reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili - chyba teraz powinny nasze dzieciaki powoli już stpowac. Z drugiej strony nasze dziewczyny sa tez wysokie, wiec waga sie rzobija. Wydaje mi sie ze nie ma czym sie przejmowac

reklama
Lili wagą się nie przejmuj, wszystko też zależy ile Ada ma wzrostu i jak się mieści w siatce centylowej to jest ok, a po zdjęciach nie widać żeby była jakaś duża specjalnie.

Kasikz ja smaruje tylko emolium i wiem niestety że to się może utrzymywać do 3 miesiąca.

Agnieszka no takie zakupki dla dziecka to przyjemność, szczególnie dla dziewczynki.

Agata powodzenia.

Just mogę Cię kopnąć jak chcesz, ale wątpię żeby zadziałało;-)

A ja mam kolejny dzień z dzieckiem przy cycku nonstop. Spać nie chce, teraz jakoś śpi, ale pewnie zaraz się obudzi, bo Kubuś śpi ostatnio góra 2h, potem przez kolejne 2 nie chce usnąć i tak w kółko do rana, w dzień spał mi godzinę z dwoma przerwami a tak to na raczkach i chwilę na spacerze. Nawet w wózku mi się rozpłakał i wystawiał języczek, że chce cyca a smoczka za skarby nie chce wziąć jeszcze bardziej się denerwuje, bo nic nie leci.
Teraz usnął z P. to poszłam wziąć dłuższy prysznic i nogi ogolić. A tak w ogóle to ja śpię po 4-5h na dobę ostatnio.
Jutro rano jadę do gina na kontrolę, niech obejrzy mi to krocze, bo dopiero zaczęło się goić.
No i odebrałam wyniki posiewu kupki Kubusia - jest w normie a i kupki są normalnego koloru z tym, że ciągle ich dużo i rzadkie.
Pieluch biedronkowe Dada uczulają moje dziecko - zrobili tam wkład aloesowy i to pewnie uczula, a pampersy też to mają więc na razie nie wiem czy próbować, zacznę może od huggiesów. A nie chce kupować najdroższych pieluch, bo i tak zmieniam je co 2-3h.

Jeny dziewczyny ja wam tak pisalam o wadze Julencji,ze teraz zaczniecie jeszcze czasem wymyslac,ze wasze dzieci sa ''grubaskami''.

Jula naprawde potrafi duzo zjesc i ja sama sie dziwie,ze wazy tyle ile wazy.

Tak jak pisalam ona caly dzien jest w ruchu i moze to dlatego...

A ile ma wzrostu to szczerze mowiac nie wiem bo dawno jej nie mierzylam.

U lekarza ostatnio miala 77 cm,ale to bylo hoho temu...

Zmykam spac bo mala padla przed 20 i niewiadomo o ktorej rano bedzie pobudka.Buziaki

Agnieszka - spokojnie pisałam specjalnie te dobijanie w cudzysłowach, bo po prostu zaczęłam się zastanawiać jak to będzie teraz czy jeszcze do góry czy właśnie stanie w miejscu a pójdą tylko cm.

Kasikz - no mam nadzieję, że tak będzie, a w sumie to muszę Adriannę zmierzyć :tak:

GosiaLew - ja nie umiem tymi siatkami centylowymi operować, nawet jak w kompie na bb wpisałam dane to mi jakieś bzdury powychodziły :dry:

She - jak tam powroty do domku?

GosiaLew - ja nie umiem tymi siatkami centylowymi operować, nawet jak w kompie na bb wpisałam dane to mi jakieś bzdury powychodziły :dry:
No nie żartuj, faktury na konta umiesz wrzucać, a wrzucenie wagi do siatek centylowych nie wychodzi ;-)
Mi wyszło, że Ada z wagą jest na 97 centylu (przy tych 9800) czyli duża babeczka :-)

Czesc dziewczynki.

20 marca jest juz 2-rocznica od odejscia mojego aniolka.

Czas tak szybko leci a jeszcze pamietam to wszystko jak by to bylo wczoraj...

Julia pojadla i wariuje.Pozniej jak nie zapomne to ja zmierze.

Wstawiam dwie nasze fotki z placu zabaw.

No Julia szczupla,za to mamuska za nic nie moze schudnac i popada juz w depresje-hihi.

Obiecuje sobie,ze w kwietniu pojde na badanie tarczycy i w koncu zaczne brac leki.

Kopnijcie mnie w d...to moze sie rusze.

Milego dzionka SL272707 [800x600].jpgSL272709 [800x600].jpg

No nie żartuj, faktury na konta umiesz wrzucać, a wrzucenie wagi do siatek centylowych nie wychodzi ;-)
Mi wyszło, że Ada z wagą jest na 97 centylu (przy tych 9800) czyli duża babeczka :-)
Just - no widzisz a mi wyszło 90, więc ja już nie wiem co ja źle robię i też, że duża, większa od rówieśników. Ale też napisane, że idealna w każdym calu. No cóż może jak zacznie biegać, to nadmiar wygoni :)

Kaira24 - zdrówka i buziaki dla Was, czyli rehabilitacja czeka?
Agnieszka - super zabawa, jejciu już na placu zabaw. :shocked2:

Co Wy tak kopane po tyłku chcecie być? Mi tam dobrze, wczoraj nawet wieczorem A. po wnoszeniu węgla, rąbaniu drewna i innych męskich robotach w kotłowni/piwnicy jak przyszedł wykończony, a ja "kochanie nic mi się nie chce, zrobisz mi herbatkę z malinami?" :sorry2: Myślałam, że się załamie, ale dzielnie zrobił, natomiast co sobie pomyślał to jego :-p Ale dzisiaj wezmę się w karby w domu i porobię co trzeba no i zakupy po drodze muszę zrobić :dry:

Dziewczyny prała któraś z Was matę? Muszę schować tą Canpola okrągłą, bo już się nie przydaje, a miejsce zajmuje, no ale chcę ją wyprać i nie wiem czy bezczelnie wrzucić do pralki czy bawić się z nią ręcznie? Just - Szymek korzysta jeszcze z niej?

Ostatnia edycja:
Hejka

U nas dziś lepiej, młody przespał ładnie noc, budził się co 2h, ale usypiał szybko po karmieniu, wiec i ja się wyspałam.
A dziś pojechałam do gina, wiec tatuś się zajmował synkiem sam, pięknie sobie poradzili, nawet nie miałam wątpliwości. Mi się w końcu krocze zagoiło.

Ja dziś też muszę coś porobić, jak mi młody pozwoli.

reklama
Lili no u nas dzis jest 13 stopni i slonce swieci ladnie.

Na weekend zapowiadaja 18 stopni:-)

Mini olac zabaw mamy na przeciwko bloku a ten wiekszy tez pare krokow od nas wiec chodzimy bo jest naprawde ladnie:-)

Do góry