reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam się i ja!

Lili ja na allegro zamawiałam te kaszki. Wpiszesz w wyszukiwarce Hollle i wyskakuje.

Martusionek fajowy ten Twój Śpioszek!

Just o też fajowy ten fotelik, muszę go poszukać w którymś sklepie i na żywo popatrzeć.

Dzisiaj skrobnę do LucyF.

Zmykam bo Szymek już głodny i zaczyna kwękolić.

reklama
As sałatę to ja zjadłam z dwa razy, tak samo pomidory czy ogórki i właśnie wiem, że to sama chemia ale coś z tych warzyw musiałam zjeść. Co to AZS to też wiem, dwójka moich siostrzeńców to ma a i widziałam kiedyś u dziewczynki taką formę azs, że biednej ranki aż pękały.
A że trądzik może się tyle utrzymywać to wiem, tylko wkurza mnie ta jego buźka taka wysypana.

Czesc dziewczynki.

Lili,Just widze ze wasze pociechy robia to co ja juz przechodzilam i dalej czasem przechodze hehe.

Julia uwielbiam wszystko szmyrgac na ziemie i radosc sprawia jej jak mama podnosi a ona znowu robi to samo.
Poza tym moje dziecie to maly szantazysta...
Okazuje sie,ze uwielbia piloty do tv,komorki a jak wlacze laptopa to szarpie mnie za nogawki od spodni i piszczy zeby ja dopuscic do komputera bo uwielbia sobie postukac w klawisze...

No a dzisiejsza noc koszmar...obudzila sie po 24 z wielkim krzykiem jakby ktos ze skory obdzieral.
Zmienilam jej pieluche,sprobowalam dac mleko a ona dalej wrzask...
Pozniej z A wzielismy ja do nas w srodek do lozka...
Moje dziecie ogladalo w nocy MTV i zachwycalo sie piosenkami...
My jak juz usypialismy to zawsze nas skutecznie budzila tzn wkladala palce do oczu itd...
Sama padla po 3...
Wstala przed 7...

Mam nadzieje,ze dzisiejsza noc bedzie normalna

hej mamuśki

w dzień nie bardzo mam kiedy napisać, bo mała nie za bardzo śpi, chociaż dziś o dziwo nawet trochę pospała.

Mamy kolejny problem, mamy za gorąco i za sucho w pokoju i mała oddycha buźką często jak śpi. Chyba kupimy nawilżacz powietrza może to pomoże, no i zakraplamy jej od czasu do czasu solą fizjologiczną.Muszę chyba zacząć na spacery chodzić, może świeże powietrze dobrze jej zrobi...kataru raczej nie ma. W czwartek idziemy na kontrolę wagi to poproszę żeby ją zbadała i poradziła coś na ten nosek.

A jak u Was z kupkami po mm??Moja robi jedną na dzień lub na dwa dni, ale taką że pielucha nie mieści. Dziś trochę jakby zielonkawy kolor miała i śmierdzi. Ale pani doktor mówi że tak może być...

jak doczytam to odp pewnie jutro bo dzis mialam jakis szalony dzien.
mysza tak reguluje sie ale nie tak duzo.generalnie fajne mi sie wydaje,ale okaze sie jak zaczniemy uzywac:)

Wiolka mój synuś też w dzień nie za wiele śpi, albo raczej robi sobie 20 minutowe drzemki, czasem zdarzy mu się dłużej pospać.

Moje dziecię załapało już chyba co to noc a dzień. W nocy pięknie śpi w łóżeczku, jak się budzi na jedzenie to zaraz zasypia i cycujemy sie naprawdę niedługo, no chyba, ze kupa pójdzie to troszkę dłużej, ale sie nie wybudza, w zasadzie to je na śpiąco.
Za to robi sie tylko jasno to się budzi od razu, często wtedy biorę go do siebie coby chociaż pospać do 7.
W dzień jeszcze jakoś muszę go ustawić na dłuższe drzemki, bo te 20minutówki to są masakryczne, czasem nawet budzi się po 10-15 minutach, czasem udaje mi się go jeszcze uspać na kolejne 20 minut a czasem nie. I staram się też wydłużać mu godziny cycania, bo te co godzinę półtorej są trochę męczące.

Mały polubił leżaczek, fajnie sobie w nim ćwiczy gaworzenie i strzela uśmiechami:-)

Jutro mamy szczepienie, aż sie boję jak na nie zareaguje i czy będzie odchorowywał.

chyba wam nie napisałam co u kardiologa.i nei doczytałam nadal was
na echo nie jest tak różowo.tzn otwór nie zrósł się jeszcze.przepływ przez przewód tętniczy jeszcze jest i struna w komorze.kontrola za 6miesięcy i powiedziala,ze to nic groźnego nawet jakby się nei zrosło...a dziś ortopeda- usg bioderek, bo chodzę do ortopedy co trzy tygodnie praktycznie, ale nei robił usg wieć stwierdziłam,ze zrobię bo i tak nie musze płacić bo M ma pakiet w luxmedzie.

a i fajne cycniki sobie kupiłam. wrzucam wam link.rozmiary są całkiem dostępne i ceny sympatyczne całkiem.choć i tak miałam na me cyce tylko kilka do wyboru.
mama dalaja super wygodny,trzyma cyce. http://www.biustonoszedokarmienia.pl/ mam jeszcze mama bianca i gorzej trzyma.

Wiolka ja karmię cycem i mm ,kupy są codziennie 1-2
Agnieszka paluszki do oczu ciekawa metoda:p
Gosiu super ,ze noce już są ok!!! trzymam kciuki za szczepienie.Julek znióśł dobrze,nic mu nei było.a czym szczepisz?
martusionek ale Tomuś już duży! słodzizna

co do krosteczek na twarzy Juluś też ma ,ale prawdę mówiąc nie przyszło mi do głowy ,że to alergia.raczej,że ślina go drażni i mleczko spływające po brodzie.ale jak was czytam to już sama nie wiem.na pewno po kremach mu wyskakiwało.a i tak tylko na dwór smaruje go i to nei zawsze.

Ostatnia edycja:
As, jak tu zajrzysz to może coś mi podpowiesz w kwestii tresowania radziców przez dzieciaczka ;-) chodzi mi o wymuszanie płaczem, i to taaaaakim płaczem (w dwie sekundy doprowadza się do koloru bordo, zanoszenia się itp.)
jak reagować???
As76 - ja też chętnie już się przygotuję, bo widzę, że Ada to papuga po Szymku i często nie czeka z nadrobieniem wieku :-p
Just79 - nie kupowałam kleiku, ale kupię teraz i spróbuję zanim podam te chrupki, o ile się zdecyduje, bo cały czas ma ta wysypkę i do tego ta wysypka jest strasznie sucha :sorry2:
Martusionek - super Syńcio :tak:
Mysza84 - dzięki, jakoś o allegro nie pomyślałam :dry:
Agnieszka - za telefon komórkowy Ada zrobi wiele, np. przekręci się, wstanie, więc na co dzień pilnuję by nie był on w zasięgu Jej wzroku. Choć zdarza mi się go sporadycznie użyć jako wspomagacza :zawstydzona/y:
GosiaLew - powodzenia na szczepieniu :tak:
Ola** - a co jak się nie zrośnie? Kurde za dużo tych serduszkowych problemów jak na nas kilka, strasznie wysoki współczynnik w przypadkowo dobranym gronie :-(
Wiola - kupy przy mm zmniejszają swoją ilość w stosunku do cycusia, co do suchości w pokoju wystarczy miska z wodą na kaloryferze albo mokre ręczniki dopóki tego nawilżacza nie zakupicie. :tak:

A my w Poznaniu dzisiaj, w końcu się wybrałam, mało tego wybrałam się nowym autkiem-inwalidą i póki co nie rozumiem zachwytu automatem :-p Brakuje mi drążka, szczególnie przy wyprzedzaniu.

Ostatnia edycja:
Hi!

Wiola mieliśmy ten sam problem z Szymusiowym noskiem, i nawilżacz pomógł bardzo.
Polecam ten z TopCom - można ustawić rządaną wilgotność i nawilżacz ją utrzymuje.

Ola ale samo oparcie się odchyla czy całe siedzisko jakby układa się na skos ?!? Nie wiem czy się dobrze wyraziłam ale chodzi mi o to czy jak pochylamy oparcie to dupka zostaje na swoim miejscu.

My zaraz pędzimy na szczepienie.

reklama
hejka!

przeczytałam na wizytowo o Lence, i tak mnie dziwi, że jest założenie, że u niej ta dziurka między przedsionkami się sama nie zarośnie. Bo u Szymka też jest dziurka między przedsionkami i było powiedziane, że do roku jeszcze są szanse, że samo się naprawi.
No ale może dziurka dziurce nie równa

Do góry