reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witam Was dziewczynki.

Przepraszam że tak żadko tutaj do Was kochane zaglądam ale mała daje mi nieźle popalić , w dzień śpi tylko raz i to przez godzinkę i pod warunkiem że leżę obok,dziś miała dzień typu " A dzisiaj będę ciągle siedziała u mamy na kolanach i będę się trzymała mocno za szyję " ... więc gdy ona idzie juz wieczorem spać ja padam razem z nią. A właśnie , tydzień temu mój szkrab odważył się i przeszedł sam przez cały pokój do pieska:)).

Poza tym u mnie wszystko ok, druga dzidzia zdrowo rośnie w brzuszku, na 80% będzie synuś :).
Obiecuję że gdy tylko wypocznę to szybciutko się do Was odezwę.

Pozdrawiam

GosiaLew - Kubuś niebiański :)
Aga34 - super, że się odezwałaś i cieszę się, że wszystko ok. Ciesz się tymi tygodniami z Glorią, za chwilę będziesz dzielić uwagę, daj Jej tyle uwagi ile potrzebuje, dzieci są mądre, Gloria wie/czuje, że za chwilkę nie będzie sama :)

Dzien dobry.

Lili Julia potrafi zjesc i to naprawde niezle...Mysle,ze wszystko ''spala'' jak przez caly dzien jest w ruchu.

Ciezko za nia nadazyc i ostatnio to pies ma najwiecej przechlapane bo za nim podaza i chce sie ciagle z nim bawic-hihi

Gosiu Kubus sama slodycz:-)

Aga34 ostatnio o Tobie myslalam,ze tak milczysz.

Super,ze z dzieciatkiem brzuszku wszystko ok.

Buziaki dla Glori:-)

Milej niedzieli

Dziewczyny ratujcie bo już nie wiem co robić. Zaczynam mieć depresję a karmienie staje się koszmarem.

Jak wiecie w szpitalu mała spadała na wadze, więc ją dokarmiali, w sumie jeden dzień dokarmili ją na maksa że przez dobę przybrała 90 gr. Ja miałam i mam mało pokarmu, ale położne kazały karmić tylko piersią. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. mam wrażenie że mała w dzień zrobiła sobie z cycka usypiacza albo smoczka. Doi 5 min i zasypia, pośpi chwilę głównie na rękach i wstaje i zaraz płacz i znowu uspokaja się tylko przy cycku. mam wrażenie że je tylko po kąpieli i w nocy. O dziwo noc przesypia bez problemów, jak zaśnie to potrafi przespać non stop 6 godzin.
Zaczęliśmy ją dokarmiać, ale też nie bardzo wiem ile i jak, skoro ona cały czas na cycu wisi, żeby też nie przesadzić na ten jej mały żołądeczek.

Czy któraś z Was dokarmia swoje pociechy?Od jakiej dawki zaczynałyście???

wiolu - ja dokarmialam na początku małą i odstawała 20 co 3 godziny, po 5 dobie 30. Potem pewnie już leci popatrz na mleczku.
Gosiu - Kubuś słodziak
Aga - patrzę na oba twoje suwaczki. I muszę powiedzieć że wielki szacun dla ciebie, że zdecydowaliście sie tak szybko na kolejną dzidzie. Jak widze jaki Pola jest teraz wulkan energii i że jak zacznie chodzić pewnie lepiej nie będzie i mialabym do tego dodadac Pole sprzed kilku miesięcy to wysiadam. Szacun na prawde

Wiola, wg mnie za dlugie masz przerwy w nocy i w dzień masz za mało pokarmu na jej potrzeby. jak chcesz karmić dalej piersią to nie zaczynaj dokarmiać, tylko zacznij w nocy karnić co 4 godz max, a w dzień wspomagaj się herbatkami laktacyjnymi, zeby rozbujać laktację, mnie się udało, to nie jest takie trudne. No i budź śpiocha jak ci zaśnie przy karmieniu, ja szczypię po policzku.
Gosia, ale słodki Kubuś.

Ostatnia edycja:
Ewitko - super, że mała już po zabiegu! kciuki nadal zaciśnięte!

Aga - gratuluję synka !!

Wiola - u mnie problemy z cycowaniem zaczęły się, jak zaczęłam karmić małą rzadziej niż co 4 godz ... od ur starałam się ją karmić na żądanie, ale nie rzadziej niż co 4 godz... więc bywało, że bardzo często ją budziłam... potem jak mała miała 5 tyg i leżała w szpitalu, to pielęgniarki powiedziały, że jak chce spać to nich śpi, bo jak zgłodnieje, to sama się obudzi... zaczęła mi wtedy przesypiać 7-8godz w nocy, ale u mnie z mlekiem było chyba słabiej... niby ilość podobna, ale młoda nie przybierała na wadze...

twoja mała ma dopiero 2 tyg, więc może jednak trzeba ją karmić częściej? wtedy pokarm zrobi się taki, jak trzeba i młoda będzie się najadać??

ja cały czas żałuję, że moje cycowanie potoczyło się tak, jak się potoczyło :confused2::confused2:
to już miesiąc odkąd przestałam karmić piersią, a nadal baaaaardzo mi brakuje małej przy cycu :-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
co do cycowania ja oczywisacie doję się bo maly zjadl butle.
wiolu co do dokarmiania ja zaluje ze dokarmiam ale nie bardzo mam wyjsie.probowalabym jednak cycem .a jesli juz musisz to cyc i potem butla dopiero ok 20ml mysle nie wiecej.Julek nadal je ok 50ml 100 rzadko.zdarzylo sie kilka razy i to od niedawna

ewitko Agniesia słodka,odpoczywa biedactwo.juz najgorsze za wami.teraz bedzie ok:)

lili fajnie ze weekend taki udany:)

gosiu
fajniutki ten twój niunio:)

my wczoraj ból brzuszka mielismy:( musialam przytulac na stojaco bo inaczej płacz.albo szpinak(ktory juz jadlam i bylo ok) albo ser plesniowy o ktorym nigdy nie pomyslalam,a byc moze pare dni temu przez to byl placz
wklejam fote w tej bluzie co Gosia chciala kupic...a ja ściągnęłam pomysł:)
buziaki

wiedzialam,ze o kims zapomnialam:(
Aga34 ale suwak ci pomknął dopiero mówiłaś o ciąży.gratuluje synusia.super,ze Glorcia będzie miała braciszka:)

Załączniki

• DSCN5463.jpg
    DSCN5463.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
Dzien Dobry dziewczynki.

U nas cieplo,ale bez slonca:-(

Mala spi i jak wstanie pojdziemy sie po zakupy.

Ewitko,ale mala slodko spi...Tak jak pisala Ola teraz juz bedzie wszystko dobrze:-)

Olus,ale z Julka przesliczny kawaler.Super wglada w tych ciuszkach:-)

Ach,kiedy to Julia byla taka mala...

Milego dnia.Buziole

Do góry