie przy tym nieźle. Tatuś złożył wczoraj łóżeczko że może syn pójdzie "na swoje" Ale syn tylko tatusia wyśmiał , przytulił sie do cycorka i ululał z mamusią. Hehe
Gosiu najważniejsze że kupka była. Kiedy wracasz do pracy??
just u mnie Przemo dopiero teraz zaczął usypiać sam. Mam nadzieję że mu się nie zmieni.
Dziś Przemo zjadł miseczkę pomidorówki. Usmiałam sie przy tym nieźle. Tatuś złożył wczoraj łóżeczko że może syn pójdzie "na swoje" Ale syn tylko tatusia wyśmiał , przytulił sie do cycorka i ululał z mamusią. Hehe
Biegunka wyjdzie z pieluchy i rozleje się wszędzie, po plecach, na karku, we włosach, w rękawkach, dosłownie wszędzie.Dziewczyny, mam taki pytanie. Jak odróżnić luźne kupki od biegunki u dziecka. Bo już czasem nie wiem. Czasem jest tak że mała zrobi jedną w miarę normalną kupę na dzień, a czasem 4 jakby luźniejsze.Heh
U nas w dni robocze:Co do menu Szymka:
- rano mleko - jest lub nie
- kleik na mleku
- obiad moja zupa lub kupny słoik
- jajecznica lub jogurt naturalny lub banan
- co mu się uda od nas wyżebrać - makaron jak my jemy, kawałek chleba z masłem żeby nam dał zjeść
- kaszka (ostatnio zdarza mu się na nią obrazić)
- mleko na noc
Dwie ostatnie pozycje to różnie ilościowo.
Dużo wierszy, ale np. mleka to on max 120 pije
- rano cyc
- buła z masełkiem albo chlebek z masełkiem
- obiad 300 ml zupy wtranżala
- cyc jak mi się nie chce, jak mi się chce banan albo danio albo jogurt albo co tam w lodówce jest, byleby do kolacji wytrwać
- ten punkt u nas wygląda identycznie
- kaszka max 80 ml albo tzn. częściej skiba chleba z wędliną i pomidorem/ogórkiem
- cyc
A weekendy wyglądają lepiej, bo nie ma stresu pociąg odjedzie, dziecko jeszcze śpi
- cyc
- chlebek z masełkiem i wędliną/kiełbaski
- jakiś tam owoc ostatnio czereśnie
- obiad z nami albo grill, rzadko zupka
- jogurt - razem jemy taki duuuży
- kaszka
- cyc
Hehe Mądraliński, cwańszy od tatusia, ja tam lubię jak Ada śpi z nami, wolę jak śpi u siebieDziś Przemo zjadł miseczkę pomidorówki. Usmiałam sie przy tym nieźle. Tatuś złożył wczoraj łóżeczko że może syn pójdzie "na swoje" Ale syn tylko tatusia wyśmiał , przytulił sie do cycorka i ululał z mamusią. Hehe
Agnieszka - kiedy w Niemcowni zaczynają się promocje na ciuchy dla dzieci? Zaczynam A. ględzić o wypad na wyprzedaże do Dojczlandi.
As76 - wpadaj, wklejaj, ja zawsze czytam. Ostatnio dostałam wezwanie do zaległego szczepienia Adrianny. Napisane "pilne", ale ja dalej gdybam.
Ostatnia edycja:
Mysza84
Witam!
Lili jakie Ty jogurty dajesz Adzie ?
Bo ja Szymkowi kupuję te Nestle póki co, ale taki jeden mały to dla niego za mało i drogie to pieroństwo strasznie. Może bym mu jakieś inne/normalniejsze zaczęła kupować.
Wiola u nas jak Szymuś miał biegunkę przy ząbkach, to nie było tak ekstremalnie jak u Lili, ale kupka bardzo lejąca, w większości pieluszek jakiś ślad. Było widać że to nie standardowa kupka.
Aga Jula boska! Śliczna dziewczynka...i ciągle się napatrzeć nie mogę jakie piękne zdjęcia jej robicie. Chyba macie jakiś dobry sprzęcior.
martusionek u nas też był okres że Szymek odmawiał mleka na noc, zjadał o 17/18 deserek lub małą kaszke z owockiem i za nic nie chciał pić mleka. Trwało to może ze 2tyg i późnej znowu polubiał.
Na szczęście nie wpływało to na jego spanie, bo kolejny posiłek jadł dopiero po 12h i w miedzyczasie nic mu do picia nie dawałam.
Co do mleka następnego to jest po skończonym 6msc...nam pediatra zaleciła żeby ostatnią puszkę NAN1 mieszać z NAN2, bo ten drugi ma więcej czegoś tam i żeby jelitka przyzwyczaić, ale szkoły są różne i nie każdy miesza.
Ewelinko dzielna kobitka z Ciebie! Jak większości po przeczytaniu łezki stanęły i mi w oczach. Miłoszek słodziak!
Lili, Ewelina podziwiam za tą całą gospodarkę!
Lili jakie Ty jogurty dajesz Adzie ?
Bo ja Szymkowi kupuję te Nestle póki co, ale taki jeden mały to dla niego za mało i drogie to pieroństwo strasznie. Może bym mu jakieś inne/normalniejsze zaczęła kupować.
Wiola u nas jak Szymuś miał biegunkę przy ząbkach, to nie było tak ekstremalnie jak u Lili, ale kupka bardzo lejąca, w większości pieluszek jakiś ślad. Było widać że to nie standardowa kupka.
Aga Jula boska! Śliczna dziewczynka...i ciągle się napatrzeć nie mogę jakie piękne zdjęcia jej robicie. Chyba macie jakiś dobry sprzęcior.
martusionek u nas też był okres że Szymek odmawiał mleka na noc, zjadał o 17/18 deserek lub małą kaszke z owockiem i za nic nie chciał pić mleka. Trwało to może ze 2tyg i późnej znowu polubiał.
Na szczęście nie wpływało to na jego spanie, bo kolejny posiłek jadł dopiero po 12h i w miedzyczasie nic mu do picia nie dawałam.
Co do mleka następnego to jest po skończonym 6msc...nam pediatra zaleciła żeby ostatnią puszkę NAN1 mieszać z NAN2, bo ten drugi ma więcej czegoś tam i żeby jelitka przyzwyczaić, ale szkoły są różne i nie każdy miesza.
Ewelinko dzielna kobitka z Ciebie! Jak większości po przeczytaniu łezki stanęły i mi w oczach. Miłoszek słodziak!
Lili, Ewelina podziwiam za tą całą gospodarkę!
Ostatnia edycja:
Mysza, jeśli chodzi o jogurt to my jemy Bakome naturalną - jakoś póki co ten nam najbardziej podpasował.
Wiolka, wydaje mi się, że przy biegunce ważna jest też ilość kup w ciągu dnia - wydaje mi się, że 4 to jeszcze ujdzie, ale więcej to już trzeba mocno malucha obserwować, żeby się nie odwodnił
Lili, niezłe menu :-)
GosiaLew, te pieluchy o których piszesz to są chyba Eko Babydreamy - nie korzystałam, wydaje mi się tylko że na sztukę drożej wychodzą niż te których fotkę wklejałam
Wiolka, wydaje mi się, że przy biegunce ważna jest też ilość kup w ciągu dnia - wydaje mi się, że 4 to jeszcze ujdzie, ale więcej to już trzeba mocno malucha obserwować, żeby się nie odwodnił
Lili, niezłe menu :-)
GosiaLew, te pieluchy o których piszesz to są chyba Eko Babydreamy - nie korzystałam, wydaje mi się tylko że na sztukę drożej wychodzą niż te których fotkę wklejałam
Mysza Julek też je te jogurty ale fakt,ze jeden to zdecydowanie za mało
moje dziecko jakos chyba mniej je niz wasze...niby mlodszy
mleko od neidawna czasem uda się. max 120
kaszka zawsze 150
słoiczki 2X130 lub jeden duży 190
przekąska nie duża : jogurt lub owoc lub słoiczek owocowy.nie zawsze bo potem mleko na noc nei wchodzi
mleko wciskam
w nocy cyc.w dzien tez wciskam przed posilkami
Just co to za prezencik urodzinowy Ci się szykuje?
moje dziecko jakos chyba mniej je niz wasze...niby mlodszy
mleko od neidawna czasem uda się. max 120
kaszka zawsze 150
słoiczki 2X130 lub jeden duży 190
przekąska nie duża : jogurt lub owoc lub słoiczek owocowy.nie zawsze bo potem mleko na noc nei wchodzi
mleko wciskam
w nocy cyc.w dzien tez wciskam przed posilkami
Just co to za prezencik urodzinowy Ci się szykuje?
Ostatnia edycja:
reklama
Mysza84
Szymek tymi jogurtami jest zachwycony, ale właśnie po z reguły daję mu jeszcze mały słoiczek owocka lub coś tam do gryzaka zapakuję.
Just dzięki, spróbuję jutro kupić taki jogurt i zobaczymy co dziecko na to.
Ola jak na moje oko to wcale tak malutko Juluś nie je.
A od kiedy można całe jajko dawać ? Bo niby teraz powinniśmy żółto podawać, ale ja zapomniałam o tym.
Just dzięki, spróbuję jutro kupić taki jogurt i zobaczymy co dziecko na to.
Ola jak na moje oko to wcale tak malutko Juluś nie je.
A od kiedy można całe jajko dawać ? Bo niby teraz powinniśmy żółto podawać, ale ja zapomniałam o tym.
Podziel się: