reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam
Ja tak w skrócie, bo mi sie dziecko rozregulowało całkowicie. Spanie w dzień to masakra, śpi po kilkanaście minut i sie budzi, wtedy go muszę szybko uspać na nowo i na nowo odłożyć. Usypia tylko na rączkach. W nocy to jak się budzi to potem nie można go uspać przez 2h. Dodatkowo cały czas robi po 10 kup na dobę. Ale przynajmniej ostatnio nie ma kolek czy wzdęć.
No i znowu wisi na cycu i tylko to jest go w stanie uspokoić a czasem jak zacznie płakać to tak się zanosi. Smoczka nie chce.
Znamię po szczepionce na gruźlice wygląda coraz gorzej, ale jutro przychodzi położna to obejrzy. I krostki z twarzy ciągle nie schodzą, chociaż smaruje emolium. Ma je aż na uszach, za uszami też.

Ewitka dobrze, że w domku jesteście, to teraz trzeba wierzyć, że wszystko bedzie dobrze dalej. Ja trzymam mocno kciuki.

Ola** fajna ta kurteczka, ja kupiłam na razie niebieską, bo moro nijak mi pasowało do ciuszków które mam.

Agnieszka ty to zakupoholiczka chyba jesteś:tak:

reklama
Ewitko - trzymamy za was kciukasy.
Gosiu - co do krostek Pola do skończenia 3 miesiaca miała trądzik niemowlęcy. Jesli chcesz poszukam zdjęcie. Smarowałam rożnymi rzeczami i zeszlo po porstu samo za jakis czas

gosiu mi takie mydło na cere Juliankowa pomogło.... AMWAY Mydło G&H - glicerynowo-miodowe co do śladu po gruźlicy podobno to normalne ,ze jest spory a nam jak ropka się pojawiła wycisnęliśmy(
choć pewnie nie można)ale po tym zabiegu poprawiło się:p a potem czyli już i tak po wysiśnięciu ropy doweidzieliśmy się własnie ze to niby normalne ze tak się powiększa to.
co do usypiania to ja w dzień osttanio na rączkach tez muszę usypiać.śpi do godz maks, zazwyczaj 20-40minut.

Agnieszka
a mi już taki duży wydaje się:p a ciuszki trochę za duże bo to 74 ale wolę bo ma luźniej:)
mi też śpi a muszę iść do banku,ale jadł o 9tej i to butę więc nie wiem kiedy zgłodnieje:( jak osttanio po cycach o 10tej po 15tej dopiero chciał jeść

a i zastanawiam się co jest lepsze czy gotowania czy słoiczki.bo słoiczki przebadane a warzywa nigdy nei wiadomo czy mocno nie pryskane np.i tak rozważam póki co:p

ja jestem i znikam

Aga szaaaaaaaaaaaaacun!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tęskno mi za Wami ale jestem w trakcie pakowania, jedną nogą daleko od Ali....
Miłego pięknego dzionka!!!

Dziękuję Wam dziewczynki .

Wiecie że tak szybko zdecydowałam się na drugą ciążę z dwóch powodów - po pierwsze - wiek , a po drugie, żebym mogła rozdzielcić te uczucia na dwoje ( conajmniej :-)))) żeby nie być toksyczną mamuśką. Ale boję się jak to będzie bo mała to łobuzica niesamowita , , jeszcze ją mogę jakoś udobruchać jak włącza jej głośniejszą muzykę, wtedy zaczyna tańczyć i spiewać po swojemu i mam chwilkę np.żeby uszykować obiad,w innym przypadku - nie mam szans zrobienia czegokolwiek i często nawet zastanawiam się nad tym czynie pożuczyć od Glorci pampersa bo wyjście przy niej do ubikacji to graniczy z cudem :-)

Pozdrawiamy Was dziewczynki

Gosiu no nie ukrywam,ze lubie kupowac ciuszki dla malej...
Czasem tez mi sie wydaje,ze jest ich za duzo bo w szafie sie juz nie mieszcza...
Co miesiac Julia ma 184 € Kindergeld i z tego jej wszystko kupuje.

Aga 34 ja tez cie podziwiam.Nie wiem czy przy Julce dalabym rade teraz i z drugim dzieckiem...
Oczy trzeba miec przy niej dookola glowy.Ostatnio znowu chciala mi wyjadac ziemie z kwiatkow...
Poza tym ja na poczatku ciazy paskudnie sie czulam i duzo lezalam...

Agatko mam nadzieje,ze rozlaka z Alicja szybko zleci i znowu bedziecie razem.

Milego popoludnia

Agata, Kasikz - ile ważą Wasze dziewuchy? Troszkę się "załamałam" wagą Julki i Adrianny :confused2:
Agata - miłego pakowania, zgaduję, że jedziesz gdzieś dalej niż PL, bo tak to w grę choćby weekendy wchodziły w grę, powodzenia i trzymaj się :tak:

A my kolejny miły dzień w Poznaniu.

Just - ???
LucyF - jak tam główka Miłosza?
Aneczka77 - jak tam śniegi u Was? No i jak Alan?

hejka!

podczytuje, ale do pisania sie zebrac nie mogę. z reszta do niczego sie zabrac nie mogę, niech mnie ktos kopnie w tylek, moze zadziala ;-)

ps. Szymek tak na oko, i niedokładną wagę łazienkową gdzieś z 9kg waży. A ile dokladnie to sie moze w srode okaze, bo choc darujemy sobie pneumokoki to chcemy termin u lekarza wykorzystac, zwlaszcza, ze katar trwa i trwa

reklama
Kasikz - Ada około 9800g i w sumie nie wiem czy to dużo czy ok i stąd moje pytanie o wagę Polci i Alicji, troszkę "dobiła" mnie waga Julci 10,4 i zaczęłam się zastanawiać czy Ada teraz stanie z wagą czy jak to będzie? :sorry:
Just - to masz tak jak ja, wszystko chętnie robię co wymaga lenistwa, a obowiązki leżą odłogiem :zawstydzona/y:

ps. Nawet zakupów nie zrobiłam i w lodówce światło :oo2:

Do góry